„SilentiumPC Navis EVO ARGB“: kiek gera pigiausia 360 mm AIO sistema?

Rezultatai aušinant spartintą „Ryzen 7 2700X“

„Navis EVO ARGB“ lentelėje iškart įsitaiso po „Corsair H150i Pro“ AIO sistema, nuo jos efektyvumu atsilikdamas viso labo 2 °C. Tiesa, reikia įvertinti ir tai, kad H150i Pro turimi ML serijos ventiliatoriai dirba geru decibelu tyliau, tačiau vos 43,1 dBA biudžetine kaina pasižymintiems „SilentiumPC“ ventiliatoriams yra puikus pasiekimas. 360 mm „Kraken“ AIO sistema dirba kur kas garsiau (>47 dBA), tačiau ir 6 laipsniais pagal Celsijų efektyviau. „Navis EVO ARGB“ keliomis dešimtosiomis laipsnio pranoksta abu garsesnius ASUS 240 mm aušintuvus ir laipsniu (pagal delta) įveikia „Noctua NH-D15S“, kuris išlieka tylesniu. Visi keturi aušinimo sprendimai pagal efektyvumą išsidėsto labai arti vienas kito, realiai paklaidos ribose. Pigiausią (110 €) AIO sistemą ir pigiausią (35 €) orinį aušintuvą skiria 8 laipsniai pagal Celsijų pirmojo naudai.

Norint sumažinti „Navis EVO ARGB“ triukšmą iki 42 dBA prireikė ventiliatorių sūkius nuo 1600 RPM apriboti iki 1400 RPM. Antrojoje lentelėje matome aušintuvų išsidėstymą, kai triukšmo lygis neviršija 42 dBA. „SilentiumPC“ sistema dėl mažesnio oro srauto praranda tik kiek daugiau nei 1 °C. NZXT sistemų praradimai buvo didesni (2-3 °C), todėl skirtumas tarp „Kraken X72“ ir „Navis EVO ARGB“ šiomis sąlygomis sumažėjo iki mažiau nei 5 °C. ASUS taip pat nukentėjo labiau, todėl „Navis EVO ARGB“ pranašumas prieš „Ryuo“ ir „Ryujin“ šiek tiek padidėjo.

6 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Gali būti, kad termo pasta ne pati geriausia. 1-2 laipsniu mažiau tikrai reiktų šitam AiO. Aišku, perkant optimaliau būtų pigesnis 280mm, dėl ko bendram kontekste atrodytų geriau. Bet kol yra http://www.skytech.lt/acfre00066a-arctic-liquid-freezer-280-s115x-20113-2066-am4-p-480391.html nelabai yra prasmės į šitą žiūrėti. Nebent norisi žiūrėti tiesiogine prasme 🙂

  2. BC00 parašė:

    Kažkur mačiau SilentiumPC pastą round-up’e, gal guru3d, tai ne performance king, kažkur viduriuke. Bet vienareikšmiškai konsistencija man labai nepatiko. Prie Freezer II norisi patiems prisiliesti. Kažkokį modelį užrezervavo, bet gausim tik sausį ar vasarį.

  3. Knocknevis parašė:

    Jau metus naudoju Navis 240mm be RGB versija. Rinkausi tarp nebrangaus vandens ir High-End orinuko. Panasu, kad neprasoviau, nes problemu pakolkas nebuvo ir 2700x ausina gerai.

  4. BC00 parašė:

    Gal teko domėtis koks OEM’as šitų AIO, nes bent man nepavyko aptikt?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.