RGB karštinė: „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“

MSI „Command Center“ ir „Mystic Light“ (RGB apšvietimas)

Kaip ir kiekviena kompanija, taip ir MSI turi savo šūsnį pagalbinių programėlių įvairiems darbams nudirbti. Mes apie jas visas nekalbėsime, aptarsime tik dvi pagrindines programas: „Command Center“ ir „Mystic Light“.

„Command Center“ leidžia reguliuoti ventiliatorių darbą, čia dar rasime įvairios diagnostikos įrangos bei galėsime spartinti procesorių ar atmintį. Keičiant atminties parametrus ir norint, kad jie aktyvuotųsi, teks perkrauti kompiuterį.

Pagrindiniame lange viskas patogiai išdėstyta, reikalingiausi skyriai yra apačioje (Advandced, Setting, Information), juos paspaudus iššoka daugiau pasirinkimų. Vos įsijungus programą, iš karto galime keisti ventiliatorių darbą. Diagramoje pakoregavus kreivę nereikia spausti jokių papildomų mygtukų – pakeitimas iš karto vykdomas. Perėjus į rankinį reguliavimą matome ratuką, kurį sukinėdami parenkame pastovų ventiliatoriaus sukimosi greitį. Prieš reguliuojant ventiliatorių darbą, reikėtų paleisti Fan Tune funkciją. Ji išsiaiškina, kaip dirba ventiliatorius, o tada jo darbo keitimas bus tikslesnis.

   

Ventiliatorių darbui yra ir atskira sekcija, bet čia visos tos pačios funkcijos, kaip ir pagrindiniame meniu, tik tiek, kad gauname daugiau darbinio ploto.

Pagrindiniame lange dar matėme ir procesoriaus spartinimo įrankį. Kadangi mes naudojame „Core i5-8400“ procesorių, šie reguliavimai mums neturi naudos. Bet kokiu atveju, spartinimą ragintume daryti iš BIOS aplinkos. Jei jau spartinsite, tai „Command Center“ iš „Windows“ aplinkos leidžia keisti ir įtampą. Norintys galės spartinti ir atmintį.

Dar gauname ir jutiklių sekimo meniu – „HW Monitor“. Ten galime pasižiūrėti procesoriaus ir pagrindinės plokštės mikroschemų rinkinio temperatūrą bei ventiliatorių sūkius. Dar MSI siūlo įspėjimo funkciją, jei kuris nors rodmuo perkops tam tikrą ribą, taip pat jutiklių duomenų įrašymą.

 

Su MSI „Mystic Light“ viskas elementaru ir paprasta. Pagrindiniame lange galime keisti RGB LED apšvietimo efektą, spalvą, greitį ir ryškumą. Čia rasime ir profilių išsaugojimo galimybę. MSI dar leidžia keisti kelių zonų apšvietimą nepriklausomai viena nuo kitos. Kaip matote nuotraukose, dega ir vienas įspėjamasis LED, nes specialiai atjungtas SSD diskas.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Atrodo šansas priversti i5-8400 dirbti 4 GHz liko vienintelei ASRock 🙂
    Lyg seniau bandyta X299 Carbon Pro dar daugiau RGB zonų turėjo, tik kompromisų joje buvo mažiau. O šiaip RGB galvutes reikėtų spalviškai išskirti ir palengvinti jungimą iki straight forward, vietoje akylos papildomos PCB analizės, ieškant, kur tie lizdai yra išdėstyti.

  2. BC00 parašė:

    Jau turim prie savęs, bet dar nėra 2700X 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.