„MSI X299 Gaming Pro Carbon AC“: geriau su nei be, ir atvirkščiai

Programinė įranga

MSI svetainėje galima surasti ne vieną pravartų įrankį. „Live Update 6“ pasirūpins, kad UEFI BIOS, tavrkyklės ir kita programinė įranga visuomet būtų pati šviežiausia, „Smart Tool“ leis sukurti boot’inį USB su jame esančia „Windows“ operacine sistema, „Super Charger“ padės greičiau įkrauti prie atitinkamo USB lizdo prijungtą „iPhone“ telefoną, tačiau pagrindiniais įrankiais išlieka „Command Center“, „Mystic Light“ ir „Gaming APP“, kuris tapo pritaikytas ne tik vaizdo, bet ir MSI pagrindinėms plokštėms.

Nors į „Gaming APP“ integruoti makro komandas sukurti bei pelės DPI leidžiantys keisti įrankiai, o taip pat OSD, kuris žaidžiant ekrano kampe leis matyti naudingą informaciją, kaip CPU apkrovos lygį, jo dažnį ar tuos pačius fps, ši programinė įranga nėra visavertė keičiant CPU parametrus. Tam trys elementarūs režimai: OC, „Gaming“ ir „Silent“.

 

 

Geriausiai tam pritaikytu įrankiu išlieka „Command Center“, kurio pagalba spartinimą galima atlikti tiek rankiniu būdu, tiek su „Game Boost“. Vartotojas gali prieiti ir prie DRAM vėlinimo laikų bei įtampų. Ventiliatorių valdymo galimybės panašios į tas, kurias matėme UEFI BIOS aplinkoje. Gauname tuos pačius keturis temperatūrinius taškus, tačiau rankinis režimas (angl. manual mode) nėra toks preciziškas – pakopos suskirstytos tik kas 25 %. MSI ir čia neįdėjo jau paruoštų profilių, bet pasirūpino „Fan tune“ funkcija, leidžiančia automatiškai sureguliuoti prijungtų ventiliatorių darbą.

  

„Sensor“ iššaukia gražiai apipavidalintą „Pro Carbon AC“ schematinį brėžinį su skirtingų zonų temperatūromis ir ventiliatorių sūkiais, kurie vienu paspaudimu gali būti suaktyvinti iki maksimumo. „Command Center“ grafiškai atlieka įtampų, sūkių, temperatūrų stebėjimą arba viską gali perkelti į atskirą lentelę, kurioje informacija atnaujinama realiu laiku. Vartotojas gali susidėti slenkstinius temperatūrų/sūkių taškus ir apie juos gauti įspėjantį pranešimą, taip pat pakeitimus atlikti su „Android“ skirta išmaniąja „Command Center“ programėle.

 

„Mystic Light“ – centras į šviesų pasaulį. Pradžia kiek apgaulinga, nes nustatymai sinchronizuoti visiems „Mystic Light“ palaikantiems komponentams, todėl vartotojas turi priėjimą tik prie efektų ir negali keisti atskirų „Pro Carbon AC“ zonų pašvietimo. Panaikinus sinchronizaciją išsiaiškiname, kad pagrindinė plokštė turi daugiau nei keturias pašvietimo zonas. Prie PCIe x16 lizdų išdėstytus diodus galima priskirti penktajai zonai. Vartotojui pateikiamas geras tuzinas skirtingų efektų, o nustatymams saugoti skirti trys profiliai.

 

6 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Nereali motininė. Tikrai nustebimo geros VRM temperatūros bei džiugina nebloga garso posistemė. Bei aišku Wi-Fi ir Bluetooth, kas tokios klasės motininei tiesiog būtina šiais laikais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.