2021 metais „Apple“ užims 53 % visų TSMC 5 nm gamybos linijų

Daug kompanijų gamina lustus TSMC fabrikuose, o norint aukščiausio lygio litografijos pasirinkimo nelabai yra. TSMC gamina centrinius procesorius, grafikos procesorius, sisteminius lustus telefonams ir kitus lustus. Dėl galimybės naudoti pažangiausią litografiją kompanijos aršiai kovoja, o gamybos pajėgumus gauna tie, kurie gali susimokėti daugiausiai.

Naujausi duomenys rodo, kad 5 nm litografiją 2021 metais labiausiai naudos „Apple“. Ši kompanija užsisakė 53 % visų TSMC 5 nm pajėgumų. „Qualcomm“ teks 24 % 5 nm gamybos linijų, o AMD ir „Samsung“ teks po 5 %. NVIDIA taip pat pavyko užsitikrinti 5 nm lustų gamybą, bet kompanijai pavyko gauti tik 3 % šios litografijos gamybos pajėgumų.

Taip pat galime pažvelgti į 2021 metų 7 nm litografijos gamybos pajėgumų pasidalinimo pyragą. Kadangi „Apple“ apleidžia 7 nm techprocesą ir daugumą lustų gamins naudodami 5 nm techprocesą, tai kitoms kompanijoms lieka daug daugiau 7 nm gamybos linijų. Aiškėja, kad AMD pavyko užsitikrinti 27 % 7 nm gamybos linijų, o NVIDIA teko 21 %. Šioje statistikoje taip pat matome ir „Intel“, kurie gaus 7 % 7 nm techproceso gamybos pajėgumų. Kitas kompanijas, naudosiančias 7 nm litografiją, galite pamatyti skaidrėje.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Kai kas atrodo ūbagiškai, kai kas aukščiau savo bambos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.