„Patriot Viper V380“ – tiems, kam patinka daug žemų dažnių

Dizainas ir žvilgsnis iš arčiau

„Patriot Viper V380“ headset’as atrodo tikrai agresyviai: masyvūs kaušeliai, stambus lankelis ir metaliniai kaušelių laikikliai. Palietus ausines nesunku pajausti, kad tai nebus premium ausinių žudikas, bent jau medžiagų kokybės srityje. Nepagalvokite kažko blogo apie esamas medžiagas, jos nėra prastos, tiesiog neprilygsta kelis kartus brangesnėms ausinėms, ir tai nėra nieko blogo. Gauname tiek, kiek mokame. Noriu pridurti, kad ausinių svoris su laidu ir mikrofonu yra 379 gramai.

Pažvelgus į „Patriot Viper V380“ atvaizdą ant dėžutės pagalvojau, kad kaušeliai galės ne tik pasikreipti, bet ir pasisukti į šonus. Čia mechanizmas kur kas paprastesnis. Išlendantis metalas yra vientisas su apimties didinimo mechanizmu ir į šonus nesisukinėja. Kaušeliai gali tik pasikreipti viršuje ir apačioje. Tiesa, išeinantis kaušelių laikiklis lankelyje turi kiek didesnę nei reikia skylę, o tai jam suteikia laisvumo ir minimalią judesių galimybę į šonus. Taip išgaunamas geresnis ausinių prisitaikymas prie galvos, bet headset’ą paėmus į rankas ir pajudinus kaušelius jaučiasi laisvumas.

Apimties didinimo mechanizmas iš viso turi 8 lygius. Mano galvai ausinės labiausiai tiko ant trečios padalos. Kadangi kaušeliai tokie pailgi, ausines galėjau gan patogiai dėvėti ir ant nulinės padalos. Išsamiau panagrinėjus apimties didinimo angą supratau, dėl ko yra tas laisvumas. Angoje yra spyglio formos fiksatorius apimties dydžiui užfiksuoti, būtent ant jo ir supasi kaušelių laikiklis. Gerai bent tai, kad nustačius norimą padėtį ji nesikeičia ausines nusiimant ir užsidedant.

Liekant toje pačioje ausinių vietoje norisi paminėti, kad dėl esamo dizaino matome iš lankelio į kaušelį einantį laidą, kas neatrodo labai patvaru. Naudojantis už jo neteko užkliūti, bet toks nepaslėptas laidas susiklosčius nemaloniai situacijai gali būti tiesiog nutrauktas.

„Patriot Viper V380“ kaušeliai yra tikrai masyvūs, jie pailgos formos, o viduje įmontuotos 53 mm membranos. Šių ausinių pagalvėlės nėra keičiamos, o pirkdami headset’ą gauname odines pagalvėles. Pagalvėlės yra tikrai storos, o dirbtinė oda atrodo vidutinės kokybės. Su premium segmento ausinėmis lyginti negalime. Panašu, kad pagalvėles išpučia įprastas porolonas, o ne įmantri atmintį turinti puta.

„Patriot Viper V380“ lankelis yra aptrauktas dirbtine oda, jos kokybė labai panaši į pagalvėlių. Minkšta zona yra gan plati, ir svoris ant galvos turėtų pasiskirstyti tolygiai. Rėmelio kitoje pusėje dar matome „Viper“ užrašą. Lankelis atrodo labai lankstus ir sulūžti neturėtų.

Mikrofonui skirta 3.5 audio jungtis yra kairiame kaušelyje. Jungtis paslėpta po gumine apsauga. Jungties lizdas turi specialią išpjovą, kad mikrofonas laikytųsi tvirčiau. Pats mikrofonas yra paslankus ir jį galima palenkti norima kryptimi. Mikrofoną įjungus jo galiukas švyti melsva spalva.

Ant kairio „Patriot Viper V380“ kaušelio taip pat yra mikrofono išjungimo, apšvietimo valdymo mygtukai ir garso ratukas. Spaudinėjant RGB mygtuką RGB efektai sukasi ratu, o tada apšvietimas išjungiamas. Garso ratukas reguliuoja tik pačių ausinių garsą, o ne sisteminį.

„Patriot Viper V380“ turi neatjungiamą USB laidą, įvilktą į medžiaginę rankovę. Laido kokybė atrodo labai gera. Jis labai maloniai paslankus ir minkštas. Laidas yra 2,1 m ilgio.

6 Komentarai

  1. Andr parašė:

    Ėėėėė, chebra! Juk galit tiesiog filmuoti review, mesti į Youtub’ą 🙂
    Beje, galėjot pradėti nuo kainos 😀
    O šeip ačiū už apžvalgas

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Taip geras dalykas video apžvalgos, bet dažniausiai nėra tam laiko. Dabar, karantino metu, gal ir būtų to laiko, bet tech galimybės labai ribotos, aišku gal ir užtektų tiek kiek yra, esu kelis video daręs. Problema, kad ant tuščio kanalo apžvalga nelabai patinka tiems kas sample siunčia, nes peržiūrų mažai. Aišku, darytum daugiau apžvalgų, daugiau peržiūrų, bet tada grįžtame prie to pačio nelabai laiko ir tech galimybių yra, nes reikia specialiai ruoštis, paskui vėl viską tvarkyti. Turint studiją būtų galima daryt jau tuos video, bet bute labai problematiška. Rašant tekstą, kiek laiko turėjai prisėdai, paskui po kurio laiko pratęsei darbus.

    • TomasP parašė:

      Seni Technews vilkai yra mate apžvalgą iš technews youtubiese.

  2. BC00 parašė:

    Tai situacija dabar jau net tokia klostosi, kad kai kurie gamintojai net nebesutinka bendradarbiauti jei nėra YT kanalo. Eina lengviausiu būdu, ieško influencerių ir nieko nesuprantančio lengvo grobio. Shame.

    Jeigu į temą. Kad V380 didelis žingsnis į priekį nuo V370 aišku (bet ir kaina gerokai didesnė), o kaip bandant palyginti su tokiomis kaip ASUS H5? Kieno pranašumas?

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kai gamintojams tikrai rūpi pirkėjai tai sugeba ir kainas pareguliuot. Pamatė Patriot po apžvalgos, kad kaina ausinių per didelė ir per savo svertus pasiekė, kad dabar V380 headsetą pas mus galima nusipirkti už 60 €. Galėtų visi taip gamintojai elgtis 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.