FSP CMT510: stiklas ir RGB už patrauklią kainą

Išvados

75 eurus kainuojantis korpusas negali būti tobulas. Norėdama pasiūlyti korpusą, turintį tris 4 mm storio grūdinto stiklo paneles (kas už tokią kainą yra tiesiog įspūdinga), FSP turėjo kai kur pataupyti. Nepastebėjome, kad dėl to būtų nukentėjusi korpuso konstrukcija. Taip, griaučiai kiek „skystesni“ už „In Win 101C“, kuris netgi pigesnis, tačiau įvertinus kainą – kokybė ir dažų danga tikrai solidūs (apie stiklines paneles nekalbame). Vien ką reiškia, kad CMT510 neradome jokių didesnių plastmasinių detalių. Tas pats PSU gaubtas pagamintas iš metalo. FSP taip pat nepateikė pirkėjui savo korpuso be ventiliatorių. Keturi 120 mm ventiliatoriai, palaikantys penkių režimų RGB pašvietimą, jau iškart šiame korpuse. Deja, RGB galvutės yra firminės ir jų prijungti prie motininės plokštės ir taip valdyti RGB nepavyks, tačiau integruoti režimai yra populiarūs ir tikrai patenkins tą, kuriam RGB yra naujiena. Sritis, kurioje išties jaučiasi, kad buvo pataupyta – tai dulkių filtravimo sistema. CMT510 turi dulkių filtrus ant visų kritinių vietų, tačiau filtrai nėra medžiaginiai, o tai ilgalaikiai atsilieps dulkių sulaikymo efektyvumui. Korpuso apačioje esantys filtrai nėra ištraukiami, todėl norint juos pasiekti būtina korpusą versti ant šono. Ne pats patogiausias dalykas, ypač kai korpuso panelės stiklinės. Filtro nebuvimo ant viršutinių 120/140 mm angų nereikia labai sureikšminti. Kadangi korpuse yra trys orą įpučiantys ir vienas išpučiantis ventiliatorius, jame vyrauja teigiamas spaudimas, todėl dulkių traukimas pro kiaurymes nėra itin didelis, tačiau netoli esantis CPU aušintuvas aišku dulkių vis tiek pritrauks. Gerai, kad šią „problemą“ galima lengvai ir pigiai išspręsti.

CMT510 galėtų būti kiek draugiškesnis AiO sistemoms. Pastačius AiO sistemą priekyje, už gamyklinių ventiliatorių, ir kilus nepasitenkinimui aušinimo efektyvumu, kadangi integruoti ventiliatoriai yra išties tylūs, juos gali tekti keisti į prie AiO pridedamus ventiliatorius ir taip prarasti RGB, nebent AiO ventiliatoriai pašvietimą irgi palaiko. Labiau perforuotas stogas padėtų šioje srityje CMT510 būti lankstesniu, minėtu atveju leidžiant neprarasti RGB priekyje ir visą AiO komplektą dėti į viršų. Dabar ten vietos tėra 120/140 mm sistemai ir tai iškyla didelis klausimas ar ji nekonfliktuos su pagrindine plokšte ar operatyviąja atmintimi. Dešimtine brangesnis CMT520 leidžia viršuje montuoti 360 radiatorių, čia turi filtrą, taip pat ištraukiamą filtrą apačioje, galbūt turi ir reset mygtuką, kurio CMT510 nėra, tačiau viename šone yra praradęs stiklinę panelę.

Sunku pasakyti, ar kiek kitai auditorijai orientuoti CMT510/520 kelia grėsmę tokiems pripažintiems vardams kaip NZXT ar „Fractal Design“. Konkrečiai H500 ir „Meshify C“ modeliams. Pastarasis yra draugiškesnis AiO sistemoms ir turi patogiai prieinamus dulkių filtrus. H500 taip pat turi turėti lengviau pasiekiamus dulkių filtrus, tačiau, paėmus bendrai, H500 ir CMT510 turi nemažai bendro. Tačiau nei vienas iš konkurentų už 75 eurus negali pasiūlyti nei trijų (kitas nei vienos) grūdinto stiklo panelių, nei RGB. Jeigu to reikia ir bendrai reikalingas solidus mid-tower korpusas – CMT510 turbūt yra vienintelis pasirinkimas.

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man visai patinka HDD montavimas šone, atsiranda vietos papildomai aušintuvams apačioje, kurie padeda kai priekis uždaras arba beveik uždaras. Jau čia „šilta“, o pas CMT520 išvis atrodo uždus aušintuvai priekyje.

    • BC00 parašė:

      Galvojau, kad šone HDD gali perduoti vibracijas į konstrukciją, bet nieko panašaus net ir neturint antivibracinių gumų. Aišku HDD ten jau kepa, bet visgi ten tik HDD 🙂 Nemanau, kad CMT510 priekis labai obstructive, tiesiog fanai orientuoti į tylų veikimą. Įtarčiau, kad sukasi max 1000-1200 RPM, neradau absoliučiai jokios info ant pačių fanų…

  2. ToBeX parašė:

    Viskas tikrai estetiškai gražiai atrodo, bet dulkių filtrai tikrai minusas, aišku taikant į tokį kainos segmentą – viskas suprantama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.