„Kingston HyperX 3K Upgrade Kit“ 90 GB SSD kaupiklis

SSD kaupikliams nuolatos pingant ir vis daugiau jų randant kelią ir į pigesnius kompiuterius, galima sakyti, jog jie nebėra prabangos preke, kokia buvo prieš 2-3 metus. Neabejotinai didžiąją SSD kaupiklių rinkos dalį sudarant gaminiams su „SandForce” valdikliais, vienas tokių variantų pateko ir į mūsų rankas. Mūsų verdiktui – „Kingston HyperX 3K” 90 GB talpos modelis.

 

  • Apie „Kingston”
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Specifikacijos
  • Testavimo metodika
  • Rezultatai
  • Išvados

 

Apie „Kingston”

1987 metais įkurta “Kingston” savo gerą vardą užsitarnavo operatyviosios atminties moduliais ir kitais flash tipo atminties produktais. Pasak „iSuppli”, tai didžiausias nepriklausomas DRAM atminties modulių gamintojas, valdantis 46 % trečiųjų šalių DRAM modulių rinkos. „Gartner” tituluoja „Kingston” didžiausiu USB atmintinukų gamintoju ir priskiria pastarajai įmonei trečiąją vietą, kalbant apie flash kortelių gamybą. Fontano Slėnyje (JAV) įsikūrusi įmonė, panašu, sėkmingai įsitvirtino ir SSD rinkoje, galėdama pasiūlyti įvairaus kainų ir spartos spektro SSD kaupiklių.  Šiuo metu kompanijoje dirba virš 4700 darbuotojų, o daugelis rinkos analitikų yra linkusi „patalpinti” šią įmonę į didžiausių privačių JAV kompanijų šimtuką arba pelningiausių kompiuterių komponentus gaminančių pasaulio kompanijų dešimtuką.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Kingston HyperX 3K“ atkeliauja tamsios spalvos pakuotėje, ant kurios priekinės dalies pavaizduotas pats SSD kaupiklis, nurodytas tikslus jo modelis, maksimalūs linijiniai greičiai (555 MB/s skaitymui ir 510 MB/s rašymui), naudojamo valdiklio tipas, garantinis laikotarpis bei nemokama konsultacija dėl iškilusių problemų.

Pažvelgus į priešingą dėžutės pusę, paaiškėja, kad tai „HyperX Upgrade Kit“ rinkinys, susidedantis ne tik iš SSD, vadovo gido ir 2,5“ -> 3,5“ dėklo (tokia yra standartinė „HyperX“ kaupiklių komplektacija), bet ir 2,5“ USB dėžutės, SATA 6 Gb/s kabelio, CD su „Acronis“ tvarkyklėmis leidžiančiomis klonuoti HDD esančią informaciją ir daugiafunkcinio atsuktuvo.

Ant likusių dėžutės paviršių nurodoma daugiau agitacinė informacija: „padaryk daugiau“, „kaupk daugiau“, „sukurk daugiau“ ir pan.

Taigi, kalbėdami apie pakuotę, kaip ir užbėgome už akių pridedamai komplektacijai. Atidarę dėžutę, visų pirma randame paminkštinimais apsaugotą SSD kaupiklį, o kitoje paminkštinimų pusėje 3.5" dėklą. Kiek giliau taip pat nuo pažeidimų apsaugoti likę priedai: CD, 2.5" USB dėžutė, atsuktuvas bei SATA kabelis.

 

Žvilgsnis iš arčiau

„HyperX 3K” serija reprezentuoja vidutinės – spartos klasės „Kingston” siūlomus SSD kaupiklius. Pigesnius ir tuo pačiu lėtesnius kaupiklius atstovauja „V200” ir „V+200” serijos, o labiausiai reikliems pirkėjams „Kingston” yra paruošusi „HyperX” seriją.

„Kingston HyperX 3K” 90 GB modelio vidiniai komponentai įsprausti į pilkos spalvos rėmą, ant kurio priekinio paviršiaus išgraviruoti „Kingston” ir „HyperX” pavadinimai. Šalia SATA maitinimo ir SATA duomenų jungčių patalpinta ir dar viena jungtis, kuri pasitarnauja jungiant SSD į 2.5" USB dėžutę.

