AMD nemato kliūčių pereiti prie 45 nm

Nors AMD gana ilgai pereidinėjo nuo 90 nanometrų technologinio proceso prie 65nm, tačiau kompanija nemato kliūčių 45nm procesorių gamybai. Ji turėtų prasidėti dar pirmoje 2008 metų pusėje.

Šių metų vasarą buvo skelbta, kad 45nm Deneb, Propus ir Sargas branduolius turintys procesoriai pasirodys tik antroje 2008 metų pusėje. Visgi pagal naujausius AMD planus, kompanija iš viso atsisakys vieno branduolio 45nm Sargas, kai tuo tarpu keturių branduolių Deneb ir Propus debiutuos antroje ateinančių metų pusėje. Pigesni trijų ir dviejų branduolių procesoriai ir Hexa ir Regor dabar planuojami pirmai 2009 metų pusei.

Kartu su perėjimu prie 45 nm techproceso AMD tuo pačiu pereis ir prie AM3 procesorių lizdo bei DDR3 tipo atminties. Serveriams skirti procesoriai dėl suderinamumo ir toliau palaikys DDR2 atmintį.

Nors paprastai sumažintus procesoriaus takelių plotį sumažėja išskiriamos šilumos ir suvartojamos elektros energijos kiekis, tačiau AMD planuoja pagal 45 nm techprocesą pirmiausiai gaminti stalinių kompiuterių procesorius, gaminius nešiojamiesiems kompiuteriams atidėdama vėlesniam laikui. Tai greičiausiai susiję su AMD ketinimais padidinti savo procesorių dažnius sudaryti stiprią konkurenciją firmai Intel staliniams kompiuteriams skirtų procesorių segmente.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.