Mažiau distiliuotas vanduo: 650 W galios „FSP Hydro GE“

Po gaubtu

Skirtingai nei „Hydro G“, „Hydro GE“ parinko kitokią topologiją. Double forward topologija vis dar laikoma pakankamai populiariu sprendimu tarp žemos – vidutinės klasės maitinimo šaltinių. Kažkada double forward buvp laikoma kaip gedimų atžvilgiu saugesnis ir didesnį efektyvumą garantuojantis spredimas, tačiau lyginant su kitais FSP naudojamais dizainais, pavyzdžiui Active Clamp, tai yra žingsnis atgal. Pasirodo, „Hydro GE“ galėjo būti kur kas kompaktiškesnis, nes montažinė plokštė yra bent 4 centimetrais trumpesnė. Galimai šį maitinimo šaltinį, nepaisant jo 80+ Gold efektyvumo, nėra taip paprasta aušinti ir FSP buvo būtina virš jo turėti 135 mm skersmens ventiliatorių.

Už AC lizdo aptikome du Y kondensatorius. Ant montažinės plokštės krašto patalpintas vienas X kondensatorius, dvi ritės ir metalo oksido varistorius. Dvigubas diodų tiltelis aušinamas vien ventiliatoriaus generuojamu oro srautu. Ant montažinės plokštės radome dar du Y kondensatorius, tačiau nesame tikri dėl jų dalyvavimo pirminiame filtravime, kadangi jie išdėstyti atskirai vienas nuo kito, o būtina sąlyga yra jų pora. Bet kokiu atveju „Hydro GE“ pirminio filtravimo pajėgumai nėra ne be priekaištų – pagal standartus deramam filtravimui būtinas dar vienas X kondensatorius.

 

Žemo profilio pagrindinis elektrolitinis kondensatorius (330 uF, 450 V, 105 °C) pagamintas japonų „Nippon Chemi-Con“ ir priklauso KMW serijai. Kondensatoriaus talpa akivaizdžiai linksta į mažesnę pusę. Pavyzdžiui, silpnesnis 550 W galios „Seasonic Focus+“ turėjo 390 uF talpos kondensatorių. Šis parametras svarbus maitinimo šaltinio hold up laikams, kurie gali neatitikti ATX kelių specifikacijų.

 

Už pirminius FET perjungėjus aušinančio radiatoriaus radome porą kitų elektrolitinių (105 °C) kondensatorių. Panašu, kad jie atkeliavę iš „Rubycon“. Kol kas FSP laikosi ant dėžutės nurodyto pažado, kad visi elektrolitiniai kondensatoriai bus japoniški. Už apsaugas atsakingas „SITI PS229“ modulis. PWM ir PFC valdiklių ant viršutinės PCB pusės neradome, jie greičiausiai sumontuoti po PCB. Ta pati situacija ir su +12 V liniją generuojančiais tranzistoriais, kuriems neskirtas joks papildomas aušinimas – jie šilumą perduoda į korpusą.

 

Žemiau matome DC-DC konverterius. Jiems, kaip ir visome antrinėje zonoje, skirti polimeriniai „CapXon“ kondensatoriai. FSP žadėjo tik polimerinius japoniškos kilmės kondensatorius, todėl nusižengimas dėl kiniškų „CapXon“ nepadarytas.

 

„Hydro GE“ aušinimo pareigos patikėtos tam pačiam 135 mm skersmens „Power Logic“ ventiliatoriui, kurį naudoja ir 750 W „Hydro G“ modelis. Tai tikrus ir labai patikimus FDB guolius turintis įrenginys, kuris gali pasiekti 2000 RPM.

4 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Hydro be Hydro 🙂

  2. BC00 parašė:

    OK, už +2,5 euro galima prasitęsti garantiją nuo 36 mėn iki 60 mėn. Lietuva – įdomus kraštas 🙂
    http://www.skytech.lt/ppa6504004-power-supply-fortron-hydro-650w-p-389006.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.