 

Atsukę keturis varžtus ir nuėmę dangtelį, randame žalios spalvos montažinę plokštę (angl. PCB). Įdomu tai, kad dangtelis iš vidaus yra padengtas termo padu, o prie kitos dangtelio pusės PCB yra tvirtinamas ne varžtų pagalba, o taip pat pritvirtinamas termo juostos dėka.

Ant PCB randame „SandForce SF-2281” valdiklį ir po šešis NAND Flash atminties lustus iš kiekvienos PCB pusės. Naudojami pagal 25 nm technologinį procesą pagaminti „Intel” 29F64G08ACME3 atminties lustai. Kievienas iš 12 NAND atminties lustų pasižymi 8 GB talpa ir turi ONFI 2.0 sąsają. Tai reiškia, kad čia panaudota sinchroninė atmintis. Tokia atmintis naudoja centrinę sinchronizacijos grandinę ir geba apdoroti duomenis signalo bangai esant tiek nusileidimo, tiek pakilimo padėtyse. Visa tai primena DDR RAM principą. ONFI 2.0 (sinchronizuota) atmintis gali pasigirti 133 MB/s greičiu, kuomet ONFI 1.0 (nesinchronizuota) – vos 50 MB/s. Nors skirtumas ant popieriaus daugiau nei dvigubas, žinoma, tokio skirtumo negalima tikėtis realiose užduotyse.

Neturint įmantraus atsuktuvo, pastarosios dvi fotografijos buvo pasiskolintos iš interneto.

Paplitęs mitas – nesinchroninę atmintį ir „SandForce SF-2281” valdiklį turintys SSD kenčia tik nuo nespūdžių duomenų, o dirbant su jau suspaustais duomenimis (pvz. jpeg., mp3. failais) negaunama jokio neigiamo poveikio spartai. Visai nesvarbu ar pirminis failas jau yra suspaustas, ar jį spaus „SandForce” valdiklis, viskas, kas yra įrašoma į flash atmintį yra suspaudžiama realiu laiku. Spaudimo būdu „SandForce” valdiklis išvysto didesnę spartą, tačiau spartos skirtumas tarp sinchroninės ir nesinchroninės atminčių tam tikrais atvejais gali siekti ~ 60 %.Tačiau vėlgi tai yra tik skaičiai užfiksuoti specifinėse užduotyse ir tokio skirtumo realiuose testuose tikėtis naivu.

Kalbant apie „HyperX 3K“ serijos patikimumą ir tarnavimo laiką, šios serijos kaupikliuose randama NAND flash atmintis geba „atlaikyti“ 3000 perrašymo ciklų (iš čia ir kilo pavadinime esantis trumpinys 3K), o tai reiškia, jog kiekvieną dieną rašant po 100 GB duomenų, toks SSD kaupiklis teoriškai tarnaus 4-5 metus. Ir tai yra vienintelis „HyperX 3K“ serijos skirtumas, lyginant ją su brangesne „HyperX“ serija, kurios kaupikliuose sumontuota ta pati NAND flash atmintis su ONFI 2.2 sąsaja, tačiau čia atminties lustai yra numinuoti 5000 ciklų skaičiui.

 

Specifikacijos

 

Testavimo metodika

Testavimas buvo atliekamas jungiant „Kingston “ SSD prie vieno iš „Gigabyte MA-990XA-UD3“ pagrindinės plokštės SATA III 6 Gb/s lizdų. SATA AHCI tvarkyklės – AMD 1.2.1.331. „HyperX 3K “  varžovais taps „Verbatim SATA III” 120 GB ir „Corsair Force 3” 120 GB SSD kaupikliai, kurie buvo dar kartą pratestoti nuo paskutinės „Verbatim“ apžvalgos. Norėdami objektyviau įvertinti  SSD spartą, testavimui parinkome ne tik sintetinių, bet ir realesnę SSD spartą atspindinčių testų rinkinį, tačiau ir pakeitėme testavimo metodiką. „DiskMark” ir „FutureMark PCMark 7" testai buvo atlikti SSD diskams esant šviežios būsenos, o likusieji testai buvo atlikti kaupikliams perėjus į nusistovėjusią būseną. Ji buvo pasiekta pilnai pripildžius kaupiklius duomenimis ir juos ištrynus esant aktyviai TRIM funkcijai. Realaus naudojimosi testai kartojami du kartus ir išvedamas vidurkis. Po kievieno testo kompiuteris perkraunamas, siekiant išvengti bet kokio galimo informacijos įsiminimo (angl. caching).

