„Powered by Asus“ stacionarus kompiuteris 

Bendras vaizdas, korpusas

Bendras vaizdas, korpusas

Kompiuterio griaučiai – korpusas. Nors tai paprastas metalo gabalas, bet jis atlieka labai svarbias funkcijas. Pirma, tai estetika, nors ji ir ne visiems vienodai aktuali. Paprastai korpusas patinka arba ne, bet, kaip sakant, dėl skonio nesiginčijama. Korpusas talpina visus komponentus, o bene svarbiausias jo darbas būti gerai išplanuotam, kad būtų tinkamai aušinami komponentai.

„Corsair Spec-01“ juodais pusiau matiniais dažais padengtas korpusas. Jį pačiupinėjus iš karto lieka pirštų antspaudai, bet jei dėžė tūnos po stalu tai nėra labai didelė problema. Korpuso dizainą įvertinti sunku – jis nėra labai iššaukiantis ir turėtų įtikti daugeliui.

Korpuso priekyje matome oro paėmimo angą su dulkių filtru bei viduje esantį ventiliatorių. Komplektuojant nebuvo pamirštas CD-ROM, bet aš abejoju jo reikalingumu. Valdymo panelė pačiame viršuje, palenkta 45 laipsnių kampu į viršų. Ten randame įjungimo ir perkrovimo mygtukus, pora USB jungčių, viena kurių yra USB 3.0, po jungtį ausinėms bei mikrofonui.

 DSC_1013 DSC_0120

Šoniniame dangtyje yra langas, tad galime pasigrožėti viduje esančiais komponentais.

DSC_1009

Korpuso gale pro kiaurymes matome karšta orą išpučiantį ventiliatorių, žemiau dar keletas angų, skirtų laisvam oro judėjimui. Šalia ventiliatoriaus pagrindinės plokštės galinė dalis su visomis jungtimis, kiek žemiau vaizdo plokštės išvestys, o pačioje apačioje maitinimo blokas.

DSC_1017

Dešinysis korpuso šonas šiek tiek išgaubtas, suteikiant dagiau vietos kabeliams. Nuėmus dangtį matome paslėptus kabelius. Norint išimti duomenų kaupiklius reiks būtinai nuimti šį skydą, nes tik per čia pasiekiami jų duomenų bei elektros tiekimo kabeliai.

dsc_0134 DSC_0125

Viršuje padarytos grotelės, pro kurias pasišalina karštas oras. Jei kyla kaitimo problemų, naudotojui palikta galimybė susimontuoti du papildomus karštą orą ištraukiančius 12 cm ventiliatorius.

DSC_1019

Apačioje matome keturias plastmasines kojeles bei maitinimo bloko oro paėmimo angą saugantį dulkių filtrą. Jis nusiima lengvai, o po juo galime įžvelgti maitinimo bloko ventiliatorių.

DSC_0115 DSC_0117

Atidarius šoninį dangtį komponentai atsiveria visu gražumu. Kabeliai išvedžioti tvarkingai, niekas netabaluoja. Mano akiai, komponentų spalvinė gama nesipjauna, į tokį vaizdą laisvai galima žiūrėti per šoniniame dangtyje esantį langą. Žinoma, iki pilnos laimės norėtųsi patrauklesnio procesoriaus aušintuvo, nes gamyklinis „Intel“ aušinimo sprendimas tikrai nėra gražuolis.

DSC_1021

DSC_1025

Reikia paminėti, kad įjungus kompiuterį korpuso aušintuvai švyti raudonai, o ant „Asus B150 PRO Gaming D3“pagrindinės plokštės sumontuoti LED’ai, kurie irgi skleidžia raudoną šviesą, net ir išjungus kompiuterį. Jeigu šviesų šou išjungus kompiuterį erzina, LED‘us galima visiškai išjungti.

dsc_0142

Specifikacijos

Apžvelgiamame „Powered by Asus“ kompiuteryje įmontuotas „Intel Core i5-6600“ procesorius. Tai modelis, kuris nepalaiko spartinimo. Jo bazinis dažnis yra 3.3 GHz, bet Turbo režime gali pakilti iki 3.9 GHz. Apkraunant visus keturis branduolius jų dažnis nepakils aukščiau 3.6 GHz. Tokio procesoriaus užtenka daugelio naudotojų poreikiams, jis susidoros su žaidimais, sunkiasvorėmis programomis, jau nekalbant apie naršymą internete ar video peržiūras.

