ROG žymė dalinama ne veltui – „ASUS ROG Strix SCAR II“ (GL504GS)

Intro

Nešiojami kompiuteriai žaidėjams dabar yra tikrai galingi ir gali konkuruoti su staliniais kompiuteriais. Tai įmanoma dėl to, kad procesorių ir vaizdo plokščių gamintojai sugebėjo į tam tikrus energijos sunaudojimo rėmus sutalpinti didelį kiekį spartos. Taip pat tobulėja ir nešiojamų kompiuterių aušinimas, ekranai, klaviatūros ir visa kita.

Mes pagaliau irgi galėsime išbandyti nešiojamą kompiuterį žaidėjams, juo taps „ASUS ROG Strix SCAR II“. Tai kompiuteris su i7-8750H procesoriumi ir GTX 1070 vaizdo plokšte, tad galios užteks net šiuolaikiniams reikliems žaidimams. Kompiuteris turi 15.6 colių IPS ekraną su 144 Hz atnaujinimo dažniu; kiek nuvilia tik tai, kad nepalaikoma „G-Sync“ technologija. Techninės kompiuterio specifikacijos yra tikrai geros, apžvalgoje pasistengsime kompiuterį panagrinėti išsamiai ir pažiūrėsime, ar ROG vardas išlaiko savo vertę ir nešiojamų kompiuterių segmente.

11 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Vienas iš tų kompų, kur man nesuprantama kam būtent tokie perkami. Dažnam nešiojimui per galingi komponentai, dažnam žaidimui stipriai per prastas korpusas nes ir temperatūros ir garsas dideli, per mažas ekranas, o kaina už visa tai labai nemaža. Apibendrinant, tokius kompus nusipirkę po to visiems ir sako, kad nešiojami žaidimams yra nelaimė.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Prie kažkurios naujienos jau rašiau. Taip, galingi nešiojami kompiuteriai žaidėjams yra brangūs, bet tai ypač jaučiasi mums, ubagams lietuviams. Man tokio tikrai neįpirkti, dar tūkstantėlį pridėjęs galvočiau apie automobilį. Bet čia yra daugelio lietuvių tokia problema, pajamos yra mažos. Vakarų Europoje ar prakutusiam naujajam lietuvui 1900 € už nešiojamą kompiuterį žaidimams nėra didelė suma jis dar ir brangesnį ims jei tik to norės.

      Gaming nešiojami tikrai galėtų kažkokį proveržį padaryti dėl aušinimo, triukšmas yra didelis. Jei nori kažko komfortobilaus tai turi užsiimti undervoltingu, riboti žaidimų kadrus, kad nebūtų 100 % apkrauta vaizdo plokštė. Man tai savaime suprantamas kadrų ribojimas, bet kiti to nežino ir kenčia triukšmą.

      Man su šiuo kompiuteriu tik gal vienas nesusipratimas. Įdėjo vieną 16 GB kaulą, na gerai, kažkas gal norės 32 GB ir tereiks vieną prisidėt modulį, bet dėl single chanell tikrai kenčia sparta žaidimuose, jaučiasi sutrukčiojimai karts nuo karto.

      • SoTOP parašė:

        Apie kainą kalbant aš turėjau mintyje tai, kad būtent šitas yra brangus, jeigu man reiktų tikrai rasčiau pigiau ir geriau, arba ženkliai pigiau su panašiais kompromisais kaip šitas Asus, tik tiek, kad čia jau reikia į EU žvalgytis, tai tiems kurie tik LT parduotuves mato taip gali neatrodyti.
        O apie aušinimą(ir šiaip bendrai) tai sutinku, kad per paskutinius ~3 metus nebuvo praktiškai progreso gaming nešiojamų sferoje, visą aušinimo efektyvumo augimą atėmė mada ploninti kompus. Jeigu man duotų galingą gaming nešiojamą sukurti, visi su kažkuo panašaus į šitai atkeliautų https://www.caseking.de/en/ek-water-blocks-ek-mlc-phoenix-280-core-modul-fuer-aio-wasserkuehlung-waek-1540.html

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Sakyčiau, kad SCAR II su RTX 2070 už 1900 € Lietuvoj kaip ir nieko. Tiesa už panašią kainą jau išeina ir SCAR III. Tad tik spėk rinktis 🙂

        • svabas parašė:

          Lietuvos parduotuvėse yra daug tokių kompų, reiškias perka, o klientas visada teisus. Daug kur yra nemokami elektros lizdai, viešajam transporte nemokama elektra, wi-fi, daug verslo darbuotojų ir studentų keliauja ne mašina o viešuoju transportu (Vilnius-Kaunas ir pan). Kažkam svarbiau turinys, kažkam forma, klažkam abu. Ir ne kiekvienam geimeriui rūpi knistis ten biosuose su kažkokiais taimingais ir undervoltinimais (gal tik uždėt varnelę ant v-sync ar įjungt kažkokią energijos taupymo funkciją) kaip ir knistis internetuose savaitėm ieškant geriuausio varijanto, žmones pamato branda ir nori gaut prekę kuo greičiau, kurioje „apie viską pagalvota“

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Gerai pasakyta, nešiojamus kompus žaidimams tikrai perka. Aš pats seniau jų nesupratau, bet dabar kiek kitaip mąstau, pasikeitė tam tikra mano asmeninė situacija ir esu kaip ir priverstas juos naudoti ir visai patenkintas.

            Trumpai paieškojus info radau, kad gaming laptop sugeneruotos pajamos 2018 siekė 12.1 mlrd JAV dolerių ir kiekvienais metais auga. Man tik norėtųsi, kad tie Gaming laptop būtų kiek pigesni.

      • Daemon parašė:

        Turiu draugą, kurio šeima prie babkių. Ta prasme, jiems ten ar Passatas naujas, ar dėvėta Toyota nesudaro problemų. Tai pirko kažkada Alienware ir buvo nepatenkintas. Sako dėžė kur kas geriau. O dabar tai apskritai geriau pirktų Playstation. Ir man teko su juo lošt Xbox’u, tai patiko, nors mano geiminimas bent ant PC baigiasi po pusės valandos lošimo NFS, lol.

  2. cinikas parašė:

    visada cia skaitydavau ziuredavau naujienas…Bet nesusilaikiau uzsiregistravau…parasyti….Kam jus dedat tas bletsvas ? Arba todel ,kad portalas gauna kazkoki suporta is Asus (uz reklama babkes) ….ar tiesiog kad reikia kazka ideti ? ziuriu naujienas ir atrodo kad cia kas antras fapina…ant kas pusmeti isleidziamu nauju gpu cpu….Aisku cia privatus projektas reikia is kazko babkes traukti…bet common ar realiai manot kas pirktu ta asus ?

    • BC00 parašė:

      Tai yra apžvalgininko objektyvi nuomonė apie konkretų produktą, kurios niekaip neveikė nei Asus, nei dar kažkas. Apžvalgininkas išdėstė savo įspūdžius, niekam primygtinai pirkti nesiūlo. Keista, kad tiek lankaisis ir skaitai, bet dar nesusipratai, kad čia ta vieta, kurioje galima tikėtis maksimalios, faktais pagrįstos tiesos apie apžvelgiamą produktą.

    • Daemon parašė:

      Aš su puslapiu nesusijęs, esu tik lankytojas, tačiau aš manau, kad pirktų, jeigu sudomintų. Toks keistas reidžas čia pas tave 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.