2023 m. IV ketvirtyje „Intel“ procesorių tiekimas 6 kartus viršijo AMD procesorių tiekimą

Naujausioje „Canalys“ ataskaitoje apie pasaulines procesorių siuntas teigiama, kad „Intel“ pasaulinės procesorių rinkos dalis 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo trimis procentais ir pasiekė 50 mln. vienetų. AMD buvo antras pagal dydį gamintojas su aštuoniais milijonais vienetų, o „Apple“ užėmė trečiąją vietą su šešiais milijonais vienetų. Tačiau, priešingai nei „Intel“, tiek AMD, tiek „Apple“ patyrė rinkos dalies sumažėjimą – jų tiekimas sumažėjo atitinkamai vienu ir keturiais procentais. Apskritai, paskutinįjį ketvirtį „Intel“ užėmė didžiulę 78 proc. rinkos dalį, o AMD – tik 13 proc.

Nepaisant to, kad „MediaTek“ ir „Qualcomm“ yra pagrindiniai mobiliųjų įrenginių segmento žaidėjai, jų dalys asmeninių kompiuterių rinkoje yra nedidelės. Tačiau pirmoji iš jų per paskutinį ketvirtį vis tiek pasiekė 27 proc. augimą, daugiausia dėl sėkmingo „Chromebook“ kompiuterių pasirodymo.

Ataskaitoje taip pat atskleidžiama, kad „Intel“ pavyko padidinti savo pajamas iš procesorių dviem procentais iki 41 mlrd. dolerių, o „Apple“ pajamos per metus padidėjo aštuoniais procentais ir pasiekė 8 mlrd. dolerių. AMD gavo 5 mlrd. dolerių, t. y. šešiais procentais daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Bendrovėms „Qualcomm“ ir „MediaTek“ dar nepavyko peržengti 1 mlrd. dolerių barjero, tačiau pirmoji iš jų tikisi, kad ateinantys metai bus sėkmingi, nes netrukus bus pristatyti jos „Snapdragon X Elite“ ir „X Plus“ procesoriai.

Žvelgiant į asmeninių kompiuterių pardavėjus, daugiausiai „Intel“ tiekė „Lenovo“ – 25 proc. visų procesorių siuntų, o HP, „Dell“, „Acer“ ir ASUS papildė penketuką su atitinkamai 23, 19, 7 ir 6 procentais. AMD atveju „Lenovo“ ir vėl buvo didžiausias klientas – 40 proc. visų bendrovės procesorių siuntų. HP, ASUS ir „Acer“ teko atitinkamai 29, 14 ir 6 proc. dalių.

4 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Staliniams kompiuteriams AMD siūlo gerų dalykų, o kainos pastaraisiais ketvirčiais taip pat neblogos. Tačiau nešiojamiems kompiuteriams (kurių parduodama daugiausiai), AMD vis dar labai kišo pasenusius Cezane (-R) modelius..

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      AMD bene didžiausia problema, kad negali pasiūlyti reikiamo procesorių kiekio. Gamybos linijos pas TSMC ne guminės, o pas AMD prioritetas serveriai, o tik paskui staliniai kompiuteriai, ar nešiojami kompiuteriai. Realiai, kažin ar AMD fizižkai bent 50 % rinkos gali turėti su esamais gamybos apribojimais.

      Dėl tos pačios priežasties ir kišami senesni procesoriai į laptopus, nes jie gaminami su dabar jau sena 7 nm litografija.

      • neblogai parašė:

        Rembrandt yra ant panašaus 6nm proceso, ir, atrodytų, būtų puikus kompromisas, nes turi gerokai galingesnį GPU, bei normalų video procesorių. Tačiau jis visą laiką buvo retas, ir brangus..

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Jau man atrodo esu rašęs. Su AMD laptopiniais procesoriais iš vis kažkoks nesusipratimas. Sausį anonsuoja, ir jau ale Q1/Q2 išleidimas, bet realiai laptopai pasirodo tik rudenį ar vasaros gale su ribota pasiūla. Kažkas ten pas juos nesustyguota su tiekimu ir partneriais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.