„Logitech Lift“: vertikalus kilimas link patogumo ir sveikatingumo?

Žvilgsnis į Lift, pelės prijungimas

Galima sakyti, kad komplektacijoje neturime nieko, apart popierinės dokumentacijos. Toks įspūdis klaidingas, nes „Lift“ viduje yra paslėptas Logi Bolt USB siųstuvas, kuris padės prijungti pelę prie WiFi/BT neturinčio stacionaraus kompiuterio. Laidinio prijungimo funkcijos neturinti „Lift“ daugeliu atveju bus jungiama per BT, būtent taip ją suporavome su savo nešiojamu kompiuteriu. Pelės viduriuose jau yra „Duracell“ AA tipo baterija.

Darbui paruošta „Lift“ sveria 125 gramus. Sumažinti pelės svorio išmetant bateriją nepavyks, kadangi pelė gali veikti tik bevieliu būdu. „Lift“ yra nepaprastai aukšta (70 (P) x 71 (A) x 108 (G) mm), todėl ne veltui dar vadinama vertikalia pele. Jos formą tiksliai nusakyti sudėtinga – pagrindinis bruožas, jog pagrindiniai mygtukai su ratuku pakreipti 50-60 laipsnių kampu, o pati „Lift“ forma labiausiai primena sumažintą lygintuvą. „Logitech“ teigimu, naudojantis tokios formos pele ranka bus pastatyta į sveikinimosi (angl. handshake) poziciją. Matoma „Lift“ skirta tik dešiniarankiams, tačiau rinkoje egzistuoja ir kairiarankiams pritaikytas modelis.

Dešiniajame „Lift“  šone įrengti pagrindiniai mygtukai yra itin tylūs, o ratukas priskiriamas SmartWheel grupei. Jis palaiko Smooth Scrolling funkciją, kuri leidžia puslapyje sklęsti itin sklandžiai, o ne naviguoti linijų peršokimo principu. Stipresnis ratuko pasukimas padės greitai pasiekti puslapio apačią. Po ratuku esančiam mygtukui gamykliškai priskirta DPI keitimo funkcija. Jis, skirtingai bei kitame šone esantys forward ir back mygtukai, tylus. Pastarieji jau skleidžia daug triukšmo.

main buttons + DPI

forward/back

Priekinė dalis, kurią pagrinde lies pirštai, pagaminta iš plastiko. Nugarėlė yra tekstūrizuota ir šioje vietoje kiek paminkštinta. Aukštėjanti „Lift“ dalis yra lengvai išlenkta, kas turėtų padidinti komforto lygį.

Žiūrint iš apačios „Lift“ forma dar labiau primena žaislinį lygintuvą. Padeliai sumontuoti aplink kraštus. Centre sumontuotas pelę įjungiantis/išjungiantis slankiklis, o virš jo optinis „Logitech“ sensorius, kurio jautrumą galima keisti 400 – 4000 DPI diapazone. Mygtukas leidžia naviguoti tarp prie pelės priporuotų kompiuterių (funkcija Easy-Switch).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.