AMD kompanijos vertė šiuo metu siekia tik apie 5 milijardus JAV dolerių

Ne paslaptis, kad nuo grafikos lustų kompanijos ATI įsigijimo AMD finansinė padėtis nebuvo pavydėtina. Šiuo metu kompanijos vertė tesiekia 5 milijardus dolerių, kas yra 400 milijonų mažiau nei AMD 2006 metais sumokėjo už ATI.

Žvelgiant į lustų gamybos lyderį Intel, jo vertė siekia 162 milijardus dolerių, o tai yra daugiau nei 32 kartus daugiau nei AMD vertė. Tuo tarpu Nvidia vertė siekia 19 milijardų JAV dolerių ir viršija AMD vertę beveik 4 kartus.

AMD problemos prasidėjo Intel išleidus Core 2 mikroarchitektūros procesorius, kurie gana nemaža persvara lenkė AMD K8 gaminius. Vaizdo plokščių segmente AMD su 2900XT taip pat nepavyko įveikti Nvidia flagmano 8800GTX. Prie kompanijos problemų didele dalimi prisidėjo ir K10 kartos Phenom procesoriai, kurie ,nors ir po gana ilgų atidėliojimų, pasirodė ne tokie galingi, kaip buvo tikėtasi. Be to, dabartinės šių procesorių revizijos turi dar ir L3 atminties klaidą, kuri kai kuriais atvejais gali sukelti kompiuterio nestabilumą.

Kaip vieną iš sėkmingiausių AMD gaminių paskutiniais metais galima įvardinti Radeon 3800 serijos vaizdo plokštes, kurios savo kainos bei spartos santykiu jau spėjo pelnyti vartotojų palankumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.