  •  Procesorius:AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  •  Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F12)
  •  RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  •   Vaizdo plokštė: Club3D HD6950 2GB CoolStream Edition @900/5000 MHz 1.1v
  • SSD kaupikliai:
  1. Kingston HyperX 3K 90 GB (FW 5.0.3)
  2. Verbatim SATA III 120 GB (FW 3.3.2)
  3. Corsair Force 3 120 GB (FW 5.0.3)

 

Rezultatai

CrystalDiskMark (CDM) v3.0.1c – sintetinis testas, fiksuojantis tiek linijinę, tiek atsitiktinę skaitymo/rašymo spartą. Testavimo įrankis geba dirbti tiek su spūdžiais, tiek ir su ne spūdžiais duomenimis. Toks scenarijus itin svarbus „SandForce“ kontrolerius turintiems SSD kaupikliams, kurių sparta priklauso nuo failo tipo. „DuraWrite“ technologija, kiekvieną kartą įrašant informaciją į atminties celę, stengiasi suspausti duomenis ir padidinti spartą, todėl „SandForce“ kur kas labiau mėgsta spūdžius duomenis.

Dirbant su spūdžiais duomenimis „Kingston HyperX 3K“ fiksuoja geriausią rezultatą linijinio skaitymo užduotyje – 500,1 MB/s. Tuo tarpu su nespūdžiais duomenimis susidorojama daugiau nei dvigubai geriau už testo varžovus. Tokį didžiulę persvarą nulemia sinchronizuota NAND atmintis.

 

Atsitiktinai nuskaitant 4K dydžio duomenų blokus, „Kingston” SSD kaupiklis lieka antroje vietoje, prieš save praleisdamas „Verbatim” atstovą, kuris šiame teste demonstruoja ypač gerus rezultatus tiek su spūdžiais, tiek su nespūdžiais duomenimis. Rašant 4K blokus, „HyperX 3K” dalinasi pirmąja vieta su minėtu „Verbatim” atstovu, demonstruodamas šiek tiek geresnę spartą su spūdžiais duomenimis, ir kiek prastesnę – su nespūdžiais.

 

Padidinus užklausų skaičių iki 32, tiesa toks scenarijus praktiškai neįmanomas su šių dienų programomis, „Kingston” tvirtai pasiima pirmą vietą skaitant duomenis, tačiau nesugeba iki galo įrodyti savo pranašumo rašant nespūdžius duomenis – nusileidžiama ne tik „Verbatim”, bet ir „Corsair” atstovui.

SSD kaupiklių degradacija arba nusistovėjusi sparta – labiausiai prie realių naudjimosi sąlygų priartinanti būsena. Šis atliktas testas leidžia susidaryti vaizdą, kaip veikia ypač svarbi TRIM funkcija, atstatanti SSD kaupiklio spartą po jo užpildymo. Visi trys SSD kaupikliai pilnai užpildomi informacija ir ji ištrinama esant aktyviai TRIM funkcijai. Testuojama tik įrašymo sparta, nes skaitymo sparta po disko užpildymo ir ištrynimo lieka nepakitusi.

Gauti rezultatai atspindi pakankamai įprastą ir lengvai nuspėjamą „Sandforce” valdiklių ir TRIM funkcijos sąryšį – aktyvinta TRIM nesugeba pilnai atstatyti kaupiklių spartos iki jų „šviežios” būsenos. Nors panašu, kad „HyperX 3K” programinis kodas yra labiausiai agresyvus ir išbaigtas, galutiniame rezultate tenka dėkoti sinchronizuotai atminčiai, mat testavimas atliekamas su nespūdžiais duomenimis. Bet kokiu atveju „Kingston" gaminys grąžina daugiausiai spartos. „Corsair Force 3” 120 GB modeliui nusileidžiama tik 4K blokų atsitiktinio rašymo teste (105,7 vs 107,1 MB/s).

“Futuremark PCMark 7” – daugiau realią SSD spartą reprezentuojantis įrankis, parodantis ne tik bendrą informacijos kaupiklio spartą, bet ir jo spartą (MB/s) tam tikrose užduotyse. Disko kreipties komandos vykdomos ne ištisiniu, bet kartkartėmis nutrūkstančiu srautu, dėl vis „išlendančio“duomenų apdorojimo.

