„Patriot Viper VP4100“: rimčiausias bandymas pažaboti „Phison E16“ karštį

Žvilgsnis iš arčiau į „Viper VP4100“

Pirkėją VP4100 pasitinka stilingoje pakuotėje, turinčioje atverčiamą viršelį ir langelį, pro kurį galima pamatyti NVMe kaupiklį. Pagal „Patriot“ sugalvotą produktų skirstymą, jam priskirtas expert produkto statusas.

1 TB VP4100 yra mažiausios talpos modelis. Kitas vienintelis šeimos narys yra dvigubai talpesnis. „Patriot“ parinko mėlynos spalvos M.2 2280 formato pagrindinę plokštę, komponentus išdėstant abipus PCB. Vienoje jos pusėje yra du NAND moduliai, „Phison E16“ valdiklis ir vienas DRAM lustas. Kitoje pusėje identiška konfigūracija, tik be valdiklio. Šios pusės komponentus dengia serijinius numerius turintis lipdukas. Aliumininis radiatorius, apie kurį tiek kalbėjome, žinoma, dengia pusę su valdikliu. Reikia sutikti, kad juodos spalvos radiatorius atrodo labai patraukliai. Vieną vertus, jo buvimas automatiškai nubraukia VP4100 galimą atsiradimą nešiojamuosiuose kompiuteriuose, kitą vertus, tokio karšto kaupiklio montavimas į nešiojamus net neturėtų būti svarstomas.

Žiūrint iš šono galima susidaryti tikslesnį vaizdą apie radiatorių. Jis turi ne vieną įpjovą, taip siekiant padidinti paviršiaus plotą. Visgi įpjovos nėra išraižiusius viso radiatoriaus paviršiaus ir „Patriot“ pasiliko vietos SSD kaupiklį identifikuojantiems pavadinimams. Radiatorius iš ilgio ir pločio neviršija montažinės plokštės išmatavimų. NVMe kaupiklio aukštis siekia 7 mm, kas yra vos milimetru daugiau nei paprastą plokštelę turinčio „Gammix S50“ aukštis. Taigi radiatorius toli gražu nėra storas. Tai eliminuoja mechaninį suderinamumą tarp jo ir vaizdo plokštės, jeigu M.2 lizdas būtų po vaizdo spartintuvu.

Iš komponentų pusės viskas standartiška, t.y. „Kioxia“ (buvusi „Toshiba“) kompanijos pagaminti BiCS4 3D TLC NAND lustai (96 sluoksniai ir 800 MT/s sparta) bei iš viso du „SK Hynix“ DDR4 spartinančiosios atminties, kurie sudaro bendrą 1 GB buferį.

7 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Šiaip įdomu, kas geriau aušina, ar tokį maži radiatoriai , ar ant motininės esantys dangteliai. Aišku kalba ne apie visas motinines, nes pilna tik vizualiai dengiančių, net be termo padų… 🙂

    • BC00 parašė:

      Ilgiau ir tikrai reikšminai ilgiau atlaikytų motininės plokštės radiatorius, bet ar visi iki vieno apsaugotų nuo perkaitimo nesu tikras.

      O kurią motininę matei be termo padukų? Nesu su tokia susidūręs 🙂

  2. Xron parašė:

    Koks Sansas isigyti gera 2TB Pcie 4 SSD 2021metais uz normalia kaina? iki ~250euru.

    • SoTOP parašė:

      Tokio lygio kaip apžvelgiamas SSD kitų metų pabaigoje tikrai turėtų būti galima rasti <250€, gal net greičiau. Jau dabar tokio lygio SSD nukrenta iki 300€ Europoje dažnai, pas mus tik vėluoja viskas kaip visada.

      Jeigu nori greitų, kurie pilnai arba beveik pasiekia Pcie4 limitus, tai sunkiai tikėtina.

  3. BC00 parašė:

    Toks visai įdomus variantas yra Gammix S50 Lite. Nors turi PCIe 4.0 x4 šyną ir netraukia tų magiškų 4000 MB/s, bet pagal kainą įdomus jau dabar.

  4. Sigitas.lk parašė:

    Gal galit kas patart, galvoju i laptopa isimest papildoma 500gb M2. Bet nenoeiu sumoket daug, ir kad butu patikimas (100tbw nelabai tiktu). Cia testuose WD blue gerai pasirode ir 60€ tekainuoja uz 500gb, geras variantas? Ar geriau koki kita rinkits?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.