Popietė su dvigubu monitorių stovu „ARCTIC Z2 Pro“ (Gen 2)

Žvilgsnis iš arčiau, montavimas

Daugiau ar mažiau kiekvienas turėtų sugebėti surinkti monitoriaus ranką nesinaudojant gidu, tačiau tai yra vienas iš nedaugelio atvejų, kada gidą reikėtų atsiversti ir patikrinti, kaip gamintojas jį detalizavęs. Visų pirma, ARCTIC įspėja, kad Z2 Pro nerekomenduojama tvirtinti prie tuščių oro tarpų savo struktūroje turinčių stalų ir konkrečiai pateikia net keletą tikslių pavyzdžių. Visi jie iš IKEA asortimento.

Stovą prie stalo laikysiantis gnybtas jau yra surinktas, jį tereikia pritvirtinti prie viršutinio pagrindo – USB centro. Tai padarius jame užsukamas vamzdis ir papildomai fiksuojamas nugaroje esančiu varžtu. Viskas atliekama komplektacijoje pridedamų šešiabriaunių raktų pagalba. Pirmoji dalis atlikta – gnybto ir vamzdžio sistemą jau reikia fiksuoti prie stalo, nes ant rankų uždėjus po monitorių svoris pasidarys toks, kad pagalbon reikės kviestis mažiausiai vieną žmogų. Tačiau ką daryti, jei stalas pakankamai tvirtas, bet visi jo kraštai užblokuoti? ARCTIC apie tai pagalvojo ir pasiūlė išeitį. Panaudojus papildomą plokštelę, kuri savo centre turi skylę, ir nuo gnybto nuėmus metalinę pagalvėlę, atsiranda galimybė ranką fiksuoti bet kurioje stalo dalyje. Toje dalyje, kurioje nebus gaila išgręžti skylę. Sprendimas gal ir neskamba labai maloniai, tačiau planuojant ranka naudotis ilgą laiką, tai tampa vienintele galima išeitimi. Kol kas monitorius dar paliekame atokiau ir ant vamzdžio užveržiame stop’ą. Tai yra pagrindinis komponentas, kuris išlaikys monitorius pasirinktame aukštyje. Rankų kamiene esantis apvalus veržiklis yra per silpnas ir vienas tokius funkcijos atlikti negali – visa struktūra iškart nuslinks apačion. Pats kamienas aplink vamzdį sukasi 360° amplitude.

 

 

Kiekviena iš dviejų rankų turi po tris taškus, kurių pagalba galima keisti monitorius padėtį. Judesio sklandumas koreguojamas šešiabriauniais varžtais: atlaisvinus – judesys atliekamas lengviau, užveržus – jungtis gali pasidaryti vos paslanki. Arčiausiai rankų užmovimo ant vamzdžio esanti jungtis leidžia 180° judesį, vidurinė – 360° (su monitoriumi realus ~180°) ir esanti arčiausiai monitoriaus – vėl 180°. Šiomis jungimosi vietomis bus koreguojamas monitorių atstumas iki akių, taip pat laikomas atstumas tarp monitorių. Galutinis valdymas gaunamas atlaisvinus 3 varžtus kronšteine, kuris užmautas ant obuolio. Šis mechanizmas leidžia palenkti/pakelti monitorių 15° arba rotuoti jį aplink savo ašį.

 

 

 

Z2 Pro ne tik palaiko VESA 100 mm, bet ir VESA 75 mm standartus. Abiem mūsų turimiems monitoriams prireikė VESA 100 skylių. Fiksacija elementari – keturi kryžminiai varžtai. Abejoms rankoms davus po monitorių bendras svoris priartėjo prie 15 kg. Vienoje rankoje ~6,5 kg, kitoje ~7,5 kg. Oficialiai viena ranka gali išlaikyti ~10 kg svorį. Prieš viską pernešant ant strypo, rekomenduotume jungtis maksimaliai užveržti, nes netinkamai pavertus monitoriai gali netikėtai susidaužti vienas su kitu. Būtina pasirūpinti ir laisvu priėjimu prie strypo. Dabar belieka turėti fantazijos.

Erdvėje vartyti užmautus 28” „AOC U2868PQU“ ir 23” „Dell U2311H“ galima kaip tik panorėjus. Mes užfiksavome tik keletą pozicijų. ARCTIC nurodo, kad rankų ilgio, tam kad monitoriai išsidėstytų idealioje plokštumoje, užtenka dviem 27” monitoriams. Nesame tikri, bet panašu, kad teoriškai gali sutilpti ir du 28” įstrižainės monitoriai. Kaip minėjome, norimą jungčių paslankumą galima ir būtina susireguliuoti pačiam. Surasti aukso viduriuką nėra taip paprasta ir reikalauja šiek tiek laiko. Jeigu rankas nuleisti nekainuoja daug pastangų, tai norint kilstelti du monitorius į aukštesnę padėtį reikia paplušėti. Būtent čia atsivėrė esminis Z2 Pro funkcionalumo trūkumas. Aukštis valdomas tik stumdant kamieną strypu – nei viena rankų jungtis neleidžia keisti aukščio. Iš čia kyla ir dar vienas apribojimas – pasirinktas aukštis yra bendras abiem monitoriams. Tai nėra didelė problema jei naudojami identiškos įstrižainės modeliai, tačiau neprideda patogumo pasirinkus skirtingo dydžio monitorius. Matomai ARCTIC galvojo apie vartotoją, naudosiantį identiškus…

 

 

Galvojo ir apie kabelių sutvarkymo galimybes. Mes jų pilnai neišbandėme, t.y. nesistengėme iki kiekvieno monitoriaus privesti visus reikalingus kabelius. Užteko ir vieno, kad būtų susidarytas bendras vaizdas, kaip kabelių tvarkymo sistema veikia. ARCTIC pasirinko iš abiejų pusių atidaromas dėžutes, kuriose kabelis įtvirtinamas. Tai yra labai paprasta bevaržtė sistema – pakanka plastmasinį dėžutės šoną užspausti. Į vieną grupę abiejų monitorių kabeliai surenkami ties strypu. Čia užmaunamas C formos laikiklis, kuris šįkart liko už kadro.

 

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    4world geriausi stovai 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.