Nepaisant, jog yra mažesnės talpos ir praktiškai lėtesnis, šiame teste „Kingston HyperX 3K” apčiuopiamai įrodo savo pranašumą ir savo varžovus lenkia daugiau nei 300 taškų.

 

Toliau pasižiūrėsime, kaip abiems kaupikliams sekasi susitvarkyti su kasdieninėmis užduotimis. Pasirinkome 8,16 GB talpos papkę, talpinančią beveik 1300 ivairaus dydžio failų (1 KB – 250 MB) ir praskanavome ją su „Bitdifender Total Security 2011” antivirusine programa.

„Kingston HyperX 3K“ pastarąjį testą užbaigia būdamas pirmoje vietoje. Pranašumas prieš artimiausią varžovą „Verbatim SATA III“ nėra didelis ir siekia 5 sekundes.

Nusprendžiau panaudoti tą pačią, 8,16 GB sveriančią, papkę ir sekančiai užduočiai. Pasitelkus į pagalbą „Microsoft RichCopy“ kopijavimo įrankį, papkėje esantys failai buvo iškelti iš vienos direktorijos į kitą, arba tiesiog dubliuojami.

Pirmasis realaus naudojimosi testas, kuriame „Kingston” SSD sužiba dėka naudojamos sinchronizuotos atminties. Už nugaros abu varžovai paliekami 21 sekundės atstumu ir toks skirtumas jau gali būti vadinamas apčiuopiamu.

Dar vienas kopijavimo testas – šįkart tiesiog copy-paste, be „RichCopy“. Parinktas vienas 3.47 GB ISO failas. Čia svarbiausi  linijiniai skaitymo ir rašymo greičiai.

„Kingston HyperX 3K” dar kartą juntamai įrodo savo persvarą prieš savo varžovus, kurių deficitas kopijuojant ISO failą siekia 12,5 ir 13 sekundžių.

Itin dažna namų kompiuteriuose naudojama užduotis – išarchyvavimas, todėl šiai užduočiai parinkome 8,66 GB sveriantį archyvą, kuriame tilpo beveik 5000 failų ( dydis 1 KB – 350 MB).

Išarchyvuojant pasirinktus duomenis, „Kingston” jautėsi gana “nervingai”, vieną kartą užduotį sugebėdamas įvykdyti per 3:31 minutės, kitą kartą – per 3:41. Išvestas vidurkis pastato „HyperX 3K” visai šalia kitų testų dalyvių. Nuo artimiausio varžovo atsiliekama tik viena sekunde.

Nepamiršome ir archyvavimo užduoties. SSD kaupikliai turėjo sukurti 391 MB archyvą.

Kuriant archyvą, vėlgi visi trys SSD žengia koja kojon – pastaruosius skiria vos viena sekundė.

„Dragon Age 2“ įrašymas – dar viena parinkta užduotis apžvalgos dalyviams.

„Kingston HyperX 3K” išsiveržia į priekį, tačiau skirtumas nėra didelis. Varžovai atsilieka tik 4-5 sekundėmis.

Taip pat ir „Crysis 2“ apsilanko mūsų SSD kaupikliuose.

Dar vienas puikios „HyperX 3K” spartos pavyzdys, lyginant su konkurentais. Diegiant populiariąją šaudyklę „Crysis 2” sutaupoma 16-17 sekundžių.

Sekanti užduotis – „Crysis 2” 1.9 atnaujinimo paketo diegimas. Svoris siekia beveik 140 MB.

Diegiant „Crysis 2” 1.9 atnaujinimo paketą, „Kingston” kaupiklis, būdamas mažiausiai talpiu, dar kartą sugeba užbaigti testą pirmoje vietoje. „Verbatim SATA III” ir „Corsair Force 3” lenkiami, atitinkamai, 1,5 ir 3 sekundėmis.

Paskutinioji užduotis – pasižiūrėti kiek užtrunka kiekvienas kaupiklis užkraudamas pirmąjį „Crysis 2“ lygį.

Šiamte teste visi trys SSD kaupikliai išsidėsto arčiausiai vienas kito – vos per 0,7 sekundės. Ir nors „Kingston” vėlgi išsiveržia į priekį ši pergalė tokia smulki, kad net sunku ja vadint pergale, greičiau – lygiosios, bent su „Verbatim” atstovu tai tikrai.

