„NZXT Kraken X72“ prieš „Corsair H150i Pro“ ir geriausi AiO prieš geriausius orinukus

Žvilgsnis iš arčiau

Medžiagos, iš kurių gaminamas „Kraken X72“, nepasikeitė. Dabar iš aliuminio pagaminto 360 mm radiatoriaus pilnas ilgis siekia 394 mm. Jis yra vienodo storio kaip ir H150i Pro radiatorius (po 27 mm), tačiau 3 mm plonesnis už tą, kurį turi X62 modelis. Radiatorių vagojančių aliuminio gijos sudėtos panašiu atstumu – į 1 cm jų telpa 8-ios. Radiatorius padengtas matiniais juodais dažais ir ant savo dviejų šonų gauna NZXT įspaudą, šiek tiek pagyvinantį vaizdą tol, kol sistema AiO neatsidūrė korpuse. Ten tokias detales pastebėti tampa labai sunku.

X72 radiatorius turi 12-a šilumos vamzdelių. Tiek pat, kiek H150i Pro ir trimis mažiau už X62 modelį. Logiška, kadangi į platesnį radiatorių lengviau integruoti didesnį skaičių vamzdelių. Apžiūrėdami radiatorių radome ne vieną sulankstytą aliuminio viją. Tokį dalyką tenka pamatyti praktiškai kiekviename radiatoriuje, skiriasi tik apgadintų vijų skaičius. Aušinimo rezultatams tai įtakos nedaro, tačiau psichologiškai visada smagiau matyti puikios kokybės radiatorių.

Lyginant su X62, žarnelės visiškai nepasikeitė. Tas pats siauras diametras, tas pats 400 mm ilgis, tos pačios juodo nailono rankovės, šiek tiek sumažinančios žarnelių lankstumą. Outlet ir inlet portuose panaudotos neatjungiamos jungtys, reiškiančios, kad galimybės praplėsti aušinimo sistemą nėra. Žarnelės su CPU bloku sujungtos lanksčia jungtimi.

Jos judėjimo diapazoną riboja CPU tvirtinimo kronšteinas, tačiau kiek daugiau nei 90° pilnai pakanka. 5-os kartos „Asetek“ pompą slepiančio bloko ypatybės tos pačios: didelis aukštis, mažas svoris ir veidrodinis paviršius, kurio centre NZXT žymė. Maksimalūs pompos sūkiai ~2800 RPM. Į bloko šone esantį mini USB lizdą jungiamas CAM funkcionavimui reikalingas kabelis, o antrą specialų lizdą kišamas kombinuotas kabelis, kurį sudaro SATA, 3-pin ir 3x 4-pin jungtys.

Kaip įprasta, varinis pagrindas jau iškart turi užteptą termo pastos sluoksnį. Vertinant apdirbimo kokybę jokių skirtumų nuo X62 modelio nepastebėjome.

140 mm skersmens „AER P“ serijos ventiliatorius, kurie priklauso X62 modeliui, keičia šiek tiek mažesni 120 mm ventiliatoriai. Skirtingai nei didesni „AER P140“ ventiliatoriai, kurių maksimalūs sūkiai 1800 RPM, 120 mm įsisuka iki 2000 RPM generuodami 73,1 CFM oro srautą ir 2,93 mm/H2O statinį slėgį. Pagal pastarajį parametrą „AER P120“ pranoksta „AER P140“, tačiau prastuma mažiau oro. PWM valdymą turintys „AER P“ gaminami iš kokybiško plastiko, o ten, kur rėmą kerta varžtai, integruotos antivibracinės pagalvėlės. Į juos montuojami FDB guoliai, kurių ilgaamžiškumas esant nežinomai temperatūrai siekia 60 000 valandų. Spėjame, kad naudojami savaip modifikuoti FDB guoliai.

5 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Man kiek keista. Suvienodinus triukšmą AIO ir oro ant intel gaunamas panašus aušinimo efektyvumas, o ant AMD orinukai jau kiek atsilieka nuo AIO. Galvoju, gal įtaką dėl to, kad jie buvo testuoti prie didesnės temp, dėl to ir delta didesnė.

  2. BC00 parašė:

    Aš taip pat manau, kad čia Intelio TIM „pasitarnauja“, nes ar full RPM, ar prisukti RPM rezultatai kaip ir nesikeičia. Įdomu kiek geras 9900K yra coolerių perf tikrinimui…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Geresnis, bet irgi iki tam tikros OC ribos, paskui irgi karščio perdavimas jau streikuoja.

      Parašiau pirmą komentarą ir buvo visai iš galvos išgaravusi ta geroji dantų pasta 🙂

  3. ojojoj parašė:

    Na pvz kai as ant savo i7 8700k uzdejau custom IHS + skystas metalas su: http://www.technews.lt/portal/reviews/neisvaizdus-efektyvumas-arctic-liquid-freezer-240/
    Ir pakelus iki 5,2GHz su 1,395V, tai temperatura max pakyla iki 72c ir viskas. Su Prime95 uzvynioja 260W ir vistiek temperatura nekyla. O iki tol max galedavau iki 5Ghz pakelti ir tai ant gruzo budavo 90c+ uzkildavo. aisku ir itampa mazesne budavo, bet visvien nieko „gero“ 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.