16 branduolių „Threadripper“ – 849 USD?

Informacija apie „Threadripper“ kainas kol kas nėra oficiali, ji atkeliauja iš „Bitsandchips“ įrašo „Twiteryje“. Čia labai maloniai mus verčia nustebti, kad 16 branduolių ir 32 gijų monstras kainuos vos 849 USD. Tai veikiausiai nebus modelis su didžiausiu dažniu, bet 16 branduolių už 849 dolerius skamba įspūdingai.

Manoma, kad X399 pagrindinės plokštės nebus labai pigios, bet tiems kam reikės daug branduolių už priimtiną kainą jos tikriausiai bus lengvai įkandamos.

Įdomu, kad tas pats šaltinis nurodo, jog „Threadripper“ procesorius su dviem „Ryzen“ lustais, talpinančiais 16 branduolių ir 32 gijų, yra pigiai pagaminamas. Visos medžiagos, surinkimas ir testavimas AMD atsieina apie 110-120 JAV dolerių.

30 Komentarai

  1. Minde parašė:

    ziuriu gerai uzsimeta

  2. Minde parašė:

    o jei savikaina butu 200 baksu, tai pardavinetu uz 1500 euru 🙂 ?

  3. BC00 parašė:

    12C/24T Threadripper ~500 USD kalbama…

  4. adex parašė:

    idomu tie kurie pirko i5 6600k ir sake ,,uzteks penkiems metams“ nuomones dar nepakeite kai 8c16th tampa jau kaip ir savaime suprantamu vos ne mainstreamu? 😀

    • Minde parašė:

      ir uzteks 🙂 jau zinok kai sake, praejo kokie 3 metai, dar 2 ramiai pakentes. As turiu i74790k gal 4 metus, tai manau dar 2 – 4 pratempsiu. Paskutinius metus pasikelsiu iki kokiu 4.8Gz

      • adex parašė:

        I7 yra 8threads, dar turi kazkoki pagrinda. Bet pirkti i5 6600k ir sapalioti, apie kazkoki tvirta pamata sistemai? Suprasciau jog koks nors nieko nebesekantis i5 2500k savininkas savo nuomone grystu ,,patirtimi“ kazka irodinedamas. Na bet paziurejus skirtuma tarp 7700k ir 6600k prie tu paciu dazniu, skirtumas tikrai matomas.
        P.S. as pats buvau pries 3-4 metus is tu zmoniu kuris gamingui tikrai nerekomendavau i7 o siuliau i5 k, bet laikas eina ir padetis keiciasi. Kai mainstreamu tampa 8 ar daugiau cores arba threads, software’as kada prisitaikys tik metu ar keliu skirtumas. O ir patys benchmarkai yra atliekami sausomis salygomis be foniniu procesu kurie yra iprasti namu naudojimo salygomis, o cia miltithreading tikrai nebepamaiso

        • ZeroFM parašė:

          CPUID , GeForce Experience , MSI Afterburner , Steam , CPUID HWMonitor , CPUID CPU-Z ir dar nežinia ko prijungia testuojant CPU tai čia jau per daug Š prijungta kai loši games . Kai geimini nereikia kad tau močiutė iš LTU per skype ar FB skambintų …

        • Minde parašė:

          O as priesingai, visada siuliau i7 vs i5 zaimimams nuo kada i7 atsirado. Dabar pirkti 4/4 branduolius neapsimoka, nebent turi mazos rezoliucijos monika. Bet kas turi i5, tai su juo dar 2 metus dagyvens, susimazins siek tiek reza, susimains pvz keliuose zaidimuose is auksciausio i aukstus nustatymus arba tures siek tiek maziau fps. Ne tragedija.

          • adex parašė:

            nori pasakyti jog i7 860 buvo pats tas mainstreamas zaidimams? 😀

            • Minde parašė:

              zodis mainstreamas man isvis neidomus. Ir i blogai uzduota klausimai neina teistingai atsakyti. Visu pirma vieni kompus rinkdavosi neziuredami isvis i ateiti, kiti 2 – 3 metams, kiti 4 – 6 ar dar daugiau.
              Realiai pries 5 metus jau sakiau, kad islosi pirdamas i7 vs i5 prie tu paciu dazniu. Cia buvo kalba apie tuos, kas norejo kompo maksimaliai ilgam. Yra bendras biudzetas procui ir vaizdo plokstei. Pvz vaizdo plokste pasikeisti yra lengviau, tad vien del sios priezasties apsimoka imti geresni proca ir vaizdo plokste 2 – 3 metams. Po 2-3 metu atsinaujinti vaizduske. Tad tie kas paklause mano patarimu – dekoja man 🙂 Kas turi i5 irgi nagu nesigrauzia.

