Išmanusis laikrodis bėgikams: „Huawei Watch GT Runner“ apžvalga

Intro

Prasidėjus išmaniųjų laikrodžių bumui, rinka pasidalino į dvi dalis. Vieni gamintojai orientavosi į aktyviam gyvenimo būdui skirtus prietaisus, o kiti į išmaniąsias laikrodžių savybes. Didžioji dalis „Huawei“ sukurtų įrenginių priklausė antrajai kategorijai. Lėtėjant rinkos augimo tempui, gamintojai bando plėsti savo produktų asortimentą ir persivilioti pirkėjus iš konkurentų stovyklų.

Šiandien kviečiame susipažinti su „Huawei Watch GT Runner“. Šis įrenginys egzistuoja tam, kad išplėstų kompanijos įrenginių naudotojų ratą aktyvaus laisvalaikio mėgėjų tarpe. Ne paslaptis, kad „Huawei“ taikikliai nusukti į „Garmin“ ir bando persivilioti klientus iš minėtojo gamintojo stovyklos.

Tai įgyvendinti tikrai nebus paprasta, nes „Huawei“ nėra vienintelė kompanija, pasirinkusi šią strategiją. Po „Huawei Watch GT Runner“ debiuto, tuo pačiu keliu pasekė ir „Xiaomi“, pristatydama gan panašų „Watch S1 Active“ laikrodį. Aštrėjanti konkurencija garantuoja, kad tik patys geriausi gamintojai galės džiaugtis įgyvendintais pardavimų planais.

21 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Putino geriausių draugų Kinų produkcijai – ačiū, ne. Tik už GARMIN. Tie keli sutaupyti eurai tikrai neverti klūpsčio prieš diktatorius ir tironus, nuolatinį dairymąsi per petį o ką rusas ir kinas su tavo duomenim daro ir t.t.

  2. zirnis parašė:

    labai aptaki apzvalga, laikrodis ale begimui, bet kas liecia begima net neaptarta 🙂 Is programines puses idomu ka jie padare idomesnio, tada klausimas, kaip veikia HW, t.y. pulso matavimas lyginant su dirzu, kaip GPS veikia sukant stadione ratukus, miske, debesuota diena, tarp pastatu. Pats laikrodis yra M dydzio, tai nei didelis, nei mazas. Dar dalykas, kad begimo laikrodis yra valdomas mygtukais, o ne ratukais ir lieciamiu ekranu :))

    Savo laiku pradejau nuo xiaomi laikroduku, su laiku supratau, kad tiesiog ne kinams suvokti, kas yra HW is software funkcionalumas sportiniam laikrodziui.

  3. zirnis parašė:

    paieskojau daugiau apzvalgu, gaila, kad pagrinde meta tech portalu apzvalgas, kas nera objektyvu, nes tiesiog apzvalgininkai net nezino ka reikia apzvelginet, bet vistiek vertina laikrodi..
    https://www.coachmag.co.uk/gear/fitness-trackers/huawei-watch-gt-runner-review

    GPS accuracy issues
    Poor optical HR accuracy
    iPhone users miss out on features (negali persikelti duomenis i treciu saliu programas, pvz Strava)

    Mano isvada: eilis kinu imoniu kreivas gaminys, ale dedikuotas begimui, bet jiems dar toli iki Garmin, Polar, Suunto ar net Coros suvokimo ka reikia padaryti tam. Manau, kad pardavimus jis tikrai tures, nes pardavejai nenusimananciam sugebes juos parduoti, apzvalgos irgi atrodo gan geros, palyginti kaina ir nera didele, tuo ir apsigauna pradedantieji sportiniu laikrodziu naudotojai. Eigoje as pats ir visi mano matyti sporto draugai mete kiniskus laikrodzius ir pagrinde pasirinko garminus 🙂

    • Ndx parašė:

      Tikrai nesutinku su bent dvejais iš trijų pateiktų argumentų.

      GPS accuracy issues

      Išbandžiau tiesiog paprastu greitu ėjimu žymėdamas kaip treniruotę. Tikrai kažkokių anomalijų nebuvo, viską pakankamai tvarkingai sužymėjo. Ir galiu confirminti, kad GPS tikslumas geresnis nei Fitbit Sense. Tikėtina, kad tai buvo konkretaus testuojamojo modelio problema.

      iPhone users miss out on features.

      Testinau su Android įrenginiu, bet apie problemą žinojau iš forumų. Bet cmon, tai jau iPhone ekosistemos bėdos. Su iOS klimsta krūva non-Apple smartwach’ų. Pradedant tuo, kad iš viso neveikia, tęsiant įvairiais features apkarpymais, baigiant tuo, kad teoriškai viskas veika, praktiškai, baterija išsenka laikrodyje momentiškai.

      Perkant iPhone reikia nusiteikti, kad vienintelis telefonas, kuris bus pririštas prie įrenginio bus Apple Watch. iOS turi įvairių nedraugystės su Android aplinka požymių, kurie Applui visai tinka, nes skatina rinktis Apple watch. Todėl eilinio atvejo, kai kažkas neveikia iOS sistemoje, nelaikau laikrodžio trūkumu, o tiesiog tokia jau ta iOS

  4. nemesis parašė:

    O šiaip idomu. Kodėl čia nepilnose dviejose savaitėse atsirado net dvi Huawei apžvalgos (telefonų, smart watch net nepamenu kada buvę čia iš vis TN’e)? Nes Huawei siunčia produktus apžvelgt, o ten Samsung ar kiti ne? O įrenginius po apžvalgos grąžint reikia?

