„Grandis 3 EVO ARGB“ ir „Fortis 3 EVO ARGB“ iš SilentiumPC : nebrangūs, bet geri oriniai aušintuvai?

Apie Grandis 3 EVO ARGB, specifikacijos, montavimas

Tvirtinimo elementai ir ventiliatoriai vartotojo patogumui paskirstyti į atskiras dėžutes, tačiau detalės sudėtos į vieną bendrą maišelį. Trečiajam ventiliatoriui skirtų laikiklių neradome, kas nenustebino.

 

Kievienas iš dviejų „Grandis 3 EVO ARGB“ bokštų turi po 45 aliuminio plokšteles. Radiatorius yra simetriškos struktūros, jo svoris su ventiliatoriais nesiekia kilogramo, pagrinde todėl, kad „Pulsar“ ventiliatoriai yra labai lengvi. Aušintuvas į aukštį stiebiasi 159 mm, jo plotis 140 mm, o gylis 131 mm. Pagal gabaritus „Grandis 3 EVO ARGB“ yra kuklesnis už puikiai visiems žinomą „Noctua“ flagmaną NH-D15. Šilumos vamzdeliai po radiatorių nėra išdėstyti pačiu efektyviausiu principu, nes centrinė dalis lieka tuščia ir šiluma nebus paskirstyta tolygiai. Tai daugiau nei pastebėjimas, nei pastaba, nes atsižvelgus į „Grandis 3 EVO ARGB“ kainą genialaus dizaino prašyti nereikia.

46-oji aliuminio plokštelę, išsiskiriančią tamsia spalva ir kompanijos logotipu, galima kartu laikyti kaip dekoracinę. Šilumos vamzdelių stilingai paslėpti po apvaliomis plastiko kepurėlėmis.

Abiems plokštelių kraštams suteikta dantyta forma, kuri leidžia padidinti efektyvų paviršiaus plotą. Nieko stebėtino, kad buvo pasirinktas ekonomiškesnis presavimo metodas jungiant plokšteles prie šilumos vamzdelių.

6x 6 mm šilumos vamzdelių konfigūracija ko gero yra populiariausia dvibokščiuose aušintuvuose. Kaip ir aliuminio plokštelės, vamzdeliai yra padengti nikelio sluoksniu. Vamzdeliai panardinti į varinį pagrindą, kuriam veidrodinio spindesio paviršius suteiktas nebuvo.

„Grandis 3 EVO ARGB“ yra komplektuojamas su dviem skirtingo skersmens PWM ventiliatoriais. Į tarpą tarp radiatorių statomas didesnis 140 mm ventiliatorius, o į priekį 120 mm aušinimo įrenginys. Pastarasis gali išvystyti iki 1600 RPM, kai 140 mm ventiliatoriaus lubos 1400 RPM. „Pulsar“ šeimos ventiliatorių SilentiumPC smulkiau nedetalizuoja. Galima pasakyti tiek, kad jie naudoja hidraulinius guolius, kurie pagal struktūrą nebus geresni už rifle guolius.

 

Radiatoriaus tipas Dvibokštis (dual tower)
Radiatoriaus išmatavimai (su ventiliatoriais)
140 (P) x 159 (A) x 131 (G) mm
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Variniai šilumos vamzdeliai ir dvigubas aliumininis plokštelių blokas (viskas padengta nikelio sluoksniu)
Svoris su ventiliatoriais 961 g
Šilumos vamzdelių konfigūracija 6x 6 mm
TDP reitingas
250 W
Ventiliatorių išmatavimai
140 x 140 x 25 mm

120 x 120 x 25 mm

Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių specifikacijos 140 mm: 250 – 1400 RPM

120 mm: 250 – 1600 RPM

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
RGB +
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 2011(3), LGA 2066, AM2(+), AM3(+), FM1, FM2(+), AM4
Garantinis laikotarpis
24 mėn
Kaina
56 €

AM4 ir LGA 1200 lizdams naudojamas vienas ir tas pats kvadrato formos kronšteinas. Jis primena „Thermalright“ kompanijos naudojamą kronšteiną. Montavimo eiga nėra sudėtinga, o sumontavus aušintuvą paaiškėja, kad po radiatoriumi kuo puikiausiai telpa 44 mm aukščio „G.SKILL Trident Z“ moduliai. Dar aukštesni moduliai arčiausiai CPU esančiame lizde keltų problemų. 120 mm skersmens ventiliatorių aukštyn galima slinkti iš esmės tiek, kiek leidžia korpusas.

 

AM4

 

LGA 1200

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.