11 kartos „Core“ procesoriai žengia į „End of Life“ stadiją

11-osios kartos „Core“ serijos „Rocket Lake-S“ procesoriai jau baigia savo gyvavimo ciklą. Šios savaitės pradžioje „Intel“ išleido „Pranešimą apie produktų pakeitimus“, informuojantį apie artėjančius pokyčius. Tai turi įtakos įvairiems „Rocket Lake“ architektūra paremtiems stalinių kompiuterių ir darbo stočių procesoriams.

Procesorių gyvavimo pabaigos procesas prasidėjo vasario 6 d., tačiau tai dar nereiškia, kad „Intel“ baigė savo 11-osios kartos serijos pardavimus. Šis procesas trunka kelis mėnesius, šiuo atveju – metus, kol bus pristatyta paskutinė minėtų procesorių siunta (2024 m. vasario 23 d.).

„Core i9-11900K“ procesorius buvo išleistas prieš 2 metus ir buvo paskutinis staliniams kompiuteriams skirtas 14 nm procesorius, pristatytas prieš bendrovei pereinant prie naujos platformos. Šis procesorius siūlė 8 branduolius ir 16 gijų, o jo taktinis dažnis buvo 5,3 GHz. Tai taip pat buvo pirmasis procesorius, kuriame buvo siūlomas „Thermal Velocity Boost“.

Kartu su 11-osios kartos „Core-S“ procesoriais „Intel“ pradeda tos pačios architektūros pagrindu sukurtos „Xeon Workstation“ serijos procesorių gyvavimo ciklo nutraukimo procesą. Be to, prie šio sąrašo taip pat prisijungia „Intel“ 400 ir 500 serijos mikroschemų rinkiniai. Tai reiškia, kad kitais metais „Intel“ stalinių kompiuterių pasiūla bus pagrįsta tik LGA1700 serija.

11 Komentarai

  1. iTroubl3 parašė:

    O pas mane dar 4770k tebesisuka, laikas greitai bėga 😀

  2. Lovelasas parašė:

    Sedziu su i5 6600k. 1080p pagrajint dar pakanka 🙂

    • MunkaTheGreat parašė:

      gerai pasakyta, iki 2022 gruodzio naudojausi tuo paciu, stable iki 4.5 Ghz su max 70 C, tikrai uostabus CPU, bet teko pasidaryti upgrade del 2k 144+ Hz monitoriaus + atvykstancio AW ultrawide, nes su senuoju budavo CPU 100%, GPU 70% 🙂 Na ir VR zaidimai, jiems tiesiog reikia daugiau core ir GHz

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.