Sandy Bridge IGP veiks 850 MHz dažniu

Šių metų pabaigoje Intel pristatys pirmuosius naujos, Sandy Bridge, architektūros procesorius. Tai bus pirmieji Intel procesoriai, turintys integruotą grafikos posistemį tame pačiame, pagal 32 nm technologinį procesą pagamintame kristale, kaip ir x86 branduoliai.

Pagal neoficialius Fudzilla duomenis, naujieji integruoti grafikos posistemiai veiks 850 MHz taktiniu dažniu. Dabartinių Core i3 bei Core i5 centrinių procesorių grafiniai posistemiai veikia 533 – 900 MHz taktiniu dažniu. Be to, naujų Core i7 2000 serijos keturių branduolių procesorių grafikos posistemius prireikus bus galima paspartinti net iki 1350 MHz Turbo 2 pagalba.

Daugiau detalių apie integruotą Sandy Bridge procesorių grafikos posistemį nepateikiama, todėl neaišku, kaip skirsis skirtingo dažnio procesoriuose naudojamų IGP dažniai. Architektūriniu atžvilgiu jis neturėtų daug skirtis nuo dabartinio GMA HD. Visgi, iš ansktesnių Intel kalbų apie žymiai padidėjusią grafikos procesoriaus spartą, galime spėti, jog funkcinių elementų skaičius grafikos procesoriuje taip pat padidėjo.

Naujas integruotas grafikos posistemis kartu sparčiais procesoriaus branduoliais turėtų leisti Intel sėkmingai konkuruoti su AMD ir Nvidia integruotais grafikos posistemiais (netgi GMA HD neretai leidžia tai daryti) bent iki tol, kol AMD pristatys pirmuosius Fusion procesorius kodiniu pavadinimu Llano su labai sparčiais integruotais grafikos procesoriais.

9 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    tai kaip galvoju valgys kompo ramus tokie itegruoti gpu 🙂

  2. nugat parašė:

    daniukas21,kada deda 3-4 gigus ramų y dabartinius kompus,tai kad ir 1gigas neką pasijaus.
    Vistiek imtų ramus.Ar savus,ar ne…

  3. Press parašė:

    na turbut daugelis sutiks kad, kad ir kokia technologija naudotu, svarbiausia bus sparta ir spartos/kainos santykis. Asmeniskai, bus tikrai idomu pamatyt kas labiau pasistenge AMD ar Intel 🙂 Bulldozeris ar Sandy Bridge

  4. bronius parašė:

    Geras klausimas kas ka ar sandy bridge 8 core+HT cpu, ar buldozeris su 4 moduliais… 😀

  5. Atavar parašė:

    bulldozer – tik naujos architekturos pavadinimas. o atskiri CPU bus ir su 1 ir su 2 ir 4 moduliais, be GPU ir su GPU, aka APU… su 1 ir su 2 atminties kontroleriais… skirti serveriams, desktopams bei laptopams… taigi dar net nera ka lygint, nes realiai net nezinom kaip jie vadincis ir kokie bus 🙂

  6. shift parašė:

    Labai naivu tikėtis, kad Buldozeris perimtų spartos karūną iš Intel. Atsilikimas šiam momentui per didelis. Juk buvo aiškiai parašyta, kad Buldozeris 12c lyginant su Interlagos 8c bus 50proc. greitesnis. Tai reiškia, kad branduolių skaičiui padidėjus 33proc. + spartos prieaugis dėl naujesnės architektūros gauname tą 50 proc. Tai jei kas nors su matematika draugauja, tai Buldozeris už Deneb nus greitesnis 15-20 proc prie to pačio dažnio ir branduolių kiekio. Tai reiškia kad vargiai ar to netgi užteks pavyti i7, kurio pranašumas clock to clock kartais siekia 30 proc. O turint galvoje, kad Sandy bus dar šiek tiek greitesnis už Nahalem, tai konkurencija galima tik AMD keliant dažnį ir mažinant kainas. Spėju, kad atstumas tarp Intel ir AMD sumažės, bet svarstyklių išlyginti vargu ar pavyks.

  7. Atavar parašė:

    shift> nera apsoliuciai jokiu oficialiu (ar net nuleakintu) testu apie tai ka tu cia kalbi. burimai is tirsciu ir spekuliacijos, nedaugiau.
    jei klystu – numesk linka su patikima info. paciam butu idomu paskaityt.

  8. nanoWorld parašė:

    Neklysti. Tie 50% yra pacio AMD paskelbti, tai reiskia, kad sis faktas yra saliskas ir labai tiketina, kad realiai bus mazesnis nei tas 50%. Sandy Brisge testu is vis nera, iskyrus kazkoki mistini 2.5GHz modelio testa klaidziojanti internete, kurio rezultatai irgi labai \"tikslus\" – mazdaug \"sparta tarp i5 750 ir i7 860\". Taigi belieka palaukti normaliu rezultatu, kolkas galima sneket tik spejimais.

    As asmeniskai irgi nemanau, kad AMD atims spartos karuna is Intel, taciau manau, kad dabar jinai bent turi galimybe ta padaryti multithreading\’e, jei sugebes sukisti tiek moduliu i lusta, kiek intel branduoliu.

  9. Linas parašė:

    Na kas naudoja AMD procesorius, dazniausiai jiems reikia ne sparciausio kompiuterio, o spartaus uz geriausia kaina, ka AMD tikekimes ir padarys, tai pasiulys gera kainos/spartos santyki.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.