„Gigabyte“ desantas: „Aorus K7“, „Aorus M3“ ir „AMP500“

Išvados

Rašant periferijos prietaisų išvadas visada nėra labai lengva, nes tas pats daiktas skirtingų žmonių gali būti įvertintas labai įvairiai. Trumpai tariant „Aorus K7“, „Aorus M3“ ir „AMP500“ yra kokybiški produktai; ar jie verti už juos prašomos kainos, spręsti reikia kiekvienam asmeniškai.

„Gigabyte Aorus K7“

„Aorus K7“ klaviatūra tikrai turi gerą išvaizdą, aliumininė pilka plokštė prideda solidumo, o taip pat ir bendro tvirtumo. Apačioje esančios guminės kojelės klaviatūrai neleidžia slidinėti, o priekinės yra reguliuojamos ratuku. „Aorus K7“ RGB apšvietimą galime konfigūruoti be jokios programinės įrangos, jei tik nenorime jos naudoti. Tai atliekama laikant funkcinį mygtuką ir nuspaudus pageidaujamą mygtuką su antrine funkcija. Toks „Gigabyte“ žingsnis mums tikrai tinka, nes ne visi nori naudoti papildomas programas. Pati programinė įranga yra paprasta ir lengvai suprantama. Tiesa, reguliuojant apšvietimą per klaviatūrą jis šiek tiek blykčioja, o tai darant per programinę įrangą viskas vyksta kiek lėtokai. Ryškumo reguliavimas yra tikrai platus, nustačius žemą apšvietimo intensyvumą šviesa beveik neprasimuša pro šonus, o tik apšviečiamas mygtuko simbolis.

Galime pasakyti, kad „Aorus K7“ mygtukai yra aiškūs ir malonaus šrifto, o svarbiausia – veikia tiksliai. Po jais slepiasi „Cherry MX Red“ mechaniniai jungikliai. Kas kiek daugiau domisi mechaninėmis klaviatūromis, žino, kad jie turi mažą pasipriešinimą ir tinka žaidėjams. Su klaviatūra, žinoma, galime rinkti ir tekstą, bet jei prieš tai naudojote žemo profilio klaviatūrą teks pratintis prie pilno aukščio mygtukų. Beje, pasigendame „dviejų aukštų“ „Enter“ mygtuko. Priekaištą norėtume išreikšti ir dėl nesamų dedikuotų multimedia mygtukų. Dabar multimedia funkcijos valdomos per „FN“ mygtuką.

„Gigabyte Aorus K7“ Lietuvoje kainuoja apie 100 € ir tai yra viena geresnių kainų už tokio kalibro klaviatūrą su metaline plokšte, „Cherry MX Red“ jungikliais ir RGB.

„Gigabyte Aorus M3“

Panašu, kad kurdami „Aorus M3“, „Gigabyte“ neblogai padirbėjo. Pelytė gerai sudėta, tinkamo svorio, patogi naudoti, su 6400 DPI jutikliu, programuojamais mygtukais, macro ir RGB apšvietimu. Gal priekaištų turime nebent laidui, jis galėtų būti kiek paslankesnis, bet gerai, kad jis turi mažą trintį su paviršiais. Trumpai tariant, „Aorus M3“ yra tikrai patogi. Be to, pelė turėtų tarnauti ilgai, nes panaudoti „Omron“ jungikliai turi ištverti 20 mln. paspaudimų. Mums dar labai patiko DPI didinimo ir mažinimo dedikuoti mygtukai, o taip pat DPI indikatorius.

„Gigabyte“ pateikiama „Aorus Graphics Engine“ programinė įranga nėra labai įmantri, bet savo darbą padaro. Su ja galime keisti „Aorus“ logotipo apšvietimą; ironiška, bet naudojant pelę jo net nematysime.

Kad ir kiek naudojome „Aorus M3“, jokių vėlinimų ar blogo veikimo nepastebėjome. Viskas veikia taip, kaip tikimės. Pati pelytė rankoje prašosi laikoma delno pozicijoje, tad prieš perkant turėkite tai omenyje. Jos kaina parduotuvėje apie 35 €, kas dabartinėje rinkoje tikrai nėra labai daug už programuojamą pelę su gera ergonomika ir RGB logotipu.

„AMP500“

Pelės kilimėlis už 20 €, kai kurie pasakys, kad gamintojai išprotėjo, BeT šis produktas ir neskirtas biudžetiniams žaidėjams. Tai produktas, orientuotas į išlaidžius žaidėjus, kurie vertina kokybę. „AMP500“ tikrai kokybiškas, su hibridinio silikono danga ir labai malonus liesti. Kilimėlis nebijo apliejimo skysčiais bei gali būti skalbiamas. Svarbiausia, kad pelė ant jo juda glotniai kaip per sviestą. To, tikriausiai, ir siekta kuriant šį kilimėlį. Jei reikia kokybiško kilimėlio, įsigiję „AMP500“ neapsiriksite, svarbu pasižiūrėti ar ant stalo bus pakankamai vietos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.