              O siaip as nors nesirosiu artimiausius pora metu proco keisti, bet man smagu, kad atsiranda galimybe i ka keisti apskritai. Va laukiu vaizdo plokstes ir monitoriaus gero. Moniku va geru bus meu gale, va tada ir vaizdo plokste issirinksiu, jei ka pasikelsiu iki 4.8 savo i7 ir megausiuos gyvenimu bei zaidimais ar dar kuo.

              • Nukainotas parašė:

                Gal galima plačiau apie tuos geruosius monitorius metų gale?

                • Minde parašė:

                  pries savaite buvo kaip tik spraispnis apie Asus monitoriu 🙂

              • kernel_panikuoja parašė:

                Tavo mintys logiskos. Kitavertus, prie idealiu salygu HT prideda ~30%, bet zaidimuose, net gerai palaikanciuose SMP, tai greiciausiai issivudurkins ties ~10-15%. Toks prieaugis paprasciausiai ne visiems atrodo vertas papildomu 100euru.

                • Minde parašė:

                  praktiskai apie 20%. Ir as pats nagrinejausi procesoriu loadus, pvz vidurkiai zaidimu panasus, bet piko metu (kas man svarbu) sumazina fps dropus. Tad ziurint i fps vidurkius, tas nelabai atsispindes, ten keli fps, bet tie keli fps nuims dropus itemptose scenose. Dar svarbu zaidimu pobudis, pvz yra zaidimu grupes, kur ten visada uzteks i5. Isvis, kas tas verta? Cia individualu. Nebent galima sutarti, kad fps vidurikis prie tam tikros rezos butu 60? Na tada gal ir neverta (su keliom mazom isimtim). Investuoji max i vaizduske. Jei nori stabilesnio zaidimo prie ivairiu zaidimu, issikrapstai kainos visas ir nusiperki i7. Realiai as taip mastau: jei po pirkimo praejus 2 – 3 metams gailesis savo sprendimo – reiskias neverta. Abejoju, kad kas gailejosi istustines papildoma koine. Kita vertus, kas turi labai ribotus biudzetus – tai ten kita kalba ir kiti skaiciavimai.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Taip, as ta ir norejau pasakyti, kad verta/neverta, uztenka/neuztenka, gailesies/nesigailesi yra subjektyvu ir individualu 🙂

                  O bendrai ziurint, tai anksciau buvo lengviau prognozuot, nes Desktop’as stagnavo + is esmes kalba ejo tik apie Intel produkcija. Dabar spekuliuoti sunkiau.

    • IFeelYou parašė:

      Realiai 4 core pilnai ir užtenka ir užteks. Čia dabar bando kaip „madą“ tuos branduolius kišt. 8+ branduoliai realiai yra reikalingi tik tiems kas dirba ir iš to uždirba, ir entuziastams. Visiems kitiems naudos iš jų nebent draugams pasigirt.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Cia reiketu susitarti, ka reiskia pasakymas „uzteks“, nes tai labai individualu. Snekant apie „casual“ dalykus – tai taip, uzteks, ir to 6600K visokiems „megejisko/nereiklaus“ lygio dalykams (pvz 1080p@~60FPS gamingui) uzteks dar keliems metams. Kitavertus, zmonems, kurie nori top/premium/professional expierence’o, tai zinoma, kad reiketu dairytis i daugiau nei 4C.

      Dar reikia ivertinti tai, kad 6600K bumas buvo pries Ryzen’a, ir tuo metu mazai kas tikejo Ryzen sekme, bei mane, kad ta Intel’io quad coru fiesta dar tesis eile metu.

      O 8C kolkas dar tikrai ne mainstream’as – nei pagal kaina, nei pagal share’a. Isimtis galbut galetu buti R7 1700, bet tiek 340eur uz CPU jau iseina is mainstream’o ribu, tiek del to, kad faktiskai visi ji perkantys del mazo daznio daro OC, galine build’o kaina buna ne visai mainstreamine del geru ausintuvu/korpusu etc. Nebent tu turi omenyje „mainstreamas tarp entuziastu/fanatu“ – tada gal, nes pastarieji apskritai daznai su HEDT sedi.