Pb Asus cpuz cpu

Pagrindinė plokštė pritaikyta prie procesoriaus, o gal procesorius pritaikytas prie pagrindinės plokštės – sunku pasakyti. „Asus B150 PRO Gaming D3“ nesuteikia naudotojui galimybės spartinti procesoriaus, bet to šioje sistemoje ir nereikia. Tai „Gaming“ serijos motininė, kuri kurta galvojant apie žaidėjus. Specialiai jiems pagerinta garso posistemė, jai „Asus“ suteikia „SupremeFX“ pavadinimą, nors tai ne kas kita kaip „Realtek ALC 1150“ su kiek patobulinta programine įranga. Tinklas („Intel I219V“) irgi patobulintas, yra izoliuotas nuo trukdžių ir turi užtikrinti, kad žaidžiant nepasitaikytų vėlinimai. Pagrindinės plokštės vidiniai komponentai aukštos kokybės, taip bus užtikrinamas ilgaamžiškumas ir stabilumas net esant ilgalaikiai apkrovai.  „Asus B150 PRO Gaming D3“ jungčių kiekiu turėtų patenkinti visų poreikius, esant reikalui bus galimybė įsidėti antrą „Radeon“ vaizdo plokštę, prijungti M.2 SSD diską, papildomai instaliuoti DDR3 atminties, viena USB jungtis netgi palaiko USB 3.1 standartą. Be to pagrindinė plokštė turi daug naudingų funkcijų, kad jas visas aptarti reikėtų daryti atskirą apžvalgą, todėl apie tai nesiplėsiu.

asus-b150-gaming-pro-d3

Šioje sistemoje nuspręsta panaudoti „Kingston Fury X“ atmintį. Tai du identiški DDR3 8 GB talpą turintys moduliai. Jie reitinguojami kaip galintys dirbti 1600 MHz dažniu su 10 CL vėlinimu.

Pb Asus cpuz ram cpuzram2

„Powered by Asus“ kompiuteris negalėtų apsieiti be „Asus“ vaizdo plokštės. Korpuse randame „Asus GeForce GTX 970 Strix“ grafikos adapterį. Tai puikiai žinomos „Strix“ serijos atstovas su efektyviu aušinimu bei išaugusia sparta lyginant su referenciniu modeliu. GTX 970 Strix esant ramybės būsenoje visiškai išjungia ventiliatorius ir neskleidžia jokio triukšmo, žaidžiant skleidžiamas garsas yra minimalus.

Pb Asus gpuz

Šiame kompiuteryje randame net du duomenų kaupiklius, vienas jų yra SSD, kitas – įprastas kietasis diskas. Toks sprendimas – optimalus. 240 GB dydžio „Kingston UV400“ kaupiklis, turintis TLC NAND lustus ir galintis pasiekti 550 MB/s skaitymo bei 490 MB/s rašymo spartą, suteiks pakankamai spartos, kad sistema būtų sklandi, jame tilps ne tik visos būtinos programos, bet ir keletas mėgstamiausių žaidimų. Iš SSD disko jie startuos kur kas greičiau nei iš įprasto mechaninio disko. Tuo tarpu „Toshiba DT01ACA100 1 TB“ kietasis diskas bus tinkamas kaupti filmams, muzikai ar kitiems failams.

Maitinimo blokas „Lepa MX F1 600 W“. Tai ne pačios aukščiausios prabos gaminys, vėl iš viduriuko, gamintojas nėra pasižymėjęs tarp apžvalgininkų, bet jo galios išmaitinti kompiuterio komponentams pilnai užteks. Pasak gamintojo, šis maitinimo blokas gali pasiūlyti iki 86 % siekiantį efektyvumą.

powered-by-asus-stalinis-kompiuteris-spec

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Galiu pasakyti is savo patirties…service support neprilygsta HP…
    Gauni kompa, tai ir lieka tavo problema, o ne gamintojo. Apie Lietuvos servisus, kurie atstovauja ASUS tai irgi..patylesiu

    • lux parašė:

      Taip, Servisa ICT (serviso provideris) yra blogiau nei gestapas – man reikejo pakeisti garantinio pc wifi korta, jie pakeite koloneles ir perrase win 8 😀 zodziu… Taciau sita „kontora“ yra ir Apple, Dell, BenQ, MSI, Lenovo, LG ir kitu dideliu kompaniju autorizuotas servisas…taip, kad nenuvertinciau Asus vien del serviso providerio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.