Pats pigiausias (beveik) 2x 8 GB DDR4 komplektas rinkoje: „Patriot Signature Premium“

Išvados

Jeigu kreipsime dėmesį vien į specifikacijas, šis 2x 8 GB „Patriot Signature Premium“ rinkinys turėtų būti pats pigiausias, kadangi tokių „baisių“ parametrų (@2666CL19) neturi joks kitas DDR4 rinkinys. „Skytech“ kainoraštyje artimiausias rinkinys yra iš „Team Group“ (@2666CL18), kuris taip pat naudoja sumažintą 1,2 V įtampą, tačiau realiaus kiekio prekyboje nėra. „Signature Premium“ tikrai galėtų vadintis pigiausiu 2x 8 GB rinkiniu jei ne vienas „bet“, kuriuo tampa „Crucial Ballistix Sport LT“. Šio rinkinio didžiausias pranašumas ne tas vienas sutaupytas euras, o ilgesnis garantinis periodas (60 mėn vietoje 36 mėn) ir tampresni vėlinimo laikai (CL16). Kol „Signature Premium“ netapo tuo pačiu pigiausiu 2x 8 GB rinkiniu, tol pirmenybės jiems suteikti negalime. Tačiau turime sutikti, kad patys modeliai turi žiupsnelį premium’o. Surinkimo kokybė nėra niekuo prastesnė kad ir už „Viper RGB“ šeimos modulius ir netgi pasirodė, kad radiatoriai yra sukabinti tvirčiau. Juodos spalvos moduliai estetiniu klausimu yra universalūs ir tiks į bet kurią sistemą, o itin mažas aukštis garantuoja puikų suderinamumą su masyviais CPU aušintuvais.

DRAM be RGB – nemaža dalis dėl to visiškai nesikremta

Moduliuose aptikome negirdėtus „SpecTek“ lustus. „Spectek“ yra „Micron“ kompanijos, kuriai priklauso „Crucial“ prekinis ženklas, padalinys. Internetinėje erdvėje informacijos apie „SpecTek“ labai nedaug. Aišku, kad šitam padaliniui atitenka silpniausi, reikiamų testų dirbant tam tikrais parametrais neišlaikę lustai. Kaip paaiškėjo, „Signature Premium“ modulius įmanoma patempti iš dugno, kadangi pasirodė, jog jų specifikacijos yra apčiuopiamai sumažintos. Mums pavyko CL19 pritempti iki CL16, taip padarant modulius būdingesnius standartinei DDR4 @2666CL16 konfigūracijai. Paliekant gamyklinius vėlinimo laikus taktinį dažnį sėkmingai padidinome nuo 2666 MHz iki 3100 MHz. Labai solidus 400+ MHz padidėjimas. Tiesa, atmintis visai nereagavo į įtampos didinimą ir 1,35 V nedavė jokios naudos.

Šiuo metu DDR4 operatyvios atminties kainų langas yra stipriai susitraukęs. Neretai už pridėtus penketą eurų pavyksta gauti didesnį dažnį ar geresnius vėlinimo laikus, todėl manome, kad svarstantys pačius pigiausius DDR4 modulius turi turėti nepaprastai ribotą biudžetą arba numatyti, kad už RAM sąskaita sutaupytą sumą pavyks įsigyti DRAM lustą turintį SSD kaupiklį, kuris bus apčiuopiamai spartesnis už DRAMless modelį.

8 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „Juose integruoti dar niekad nesutikti „SpecTek“ gamybos lustai“

    SpecTek = Micron

  2. BC00 parašė:

    Minėjau apžvalgoje, tik vakar neturėjo kai baiginėjau apžvalgą, šiandien jau atsirado 🙂

  3. Daimonass parašė:

    Tai nerekomenduojama pirkti ?

    • BC00 parašė:

      Ką? Patriot? Pagal paprastą logiką jis turi būti pigiausias, bet paprastam vartotojui jokio skirtumo 2666CL18 ar 2666CL19, o entuziastas tokių nepirks. Gal kažkas išmainys 1 CL taktą į juodą dizainą. Kaina nėra nukritus iš dangaus, konkurencinga, turintys labai ribotą biudžetą tikrai gali pasvarstyti. Reikia pridėti ženkliuką 🙂

    • BC00 parašė:

      Prieš 4 metus tokie Fury (4x 4 GB @2133CL14) kainavo 200 eurų 🙂
      Kalbant apie Ryzen, tai @2666CL19 ar @2400CL15 abu nelabai patiktų. Šitų privalumas, kad tai dual rank modulis, sudėjus du tokius kažkas turėtų gautis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.