Žaidėjų respublikos pelės: „ROG Gladius II“ ir „ROG Strix Impact“

Naudojimasis

Pradėsime nuo „ROG Strix Impact“. Pelę prijungus prie kompiuterio, ji, žinoma, įsidiegia automatiškai, naudotojui dėl tvarkyklių rūpintis nereikia, bet jei norime valdyti įvairias „Impact“ funkcijas ir „AURA RGB“ apšvietimą, teks parsisiųsti „Asus Armoury“ programėlę. Ją susidiegsite paprastai, kaip tai darote su kitomis programomis. Pelei pasiruošus darbui, jos „ROG“ logotipas šviečia keisdamas spalvą. Vos pradėjus ją naudoti supranti, kad šio logotipo dirbant net nematai, tad juo grožėtis galime tik kai pelė ilsisi.

Praleidus kiek laiko su pele norėjosi išsiaiškinti, kuris jos laikymo būdas  yra patogiausias. Iš kart aišku, kad delno (angl. palm) tipo būdas su „ROG Strix Impact“ yra neįmanomas, nes pelė tam yra tiesiog per maža ir žema, na nebent jūsų ranka būtų labai smulki. Pelę buvo patogiausia laikyti letenos (angl. claw) pozicijoje. Ranka pati instinktyviai renkasi tokį „ROG Strix Impact“ laikymo būdą. Priverstinai pelę bandant laikyti tik su pirštais (angl. finger) man asmeniškai buvo nepatogu, bet jei jūsų ranka itin didelė toks laikymo būdas irgi galimas. Kadangi pelės forma nėra labai įmantri, ji tiks ir kairiarankiams.

Toliau realus naudojimasis. „ROG Strix Impact“ veikė be priekaištų ant visų paviršių kokių tik bandžiau: lygaus stalo, grublėto stalo paviršius, medžiaginio ir plastmasinio pelės kilimėlių. Jokių judesių atvaizdavimo problemų nepavyko pastebėti. Pelė gamykliškai turi 1600 DPI nustatymą, ir jis atrodo bus tinkamas daugeliui naudotojų. Norintys kitokio tikslumo, galės pasirinkti 400-5000 DPI reikšmę per „Armoury“ programėlę.

„ROG Strix Impact“ visada fiksavo visus mygtukų paspaudimus ar ratuko pasukimus tiksliai. Pats mygtukų paspaudimas atrodo tylus, bent jau tylesnis ir malonesnis nei prieš tai naudotos pelės.

Žinoma, turime pakalbėti ir apie žaidimus. „ROG Strix Impact“ čia, mano galva, su vienu trukumu, nes neturi šoninių mygtukų. Juos žaidėjai naudoja ginklų keitimui, granatoms ar priskiria macro. Nekreipiant dėmesio į šį trūkumą pelė žaidimuose nenuvils. Ji lengva ir greitai reaguoja į judesius. Reiktų atkreipti dėmesį, kad kabelis yra guminis, tad jis kai kuriems žmonėms gali kiek riboti judesius. Tai, žinoma, dar priklauso nuo jo išvedimo ir stalo paviršiaus.

Dabar panašia eiga papasakosime kaip sekėsi naudojant „ROG Gladius II“. Pelė veikė vos prijungus, bet kaip, ir su „ROG Strix Impact“, norint išnaudoti visas galimybes, reikės diegti „Asus Armoury“ programinę įrangą. Kaip jau aptarėme praeitame skyriuje, „Gladius II“ turi net tris šviečiančias „AURA RGB“ zonas, jų konfigūravimo galimybės kone beribės, be to, kiekviena zona gali būti reguliuojama individualiai.

„Asus“ reklamuodami „ROG Gladius II“ pelę sako, kad ją galėsime laikyti kaip tik panorėję, t.y., vienu iš trijų laikymo būdų: su pirštais, visu delnu ar letena. Pelė tikrai pakankamai didelė ir aukšta, kad gerai tilptų į delną, tokį laikymo būdą ranka renkasi instinktyviai. Panorėjus pelę galime laikyti letenos padėtyje, tai leidžia padaryti ilgi mygtukų klavišai, bet man toks būdas su šia pele neatrodė patogus. Mėgstantys peles laikyti tik pirštais privalės turėti didelius delnus. Man su vidutinėmis rankomis taip laikyti pelę įmanoma, bet ją valdyti patogiai dėl jos dydžio neišeina. Laikant pirštais koją kiša ir „ROG Gladius II“ svoris, ji tiesiog per sunki.

Paviršių testas neparklupdė gladiatoriaus. Pelė puikiai susidorojo su lygaus stalo, grublėto stalo, medžiaginio ir plastmasinio pelės kilimėlių paviršiais, o judesių atvaizdavimas buvo nepriekaištingas. Kitko niekas ir nesitikėtų iš aukštos klasės „PWM 3360“ 12000 DPI optinio jutiklio. Naudotojas per „Armoury“ gali pasirinkti įvairius DPI nustatymus 400-12000 zonose. Iš smalsumo pabandžius 12000 DPI reikšmę galime pasakyti, kad tokį nustatymą naudoti yra neįmanoma.

„ROG Gladius II“ visų bandymų metu veikė nepriekaištingai. Nesvarbu, ar tai buvo „Windows“ aplinka, taikomoji programa ar žaidimas. Nors kai kuriems ji gali atrodyti sunkoka, bet man asmeniškai 110 g be kabelio sveriantis graužikas nesutrukdė greitai ir tiksliai atlikinėti užduotis ją laikant delne. Žaidimuose pelė nardo pagal jūsų norus, viskas preciziška. Šoniniai mygtukai patogiai išdėstyti, ypač antrasis DPI mygtukas, kuris yra ten kur natūraliai laikomas nykštys, jis pravers taikantis su optinius taikikliu, nes jį nuspaudus sumažėja DPI reikšmė. Jei netinka gamyklinis antrojo DPI nustatymas (400) jį galime pasikoreguoti per „Armoury“ programėlę. Su pele gauname du kabelius, vienas 1 metro ilgio, kitas 2 metrų. Jei jūsų kompiuteris po stalu, veikiausi, naudosite 2 metrų kabelį.Trumpesnis yra guminis, o ilgesnis įvilktas į medžiaginę rankovę. Nei vienas, nei kitas judesių laisvės per daug neriboja.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Laikas būtų mano MX518 pensijon, tik kad niekaip per dešimtmetį neužlūžta :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.