„Patriot Supersonic Rage XT“ – kaip F1 bolidas skriejantis 32 GB USB raktas

Optinėms laikmenoms jau seniai seniai praradus savo patrauklumą pernešant informaciją,o išoriniams kietiesiems diskams vis dar nesant tokiems pigiems, kaip kas galbūt norėtų, daugelis vartotojų, ypač dirbančių su mažesniais informacijos kiekiais, noriai renkasi USB atmintines. Šiandien žvilgtelsime į labiau greičio mėgėjus dominantį “Patriot Supersonic Rage XT” atmintinuką.

 

  • Apie gamintoją
  • Pakuotė
  • Apie gamintoją
  • Specifikacijos bei žvilgsnis iš arčiau
  • Testavimas
  • Rezultatai
  • Išvados

 

Turbūt geriausiai "Patriot" yra žinoma, kaip operatyviosios atminties modulių gamintoja – populiari yra tiek pigesnė "Signature" produktų šeima, tiek ir "Viper" gaminių linija entuziastams. "Patriot" flash ir DRAM technologijose jau yra sukaupusi virš 25 metų patirties, todėl gamintoją galima vadinti tikru patyrusiu vilku. Visai nenuostabu, jog puikiai įvaldžiusi atminties technologijų subtilybes, “Patriot” žengė ir į SSD kaupiklių rinką. Šiu metu gamintoją reprezentuoja vidutinės klasės “Pyro (SE)” ir aukščiausios klasės “Wildfire (SE)” kaupikliai. Pagrindinė kompanijos būstinė veikia JAV, Kalifornijoje, Fremonto mieste.

 

Pakuotė

“Patriot” patalpino “Supersonic Rage XT” atmintinuką ant tarpusavyje suklijuotų dviejų slidžių kartono lapų. Žinoma, pats įrenginys dar yra apsaugotas permatomu plastiko gaubtu. Jokių žirklių atidarymui nereikia, atmintinukas gražiai “išlukštenamas” pro gale paruoštą vietą. Priekinėje pakuotės dalyje randame atmintinuko modelį, palaikomą sąsają, talpą, suderinamumo sertfikatus su “Windows 7” ir “Macintosh” bei maksimalius deklaruojamus greičius, apie kuriuos visai netrukus ir pakalbėsime. Kitoje pakuotės pusėje daugiau bendrinė informacija: USB 3.0 suderinamas su USB 2.0/1.1 ir t.t.

 

Specifikacijos bei žvilgsnis iš arčiau

“Patriot Supersonic Rage XT” palaiko naujausią ir sparčiausią USB 3.0 sąsają, o itin didelę skaitymo (180 MB/s) ir rašymo (50 MB/s) spartą užtikrina aukštos klasės NAND atmintis bei IC valdiklis. Atmintinukas išties kompaktiškas – 1,1 (I), 5,3 (P), 2,18 (A) cm. Grynas svoris – vos 11 gramų. Suderinamos sistemos: “Windows 7”, “Windows Vista”, “Windows XP”, “Windows 2000”, “Windows ME”, “Linux 2,4” ir naujesnės, “Mac OS9”, “Mac X” ir naujesnės.

Atmintinuko korpusas pagamintas iš plastmasės, tačiau jame jaučiasi šiek tiek gumos priemaišų. Būtent tai “Patriot” ir akcentuoja, jog guma padengtas korpusas ( nors nesutikčiau, kad pats korpusas yra dengtas tikra guma) turėtų apsaugoti USB raktą nuo smūgių ar skysčių žalingo poveikio. Priešingame gale nei yra USB sąsaja galime rasti pakabinimo fukcijai reikalingą nedidukę kiaurymę. Ant paties atmintinuko nurodytas tikslus modelis bei jo talpa.

“Patriot” USB raktas neturi jokių nuimamų dangtelių ir jo kištukas paprasčiausiai yra išstumiamas, o reikalui atėjus vėl įtraukiamas. Toks dizainas jokia ne naujovė ir yra plačiai paplitęs tarp šiuolaikinių USB atmintinukų. Kištukas turi mėlynos spalvos fragmentą, kas dar kartą sufleruoja, jog tai USB 3.0 įrenginys. Ant kištuko randame lazeriu išėsdintą serijinį numerį. Į atmintinę taip pat integruotas raudonos LED spalvos USB darbo indikatorius.