    • Ndx parašė:

      Nauji autoriai – nauji reviewai. Stengiamės plėsti contentą tiek kuo įvairesniais produktais, tiek kuo įvairesniais gamintojais. Kad ir kokią meilę jaučiam šaltam aušintuvų metalui ir vaizdo plokščių mikroschemoms, tarp jų įterpti kitokius device yra labai smagu.

      Abu sample atkeliavo vienu metu, todėl ir apžvalgos viena šalia kitos atsidūrė.

      Visi gamintojai gali pateikti norą, jog jų produktas būtų ištestuotas portale. Politinių dalykų nenagrinėjam, čia politikų darbas, nagrinėjam pačius device ir pateikiam kuo objektyvesnį jų vertinimą.

      • ziogzzz parašė:

        Saunuolis, gerai atsakei ontai nemesis jau bando politikos link lekti 🙂 beje topocentre netycia uzmaciau huawei GT3 elite, tiesiog kaip laikrodis man labai grazus 🙂 nors ten tu funkciju sirdies ritmo ir t.t. nelabai man reikia. Bet pvz jei turiu du telefonus, viena darbini, kita nuosava, visai noreciau tokio laikrodzio tik su e-sim paslauga, jog telefa savo asmenini namie palieku ant rankos laikrodis atstoja asmenini telefona plius gali atsiliepti ir zinutes rasyti. Labai smagus reikalas butu ir beje pasidomejai apie huawei watch 3 pro kuris turi e-sim, laiko apie savaite nors raso taupymo rezimu 15 dienu, tai toki manau isigyciau, be e-sim tai sis laikrodis ne man;) peace 🙂

      • nemesis parašė:

        Nėra čia kažkokios politikos. Tiesiog idomu kas su Huawei nutiko kad salyginai tiek daug apžvalgų padavė, praskrolinau senesnes apžvalgas, tai gal ką praleidau, bet kita apžvalga phone/smartwatch buvo tik 2020 metų sausį (xiaomi band’o), tai yra prieš 2 metus. Atsakė kad žmonės keičiasi komandoj ir iš kitų sričių ateina ir gerai. Gal greit kokią Tesla ar Snaigės apžvalgą pamatysim su smart funkcijom. Bet vis tiek, jei klaus ar 400eur atiduot Huawei ar Samsung, aš asmeniškai būsiu tik už Samsung…

        • ziogzzz parašė:

          Kiekvieno pasirinkimas kam atiduot savo kapeikas, jei samsung laikytu batareika tiek kiek Huawei gal ir as nieko pries kita branda. Mano mastymas toks, jog isleidi pinigus daiktui kuris patinka, o ne susihypint ir branda remti kazkoki, nes kitas ne prie sirdies. Nesigelbesi tos planetos vistiek…:))) ponai virs musu galvu pasidarys kaip jiems reikia !

        • nemesis parašė:

          O stengtis vistiek reikia. Tie ponai virš mūsų galvų yra tokie patys žmonės kaip mes. Vienos teisingos nuomonės ir situacijos nėra – vienam vieni dalykai svarbesni, kitam kiti.
          Ir aš puikiai suprantu kai vieni perka diktatoriaus ir žudiko naftą nes gavo 25% discountą, o kiti pasiryžta ir nemokamai nebeimti. Life is life…

  5. paprastas_zmogus parašė:

    Atrodo apžvalga apie sportinį laikrodį, bet realiai apie sportinę pusę nieko neparašyta,
    Jeigu sakot, kad taikosi į Garmin pirkėjus, tai norėtųsi žinoti, ar šis modelis bent jau prilygsta funkcionalumu Garmin modeliams. Arba kokių pranašumų turi (jei turi išvis).
    Dabar sužinojau tik tiek, kad laikrodis skirtas bėgikams, kurie per dieną bėga daugiau nei 15 min… O ką tai reiškia?
    Nueikit į dcrainmaker.com ir pažiūrėkit kaip tikros apžvalgos tokių prietaisų atrodo. Nesakau, kad ir jūs turite tiek detaliai rašyti, bet nu kamon… Ar bent buvot RUN režimą įjungę?

    • zirnis parašė:

      pirmai minejau, kad dauguma sito laikrodzio apzvalgu internete yra padarytos ne begiojanciu zmoniu 🙂 Realiai, jei nesportuoji, neteke ciupinet, lyginti sportinius laikrodzius, tai sunku kazka ir parasyt, galima suprasti NDX, kad sudetinga gera apzvalga padaryti. Bet gal prades begiot ta proga, su laiku nusipirks ir garmina 😀

      • Ndx parašė:

        Na kaip ir tekste paminėjau esmę, ką Huawei žada ir ką gaunam:

        Sumažintas svoris – yra bet skirtumas sunkiai jaučiasi
        Patikslintas GPS – anomalijų nebuvo, veikia normaliai, labaratorinio tikslumo neieškojau, bet veikia geriau nei Fitbit Sense
        AI sistema – kam įdomu – smagiai pasižais, kam nereikia – netrukdys.

  6. icebullet parašė:

    Sitas tai sh.. Bet as irgi tele2 salone paciupinejau GT3 pro elite ir galaxy watch 4 classic. Huawei nerealiai grazus palyginus. Uzknisa, nes visa kita namie pas mane samsung. Nuo skalbykles iki dabartinio laikroduko. Jei ne tai, tai turbut buciau nusipirkes net apzvalgu neskaites. Kai ne sportininkas, tai turbut ir nusipirksiu, nes man svarbiausia, kad graziai atrodytu ir baterija laikytu. Ai dar butu gerai, kad laika rodytu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.