RGB karštinė: „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“

Išvados

Atsisukus atgal ir pagalvojus, ką sužinojome šioje „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ apžvalgoje, tampa aišku, kad pagrindinių plokščių gamintojai taupo tose vietose, kurios, jų manymu, nėra labai svarbios naudotojui, taip daro ne tik MSI. Panašu, kad kuriant „Z370 Gaming Pro Carbon AC“, kone visus kiaušinius buvo stengiamasi dėti į RGB apšvietimo krepšį, o dėl to nukenčia kitos sritys, kurios, mano manymu, yra svarbesnės nei blizgučiai. Ši RGB LED apšvietimo karštinė man iki šiol nesuprantama, ir šį skundą esu girdėjęs ne iš vieno kompiuterių entuziasto, o kas blogiausia, gamintojai nesuteikia pasirinkimo laisvės. Ne vienas mieliau rinktųsi pagrindinę plokštę be RGB, bet pigiau ar su naudingesnėmis funkcijomis.

Kas pas „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ galėtų būti geriau? Pradžiai norėtume fizinių įjungimo/išjungimo, perkrovimo ir BIOS atstatymo mygtukų ant pačios pagrindinės plokštės, mažų mažiausiai pasitenkintume BIOS atstatymo mygtuku. Toliau – sistemos klaidų pranešimai. Panašu, kad gamintojams daug pigiau įdiegti indikacinius LED, nei normalų klaidų ekranėlį, kuris tiksliai praneša problemą sistemoje. Visa tai gal nebūtų blogai, jei už pagrindinę plokštę nereikėtų pakloti 172 € (ne AC versija), bet MSI tai nesutrukdė įdiegti RGB LED į radiatorius, pagrindinę plokštę ir primontuoti kalną RGB juostelėms skirtų galvučių ir dedikuotą RGB efektų keitimo mygtuką. Labai gaila, kad gamintojas pasuko blizgučių keliu. Nors kai kam šie trūkumai mažai įdomūs, ir tai tikrai yra skonio reikalas, nes kiti mėgsta apkarstyti savo kompiuterį šviečiančiomis juostelėmis ir grožėtis Kalėdų eglute, bet sekanti sritis turi būti įdomi visiems. Tai yra „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ maitinimo grandinė, ypač turi suklusti kartu pirksiantys „Core i7-8700K“ procesorių. MSI įsigudrino įmontuoti 8 induktorius, nes visi fazes skaičiuoja pagal induktorių kiekį, bet realiai suteikti tik 4 fazes, kurios visko turi dvigubai. Pažiūrėti gražu, bet ši maitinimo grandinė neprilygsta tikrai 8 fazių maitinimo grandinei. Dėl to gali kilti problemų spaudžiant paskutines sultis iš i7-8700K; jei taip darysite, geriau užmontuokite ventiliatorių ant VRM radiatorių. Tai dar ne viskas, šiais laikais būna ir taip, kad maitinimo grandinėje nėra temperatūrinio jutiklio. Tad, net jei maitinimo grandinė perkais ar dirbs labai aukštoje temperatūroje, jūs apie tai nesužinosite iki tol, kol mosfetai išleis paskutinį kvapą nuo perkaitimo.

Nors galite pagalvoti, kad viskas su „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ blogai, bet taip nėra. Šioje kainų kategorijoje vyrauja panašios tendencijos, ir nelabai svarbu, kurį gamintoją pasirinksite, visi stengiasi taupyti, tik gal ne ten, kur reikia? Aišku, kad „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ patiks RGB apšvietimo fanatikams, ypač tiems, kurie nori pajungti papildomų juostelių ar šviečiančių aušintuvų iš „Corsair“, tam netgi skirta speciali galvutė. MSI pasirūpino ir specialiu mygtuku, kurio pagalba galime keisti efektą ir jo spalvą. Išskirtinė pagrindinės plokštės savybė, kad ji komplektuojama su bevielio tinklo plokšte, kuri suteikia ir „Bluetooth“ ryšį. Dvi PCIe jungtys sustiprintos plienu, tad net sunkiausia vaizdo plokštė nesugadins jungties, be to, palaikomos SLI ir „CrossFire“ technologijos. Atminties lizdai irgi sustiprinti ir palaiko iki 4000 MHz DDR4 atmintį. Kaip įprasta „Gaming“ produktams, dar gauname padorią „Realtek ALC 1220“ audio posistemę su ausinių stiprintuvu ir „Intel“ LAN, kuris turi užtikrinti stabilų ryšį žaidžiant.

„MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ reikėtų rinktis tiems, kam pirmoje vietoje RGB LED apšvietimas ir jo praplėtimo galimybės, norima gauti bevielio tinklo plokštę ir patinka tamsus pagrindinės plokštės dažymas. Šios pagrindinės plokštės vengs tie, kurie rimtai galvoja apie i7-8700K spartinimą, jiems reikia fizinių įjungimo/išjungimo ir BIOS atstatymo mygtukų bei klaidų ekranėlio. „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ kainuoja 201 €, tie, kam nereikia tinklo plokštės, ją gali įsigyti už 172 €.

RGB fanatikams

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Atrodo šansas priversti i5-8400 dirbti 4 GHz liko vienintelei ASRock 🙂
    Lyg seniau bandyta X299 Carbon Pro dar daugiau RGB zonų turėjo, tik kompromisų joje buvo mažiau. O šiaip RGB galvutes reikėtų spalviškai išskirti ir palengvinti jungimą iki straight forward, vietoje akylos papildomos PCB analizės, ieškant, kur tie lizdai yra išdėstyti.

  2. BC00 parašė:

    Jau turim prie savęs, bet dar nėra 2700X 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.