Žaidėjų respublikos pelės: „ROG Gladius II“ ir „ROG Strix Impact“

Programinė įranga

„Armoury“ programinę įrangą nagrinėsime pasitelkę „ROG Gladius II“ pelę ir tik palyginsime su „ROG Strix Impact“ programinėje įrangoje matomais skirtumais.

„Armoury“ galime parsisiųsti iš „Asus“ svetainės, ją rasime užėję į turimos pelės puslapį, „support“ skiltį. Pati programėlė užima beveik 80 MB, ją suinstaliuoti paprasta, tiesiog reikia spausti „next“.

Įjungus „Armoury“ programėlę, ji iš karto pasiūlė atnaujinti pelės programinę įrangą, tą ir padarėme. Procedūra su „ROG Strix Impact“ praėjo labai greitai, su „ROG Gladius II“ užtruko ilgiau nei minutę. Po sėkmingo atnaujinimo mus pasiekia žinutė, kad programinės įrangos atnaujinimas yra sėkmingas.

 

Tada patenkame į pirminį „Armoury“ langą. „Mouse“ skiltyje galime pasirinkti vieną iš profilių („Impact“ šios galimybės neturi) ir jį perjungti specialiomis „Gladius II“ kombinacijomis. Nuo profilių žvelgiant į kairę matome „Buttons“ (Mygtukų), „Performance“ (Sparta), „Lighting“ (Apšvietimas) ir „Calibration“ (Kalibracija) skiltis, pastarosios „Impact“ pelė neturi. Apie kiekvieną iš jų plačiau tuoj pat ir pakalbėsime.

Pradedame nuo mygtukų skilties. Čia, kaip minėjome, galėsite nustatymus saugoti viename iš trijų profilių, tarp jų peršokant su „Gladius II“ mygtukų kombinacija. Mygtukų skiltyje, žinoma, galima konfigūruoti mygtukus. Tiesa, kitų funkcijų negalima priskirti kairiam pagrindiniam mygtukui. Kiti mygtukai gali gauti įvairius pakeitimus. Naudotojui panorėjus, ne problema sukeisti mygtukų atliekamas užduotis ar net juos išjungti. Tą patį galime atlikti ir su šoniniais mygtukais.

 

  

Toliau „Performance“ skiltis. Ji patiks visiem mėgstantiems įvairius nustatymus. Čia galime pakoreguoti DPI reikšmes, kurios bus gaunamos nuspaudus DPI mygtuką arba, „Gladius II“ atveju, ir laikant antrą DPI mygtuką; pelės veikimo dažnį, kaip ir mygtuko atsako laiką. Pakoreguoti kaip reaguojama į akceleraciją ir deakseleraciją. „ROG Gladius II“ taip pat leidžia pakoreguoti postūmio kampą. Galime pasirinkti kaip reaguos stumiama pelė.

„ROG Gladius II“

 

„ROG Strix Impact“

„Armoury“ apšvietimo skiltyje galime reguliuoti „AURA RGB“ LED. „ROG Gladius II“ jų turi daugiau nei „ROG Strix Impact“, iš viso tris zonas, tad ir konfigūravimo galimybės platesnės. Gladiatorius turi 6 efektus, juos galime iš karto priskirti visoms trims „AURA RGB“ LED zonoms (ratukas, pagrindas ir logotipas) ar kiekvienai individualiai. „Impact“ leidžia reguliuoti tik logotipo apšvietimą, galime rinktis iš 4 efektų.

„ROG Gladius II“

„ROG Strix Impact“

„ROG Gladius II“ suteikia galimybę kalibracijai, jei pelė ant jūsų naudojimo paviršiaus veikia netinkamai. Kalibruojant galime pasirinkti iš kelių „Asus“ siūlomų paviršių arba viską atlikti rankiniu būdu.

Su abiem „ROG“ pelėmis galėsite nustatyti makro. Tam skirta „Macro“ skiltis.

„Sync“ arba sinchronizavimo skiltyje galima suderinti visų „ROG“ serijos komponentų „AURA RGB“, kad jie turėtų identišką apšvietimą. Įjungus sinchronizavimą individualiai kiekvieno komponento apšvietimo reguliuoti nebegalėsite.

Paskutinė „Stats“ skiltis. Čia galime įjungti pelės aktyvumo sekimą. Tam reikia tik paspausti „Record“ mygtuką, o tada jau bus skaičiuojami visi su pele atliekami judesiai.

Galiausiai „Armoury“ nustatymų skiltis. Čia viskas elementaru ir paprasta. Galime rankiniu būdu pasitikrinti, ar nėra programėlės ar programinės įrangos (angl. firmware) atnaujinimo pačiai pelei. Tuo pačiu nuspręsti, ar „Armoury“ startuos automatiškai kartu su „Windows“, bei įjungti ar išjungti pelės programinės įrangos automatinius atnaujinimus. Be to, „Asus“ pateikia keletą nuorodų, jų dėka galima patekti tiesiai į ROG svetainę ar „ROG Facebook“.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Laikas būtų mano MX518 pensijon, tik kad niekaip per dešimtmetį neužlūžta :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.