 

Testavimas

Kaip sintetinį testą pasirinkome ATTO (2.47). Realią spartą matavome kopijuodami dviejų tipų failus iš ir į USB atmintinę. Vienas didelis AVI failas svėrė 1,36 GB, o kitoje papkėje buvo įvairaus dydžio ( 1 KB – 469 MB) failų, kurių bendras svoris siekė 1,69 GB. “Patriot Supersonic Rage XT” lyginti su “Kingston Data Traveler 2.0” nėra teisinga, tačiau bent susidarysime vaizdą, ko galime tikėtis pereidami nuo senučiuko USB 2.0 įrenginio prie USB atmintinės, turinčios USB 3.0. Testų metu naudotos Etron_USB3_1.00.0000.0114 tvarkyklės, o failai į USB atmintines kopijuojami iš SSD, taip kad jokio "bottleneck'o" čia.

Testavimo sistemą sudarė:

  •  CPU radiatorius: Prolimatech Genesis
  •  Procesorius: AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  •  Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F12b)
  •  RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  •   Vaizdo plokštė: Club3D HD6950 2GB CoolStream Edition @900/6300 MHz  1.1v
  •   Korpusas: Bitfenix Colossus Window Green

 

Rezultatai

“Patriot Supersonic Rage XT" (USB 3.0)

“Patriot Supersonic Rage XT" (USB 2.0)

"Kingston Data Traveler 2.0" (USB 2.0)

"Patriot  Supersonic Rage XT" – gepardas, "Kingston Data Traveler 2.0" – vėžlys. Turbūt tuo viskas ir pasakyta. Įrašinėjimo spartos lūžis įvyko su 64 KB dydžio failas (nuo 13,5 MB/s šoktelėjama iki 43 MB/s). Maksimali sparta pasiekiama rašant 1024 KB blokus – 51,13 MB/s, o tai šiek tiek net viršyja "Patriot" nustatytą greitį. Skaitymo sparta stipriai padidėja pradedant dirbti su 16 KB blokais, o savo piką pasiekia taip pat su 1024 KB failais – kiek daugiau nei 176 MB/s. Trūksta vos 4 MB/s iki gamintojo nurodomų 180 MB/s. Jokios tragedijos čia.

Išbandėme "Patriot  Supersonic Rage XT" ir USB 2.0 režime. Lėtesnė sąsaja ne itin apribojo įrašymo greitį (maksimalus – 34 MB/s), tačiau daugiau nei penkis kartus sumažino nuskaitymo greitį – nuo beveik 180 MB/s jis, dirbant su didesniais failais, nukrito iki 36-37 MB/s. Įvertinus bendrai, Rage XT vis dar kelia pavydą ne vienam įgimtą USB 2.0 sąsają turinčiai atmintinei.

Natūralu matyti, kad "Patriot  Supersonic Rage XT" ne tik toli toli palieka "Kingston", bet ir užtrunka kiek ilgiau kopijuodamas mažesnius failus nei didesnius (31 sekundė prieš 53 s.) USB 2.0 režime rašymo pajėgumų reikalaujanti užduotis pailgėja, atitinkamai, 54 ir 41 %.

Skaitymo greičiams jautrioje užduotyje "Patriot  Supersonic Rage XT" kopijuodamas į mūsų SSD didelį failą užtrunka vos 15 sekundžių, kopijuojant mažesnius – 23 s. USB 2.0 režime turime, atitinkamai, tris ir du su puse karto išaugusią darbo atlikimo trukmę. Pažiūrėjus, ką prieš tai turėjome sintetiniame ATTO teste viskas labai teisingai – skaitymo greičio reikalaujanti užduotis susiduria su didesniu laiko trukmės prieaugiu nei labiau rašymo greičiui jautri užduotis.

 

Išvados

“Patriot Supersonic Rage XT” nepaliko manęs abejingu. Ant USB atmintinės esantys, su USB 3.0 sąsaja siejami, mėlynos spalvos fragmentai patvirtino, jog šis įrenginys yra neįtikėtinai greitas. Pavydėtinai greitas „Patriot“ gaminys ir USB 2.0 režime, ypač kalbant apie rašymo greitį, kuris čia vis dar siekė 34 MB/s. Pridėkime patikimai atrodantį slankiojantį dizainą, nuo smūgių apsaugantį korpusą, penkių metų garantiją ir gausime išties aukščiausios klasės gaminį. Vienintelė silpnesnė vieta, kurią būtų galima įžvelgti, tai į aukštesnę pusę linkstanti kaina. "BalticMart" šis spartuolis kainuoja 163 litus.  Ant popieriaus priešpastatyti ką turintys „Corsair“ ir „Sandisk“ parduotuvėje galbūt atrodo kiek patraukliau, tačiau nereiktų pamiršti, jog “Patriot Supersonic Rage XT” yra visiškai naujas produktas, kurio prieinamumui padidėjus, kaina greičiausiai bus pakoreguota. Tuomet nurungti šią “Patriot” atmintinę kainos/spartos santykyje bus tikrai labai sudėtinga.