 

Išvados

Niekam nepaslaptis, jog kuo didesnė SSD talpa, tuo jis ne tik teoriškai, bet ir praktiškai spartesnis, tačiau vos 90 GB talpos „Kingston HyperX 3K”, būdamas praktiškai silpnesnis už savo 120 GB talpos varžovus, ne tik kad jiems nenusileido, bet ir sugebėjo pastaruosius apčiuopiamai aplenkti keletoje mūsų parinktų „realaus naudojimosi” užduočių. Dėkoti reikia šiame modelyje sumontuotiems sinchronizuotiems NAND atminties lustams, kurių pagalba „Kingston HyperX 3K” 90 GB įrodė savo pranašumą prieš „Verbatim SATA III” ir „Corsair Force 3” atstovus, benaudojančius nesinchronizuotą NAND atmintį. Žvelgdami į rinkos kainą, matome, kad šis „Kingston” gaminys kainuoja ~350 litų. Šaunu tai, kad „Kingston” per prievartą neperša vartotojui labai galimai visiškai nereikalingų aksesuarų paketo (SATA laido, klonavimo programinės įrangos ir t.t.) ir siūlo „nuogą” „HyperX 3K” 90 GB versiją už ~315 litų. Žvelgiant į technines dalis, pagrindinis ir tiesioginis „HyperX 3K” 90 varžovas yra tokios pačios talpos „Corsair Force 3 GT”, kurio kaina siekia 350 lt. Tokiu būdu tiek „nuogas” „HyperX 3K” 90 GB, tiek ir „Upgrade Kit” versija įgauna pranašumą, tačiau pastarasis modelis labai priartėja prie pirkėjui patrauklesnio „OCZ Vertex 4” 128 GB modelio kainų zonos, todėl „Upgrade Kit” šiuo atveju rekomenduoti būtų sunku, nebent pirkėjui būtinai reikia pridedamų priedų.

Kas liečia spartos skirtumą tarp SSD naudojančio nesinchronizuotą ir sinchronizuotą NAND atmintis, rekomendacija ir pirkimo pirmenybė turėtų nedvejojant atitekti pastarajam modeliui, ypač, kai to pačio gamintojo vienodos talpos SSD kainų skirtumas dažnai neperlipa 20 litų, o pirkėjas daug dirba su nespūdžiais filmais, fotografijomis ar muzika.

Privalumai:

  1. Patraukli kaina*
  2. Sinchroninė NAND ONFI 2.2 atmintis leidžia aplenkti įprastus 120 GB modelius
  3. Komplektacijos išbaigtumas*
  4. Galimybė rinktis tarp „Upgrade Kit" ir paprastos versijų

Trūkumai:

  1. „Upgrade Kit" versija įžengia į spartesnių kaupiklių kainų zoną

 

Dėl skirtingų vartotojų poreikių šįkart balu vertinsime ne „Upgrade Kit" versiją, o paprastą „HyperX 3K" 90 GB modelį.

         

 

          

22 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Nebepamenu kas čia rašė kad įsidėjo SSD diską į CDROM vietą notebooke, pasirodė visai nieko idėja. Ką dabar galėtumėt rekomenduoti dėtis iš 60GB ssd? Beje durnas klausimas, bet ar įmanoma su everest išsiaiškint kokia sata versija pas tave notebooke? Nes niekur nerandu, o ir kyla įtarimas kad gal ne SATA3 – nes notebookas jau pagyvenęs…

  2. nemesis parašė:

    Atrodo chipsetas Mobile Intel® HM55 Express Chipset. Apie jį rašo http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html Serial ATA (SATA) 3 Gb/s. Tai jei gerai suprantu tai reiškia kad palaiko SATA 2. O SATA 2 reiškia: SSD Corsair Nova 2 60GB SATA2, Sparta 280MB/260MBs. O tokį ar verta dėtis? Ar būtų labai didelis realus skirtumas lyginant su 500GB 5400RPM hdd? Truput5 pasigooglinau randu: http://www.topzone.lt/verbatim-120gb-koki-ssd-duomenu-kaupikli-rinktis . Tai visdėlto ar tiktų man SSD Corsair Force 3 60GB SATA3, Sparta 550/490MBs? Nes deklaruojamas greitis tai skiriasi 2 kartus…