      PS. Idomus Ryzen niuansas islindo: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Ryzen-Compiler-Issues

      • newdiamond parašė:

        aciu dievui kazkas padejo taska isvedziojimams 😀 butent, kad FullHD, 60 fps (ar gal net truputi maziau) ne ant ultra nustatymu su 4 core zaidi ir vargo nematai net su i5 2320. Jeigu kam reikia perteklines galio zaidimuose, tai perkasi zmones ir viskas. Bet jeigu kalba eina apie paprasta builda zaisti ne su super duper Gsync 144 Hz ir panasiais entuziastams skirtais dalykais – tai viskas aisku.

        • Minde parašė:

          Anksciau mazai kur matesi fps nauda tarp 4 coe ir tarp 8. Dabar jau gal 50/50 zaidimu matoma nauda. Tik nereiskia, kad 4/4 ar 4/8 neveza. Dar nemaciau ne vieno toki zaidimo.
          Ir nereikia pamirsti, kad zaidimuose vis islieka svarbus branduolio daznis. Tad nusiprkes pvz 16/32 procesiriu su pvz 3.0Gz dazniu nemazai zaidimu cpu temps stabdi. IR NE DELTO, kad nepalaikys zaidimas 32 giju (pvz pilnai palaikys), bet nesugeba isskaidyti pagrindines vienos ar dvieju giju, kurios pastoviai kabes virs 95% loude. Su drx11 didele reza irgi visada bus barjeras procesoriaus daznis arba dar tiksliau single core process power.

          Tiesa, gali buti idomi dilema, kuris stabdis didesnis, ar del branduolio galios ar del branduoliu trukumo. Man atrodo, kad greitai bus 2-4 metai, kai atsiras pirmi zaidimai, kuriu nepavez 4 branduoliai ir ten nori nenori bus reikalingi minimum 8

  5. IFeelYou parašė:

    Na realiai labai tingiu čia ginčytis ir su šaltiniais ieškot kas paremtų mano komentarą, tačiau man šitie pasakymai kaip „8 branduoliai būtinybė“, „ram’o turi būt min 16 GB, „ram’o greitis svarbu“ ir panašūs – yra kliedesiai.
    Bet kokiam žaidimui esmė yra GPU, o ne CPU. Ir ta kaina kurią permokėsi pirkdamas 8 branduolius vietoje 4 – niekada neatpirks FPS, kuriuos gautum tuos pinigus pridėjęs prie GPU. Čia faktas. Ir vaikytis 5 FPS nusipirkus mažadažnį 8 branduolių CPU ir permokėjus kelis šimtus eurų – vienareikšmiškai kvaila. Vietoje to nusipirkčiau geresnį GPU ir gaučiau tikrai daugiau FPS. Gal kažkas po 2-3 metų ir pasikeis, bet dabar 4 branduolių aukšto dažnio CPU užteks bet kokiam žaidimui jeigu bus gera vaizdo korta.
    Just my 2 cents 🙂

    • Minde parašė:

      bet jau zinok yra riba, pvz yra zaidimu kur 4/8 intelio zaidimuose 90% – 95% visada turi load’o. Ka tai reiskia, o gi kad pridejus nors biski cpu skaiciavimu, gausis stabdis. Bet vel. Jei tas loadas yra prie tarkim 90 fps ar 120 fps, tai na bus 75 fps -100fps del 4/8 stabdymo. Kita vertus didejant rezoliucijoms gpu siai dienai yra didesnis stabis, kur fps sugeba nuo 120 nukristi iki 60. Ka noriu tuo pasakyti, kad tu teisus, tik tavo teisetumas jau yra labai ant ribos siomis dienomis 🙂 Tas siomis dienomis – tai dar pora metu 🙂

      Tik pagal mano paskaiciavimus zaidimams dar 6 metams i prieki butu super 6/12 4.2-4.8Gz procas, kuri as ir rinkciausi. Dabar speju teks imti koki 10/20 3.2-4.0 – kas nera visiskai tai kas butu geriausia pagal mano poreikius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.