Nominacijų dalyba tarp „Be Quiet!“ ir „Noctua“: Kas tylesnis, kas efektyvesnis, o kas gražesnis?

Intro

Dažnai būtent vasara yra tas metas, kai tenka atsinaujinti procesoriaus aušintuvą. Ir ne todėl, kad vasarą pasipiltų nuolaidos ar atsirastų daugiau noro pasikeisti šią detalę. Įsigyti naują aušintuvą vasaros metu ne taip ir retai priverčia būtent sušilę orai, nors neplanuotas išlaidas galimai atitolintų tokie paprasti dalykai, kaip dulkių išvalymas ar termo pastos pakeitimas. Kai kas į tokią iškilusią problemą gali pažiūrėti kaip į galimybę pagaliau išmokti paspartinti savo sistemą. Tada pinigų prireikia daugiau, bet jie skiriami nebe pigiausiam CPU aušintuvui, kad sistema tik vėl užsikurtų, o gerokai solidesniam aušinimo įrenginiui. Kažin, ar galima „Noctua NH-D15S“ ir ką tik debiutavusį „Be Quiet! Dark Rock Pro 4“ aušintuvus vadinti solidesniais aušinimo įrenginiais. Greičiau tai visomis prasmėmis (tiek efektyvumu, tiek tyla) rimčiausi metalo kūriniai, kuriuos tik galima surasti mūsų rinkoje. Nepasiginčysi, kad abu aušintuvai atrodo daugiau nei rimtai, tačiau atsakymo kas ką neturime. Kol kas. Šiandien norime išsiaiškinti, kuris iš dviejų masyvių orinių aušintuvų efektyviau aušina tris skirtingus procesorius („Core i7-6700K“, „Core i7-8700K“ ir „Ryzen 7 2700X“), kuris skleidžia mažiau triukšmo ir pažiūrėti, į ką gali pavirsti NH-D15S. Tai nebus susintetintas NH-D15. Specialūs „Noctua“ priedai leis NH-D15S atsikratyti originalios spalvos ir žengti podiumu dar kartą. Be baimės. Nejaugi nominacija gražiausias atiteks kompanijai „Noctua“?

14 Komentarai

  1. YOman parašė:

    geras darbas. Čia vieno rusų jutuberio kanale susiginčyjau iki bano dėl to Chromax. Anas man įrodinėjo kad tie papildomai klijuojami „grožiai“ visiškai neįtakoja temperatūrų.

    • BC00 parašė:

      Gal jis irgi su Ryzen testavo 🙂 Sunku paaiškint, kodėl su vienu CPU pasireiškė skirtumas, o su kitu ne. Šiaip Noctua dangteliai quality ones, didesnė dalis visos struktūros pagaminta iš aliuminio. Kitų sprendimai vien plastmasiniai (prisimenam MSI coolerį), su tokiais galima tikėtis didesnio šiltnamio efekto.

  2. Povilas parašė:

    Idomu kaip konkuruotu scythe Ninja 5 !!! kas cia pirko prasyciau bench 🙂

  3. Minde parašė:

    man labiau patiktu Scythe vs Be Quiet. 🙂

  4. TomasP parašė:

    Na ką, atsinaujinau į Dark Rock 4 Pro iš Dark Rock 3 ir temperatūros apie 17 laipsnių mažesnės. Pagrinde dėl ventiliatoriaus pozicijos ir didesnės masės :). Montavimas neišėmus pagrindinės gana prastas, kaip ir ventiliatorius nuimti gana sunku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.