  3. Crunk parašė:

    dar palikta vietos pačiam atminties truputuka prisilituot, jei trūksta. kinsgton viską gerai apgalvoja 🙂

  4. Longhorn parašė:

    gera apzvalga. Crunk su ta atminties vieta cia gerai pastebeta 😀

  5. BC00 parašė:

    Taip, čipsetas palaiko tik SATA II, tačiau skirtumas nuo HDD bus didžiulis net su SSD naudojančiu SATA II. Jei planuoji nusipirktą SATA III SSD kažkur panaudoti ateityje kodėl gi tokio ir neįdėjus, bet Nova 2 pirkt neapsimoka, kai gali pridėt 10 lt ir nupirkt 60 GB SATA III. Jei jau taupai ir SSD nenaudosi ateityje tada Crucial V4 už 180 lt arba kokį dėvėtą. O šiaip skirtumo tu nepajusi ar SATA III SSD suksis ant SATA III, ar ant SATA II, nebent daug kopijuosi, išarchyvuosi ir pan. O ten tau viską bootins daugmaž vienodai.

  6. ZeroFM parašė:

    Būtų įdomu pamatyt realų palyginimą HDD vs SDD kaip atidaro mp3 daina , nuotrauka , full hd filmą , žaidimą , folderį , interneto naršyklę nes tokiomis funkcijomis kasdien naudojasi daugiau nei 80% visų PC , laptopų naudotojų .

  7. Lixteris parašė:

    ZeroFM>Tai padidintų darbą dar labiau, niekas už apžvalgas nemoka, manau turėtumėt džiaugtis, kad išvis tokios SSD apžvalgos gana išsamios lietuviškai pasirodo. O atlikti tokį vienetinį testą nėra prasmės – internete turėtum rasti tokių palyginimų.

    nemesis>Praktiškai bet koks SSD geriau už bet kokį HDD. Ne tik dėl spartos, bet dėl vėlinimo mažesnio žymiai.

  8. BC00 parašė:

    ZeroFM -> manau, kad filmuoti SSD vs HDD nėra prasmės (youtube pilna video, o ypač, kai neturiu geros kokybės kameros, nebent ateinantis smartphone galės pasiūlyti tokią kokybę, kurią nebūtų gėda rodyti) Vis dėlto noris padaryti darbą kokybiškai. Geriausia, ką galiu padaryti, tai tiesiog šalia pratestuoti HDD ir įtraukti rezultatus.

  9. daimonass parašė:

    Gera apzvalga, verta paskaityti 😉 Man patiko.

  10. MaestroWS parašė:

    120GB brangiau ant 20Lt., geriau nei 90GB, kit neapsimoka pirkt, kabelį ir perėjimą 2.5->3.5 galima uz kokius 10-15Lt. gaut.

  11. ZeroFM parašė:

    Dėl apžvalgų priekaištų neturiu nes ir taip mažai kas daro lietuviškas apžvalgas . Na kai 1GB kaina didesnė už HDD 11 kartų tiesiog man įdomu sužinot ar apsimoka dėtis SDD , kai nedirbama su jokiomis grafikos , garso apdorojimo/redagavimo programomis ir panašiai , PC pagrindinė paskirtis žaidimai ir naršymas internete ?

  12. MaestroWS parašė:

    Nu SSD ir deda dėl žaidimų, mapus, tekstūras greičiau užkrauna, tp greičiau padarai.

  13. nemesis parašė:

    ZeroFM taikliai pastebėta. Paprastus end userius ir domina greičio išlošimas lyginant su HDD, nes kainos pralošimą mes galim palyginti labai nesunkiai.

    Ką dabar galėtumėt rekomenduoti pirkti 60, 90 ir 120 GB ssd talpų kategorijose? Gal žinot ar galima LT nusipirkt dvdrom dėžučių hdd/ssd įdėjimui?