 

Privalumai:

  1. Aukščiausios klasės sparta
  2. Nuo smūgių apsaugantis korpusas
  3. Patrauklus dizainas
  4. Jokių nuimamų dangtelių
  5. Penkių metų garantija

Vidutiniška:

  1. Į didesnę pusę linkstanti kaina

 

 

11 Komentarai

  1. Longhorn parašė:

    Gera apzvalga. pats turiu Patriot XT boost serijos irgi gan greitas bet dar galetu greitesnis but 😀

  2. Kestas28 parašė:

    pritrūko palyginimo su vertu varžovu, pvz corsair

  3. ironvolf parašė:

    Kaip už tokią kainą tai tikrai super atmintinė. Senai domėjausi atmintinių kainomis, tai nustebau net, kad už tokią sumą galima nusipirkt 32Gb žvėrį. 🙂

  4. FMeskas parašė:

    pasižiūrėkite i corsair gt 32gb 3.0 flešiuka ir tada lyginkit, fortake 122lt mačiau prieš kelias dienas plius greitesnis, vėliau pakoregavęs print screenus įmesiu kur nors, jog pažiūrėtt galėtumėt.

  5. BC00 parašė:

    Na įmesk ir ant USB 3.0 ir ant USB 2.0:)

  6. FMeskas parašė:

    na štai, sutvarkiau printscreenus —>>> http://fmeskas.puslapiai.lt/download/atto_ssd_8gb_16gb_32gb.jpg

    testuoti 3 flešiukai, du paprasti corsair voyager (žali, 8GB usb 2,0 ir 16GB usb 3,0) ir vienas corsair voyager GT 32GBusb 3,0.
    iš karto per daug neimam galvon 16gb flesiuko duomenų srautų, nes jau naudoju daugiau nei pusę metų darbe (win rašymas, programos, draivai ir t.t.)(to pasekoje usb kištukas jau padėvėtas, 8GB kur kas mažiau dėvėtas).
    Taigi, matosi pigesnis ir greitesnis voyager GT, plius elektronika aplieta klijais, įdėtas į plasmasinį korpusą ir įmautas į guminį korpusą, lyginant su žaliais flešiukais asmeniškai išmesčiau plasmasinę dalį ir pats flešiukas gautūsi mažesnis, nes jo pagrindinis minusas korpusas, ta prasme didelis paršelis, netgi lyginant su tais pačiais 8 ir 16GB. pirmas testas SSD corsair Force GT, čia, kad būtų linksmiau 🙂

  7. BC00 parašė:

    Nice, patvirtinai mano išvadas:) Patriot reikia pamažint kainas. Va, newegg’e pastarieji kainuoja identiškai, o tai jau kažkas labiau konkurencingo.

  8. FMeskas parašė:

    o šitam voyager reikėtų pakeisti korpusą 😀 o testuose reikėtų lyginti bent truputį panašų flash, kad ir senesnį, bet ne low speed, nes reklamuojamas flešiukas tai high speed, tada bent ant usb 2,0 butų į ką pažiūrėt. 🙂

  9. FMeskas parašė:

    sory dėl daugiapostinimo, bet niekam nekilo įtarimas kodėl patriotas iki 16kb failiukus taip lėtai rašo?

  10. BC00 parašė:

    Todėl, kad jo IC pritaikytas labiau dirbti su didesniais failais.

  11. FMeskas parašė:

    na bet čia per žiauriai greitis sumažėjęs… kur kas greitesnis paprasstas 8gb usb 2,0 flesiukas 😀 galit nesakyt, kad mažų failų nenaudosit, jei tik filmam ir muzikai tai gerai, bet jei dokumentai, o ypač programuojantiem žmonėm, tai tada ne koks pirkinukas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.