Spartiname „Ryzen 5 5600X“ su „ASUS ROG Strix B550-F Gaming [WiFi]“ ir PBO2

Intro

Turėdami „Ryzen 5 5600X“ procesorių bandome jį integruoti į skirtingo tipo apžvalgas. Praėjusį kartą spartos skirtumą tarp 5600X ir dviem branduoliais daugiau turinčo „Ryzen 7 3700X“ tikrinome žaidimuose naudojant „ASUS TUF Gaming RTX 3080 OC“ vaizdo plokštę. Šiandien vėl naudosime ASUS komponentus – ROG Strix B550-F Gaming [Wi-Fi] pagrindinę plokštę. 5600X turės parodyti savo skaičuojamąją galią ne tik modeliuojant, bet ir keliose populiariausiose programose, kaip „Winrar“. Tikėtina, kad daugelyje scenarijų dėka papildomų branduolių 3700X išlaikys persvarą, tačiau bet kuriuo atveju tikimės artimos kovos. Kartu pabandysime išpešti iš „Zen 3“ procesoriaus dar daugiau spartos. Apie automatizuotą spartinimą su PBO2, kurio dalimi yra ir undervolt’ą siūlantis įrankis Curve Optimizer, netyla pozityvūs atsiliepimai, tačiau tai norime išbandyti asmeniškai. Priminsime, kad įspūdžiai apie pirmos kartos PBO naudojant 3700X buvo slogūs – gavome tik mažytį MC (multicore) spartos padidėjimą apčiuopiamai išaugusio apetito elektrai sąskaita. Ar PBO2 padės aplenkti 3700X ir kaip visa procedūra veiks su kiek mažiau nei 200 eurų kainuojančia ASUS B550 pagrindine plokšte išsiaiškinsime netrukus.

3 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Pats turiu sios motinines non WiFi varianta ir antras m2 tikrai yra, nes pas mane sukasi p1 1tb ir evo 970 plus 500gb. Del tinklo-veikia kaip turetu, bet po restart ar shutdown laukia iki 1m – 1m30s, pavyko isspresti padarius network reset ir atjungus ncap per adapterio settings, dabar uzsikrauna akimirksniu.

    • BC00 parašė:

      Tai taip, 2-as M.2 yra, bet jis ne PCIe 4.0 kaip pas panašiai kainuojančią X570 TUF. Apie tai kalbą ėjo:)
      Kad mano atveju reikėtų ryšio laukti kaip ir nepastebėjau, viskas ok nuo iki. Šiaip labai daug kam yra problemų dėl dinginėjančio tinklo su ta pačia I225V versija. Įdomu nuo ko tas (ne)veikimas priklauso.

      • Jordan parašė:

        Man sitai nepapuole. Seip kartu su driver pack yra firmware atnaujinimas is pacio Intel. Pasibaigia error, Dingsta network lyg kabelio nebutu, bet isjungus pc, atjungus laida paspaudinejus power viskas susitvarko. Seip abejoju del to firmware apskritai, nemanau kad vietos yra kazkam ten be pacio controller. Cia turetu buti labiau kartu su bios.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.