  14. BC00 parašė:

    ZeroFM-> narršymui internete išvis geriausia permesti visą naršyklės cache į RAMus. Taip ne tik bus dar sparčiau, bet ir bereikalingai nevarginsi SSD įrašynėdamas info. Kalbant liaudiškai, žaidimai bootins daug greičiau, o pvz oper world geimuose (kad ir TES serija) išvengsi tekstūrų krovimo, o kartu trukčiojimo ir fps dropsų.
    Nemesis -> pirmą kartą kažkaip girdžiu apie DVD dėžutes SSD. Bet įdėt SSD į DVD skirtą vietą rodos yra įmanoma, tik nežinau ko tam reikia. Tai ko tu ieškai? Geriausio SSD spartos/kainos santykio? Geriau būtų jei dėl talpos iškart apsispręstum, bet pvz iš 120 GB, tai greičiausiai Vertex 4 neabejotinai. Iš 90 GB kad ir šitas "nuogas" Kingston, tačiau kaip sakau ant tavo kontrolerio spartos skirtumai pagrinde sunyks, nebent ateičiai nori pasilikt, o kitu atveju imčiau kokį Kingston V200 ir fsio.
    P.S. kažkuriam forumiečiui jau buvau "įpiršęs" V200 (situacija kaip tavo) ir liko visiškai patenkintas.

  15. MaestroWS parašė:

    Neseniai nusipirkau SSD Samsung 830 128GB įdėjau į laptopą,nes desktop PC per senas buvo, nenorėjo su SSD draugaut. DVD dėžučių Lietuvoj nelabai ką gero radau, tai užsisakiau iš DX tokią "Designer’s 2.5" SATA to SATA HDD / SSD Caddy for 12.7mm Optical Drive" SKU: 122075

    Į tą dėžutę, aišku grūdi buvusį HDD, nors gal kas ir SSD kiša, nereik laptopo viso ardyt 🙂

  16. Lixteris parašė:

    MaestroWS>Dažniausiai prie laptopo HDD prieit labai lengva – atsuki ten porą varžtų ir viskas, nėra jie taip jau labai paslėpti. O jungt, as asmeniškai taip pat darysi, tai būtinai į patį laptopą SSD, na, o į DVD-Rom’o vietą – HDD. Kai pas mane laptopas bus nejudinimas, nieko turėtų nenutikt HDD. Aš ir žiūriu į tavo DX variantą, bei kai yra galimybė man prekes gaut iš Germany shopų, dairaus ir kitų, galbūt kažkiek geresnių variantų.

  17. nemesis parašė:

    Verta pirkti 120GB OCZ VERTEX 2 SATA II SSD SOLID STATE DRIVE 2.5" – 120 GB OCZSSD2-2VTXE120G už 50 svaru?

  18. algiz parašė:

    As galiu patvirtinti BC00, nes as idejau i dell laptopa Studio 17 coliu (pas mane dedasi du hdd tai tiesiog pakeiciau primary diska) v+200 Kingston tai tikrai pc pagreitejo ryskiai, nors naudojamas tik ofisas ir buhalterines programos.. ir yra tik sata2..

  19. nemesis parašė:

    Pirkti ateičiai manau vienareikšmiškai neverta (nebent jei damokėti ten 40 ar 50lt, bet turėti dėl SATA2 nepanaudojamą kokią 30-40% spartą). algiz -> Kokios talpos pirkai? Pas tave ir sata2 jungtis tebuvo? Kiek maždaug manai kad išlošei spartos ten win loade, wordo paleidime ir t.t.?

  20. Fostil parašė:

    Darbiniame laptope islupau hdd ir ikisau vertex 3 ssd 128gb, sata2 jungtis lapis, tai sparta ryskiai pasijaute. Visos programos akimirksniu pasileidzia, net tokie stambesni kaip autoCAD, photoshop uztrunka ~5s loadinimas.
    nemesis>>> tiek spartos prarandi tik pvz kopijuojant didelius failus, kas yra absoliuciai neaktualu. Visas darba vyksta su 4k ar siaip low mb failais.

  21. tomakas123 parašė:

    To nemesis, pries pirkdamas ziurek kad nebutu su senu sandforce kontroleriu, mirsta jie visi is eiles, patikrinti ir patikimi yra Crucial M4,Intel ir dar neblogi atsiliepimai apie Samsung’o kad ir 830 modeliai. Visa kita laimes dalykas. Ir jokiu budu nesugalvok detis Corsair Force 3 kaip cia planuoji. Dar galbut OCZ Vertex 4 (būtent 4), bet cia galbut tik.

  22. GAndrius parašė:

    Uzmeciau aki i Amazon.co.uk.
    120 GB modelis dabar 72 savarai. Reiks pasidovanot kaledoms 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.