Acer, HP, Dell ir Lenovo pateko į Kinijoje vykdomą ekonomikos gaivinimo planą, Asus – ne

Kaip praneša portalas DigiTimes, keturi iš didžiojo penketo asmeninių kompiuterių gamintojų, tai yra Dell, Hewlett-Packard, Lenovo ir Acer, Kinijos vyriausybės buvo išrinkti tais, kurie yra verti gauti subsidijas, kurios yra dalis šioje šalyje vykdomo ekonomikos gaivinimo plano. Kinijos valdininkai tikisi, kad tai padės, o pardavimai rinkoje šiais metais turėtų didėti.

Tačiau ne visiems taip pasisekė. Tie patys DigiTimes rašo, kad vienas iš penketuko narių, Asus, negaus paramos, nes neatitiko keliamų reikalavimų. Kaip teigia pati kompanija, taip nutiko, nes ji pardavinėja produktus po keletu kitų vardų. BenQ tapo dar viena kompanija, kuri nebuvo pripažinta tinkama Kinijos vyriausybės.

Bet kokiu atveju, apie susitarimą, kuris įvyks tarp gamintojų esančių sąraše ir Kinijos vyriausybės, nutylima, tad kokio dydžio bus parama, ar kaip kitaip ji įtakos kompanijų veiklą, vis dar nėra aišku.

7 Komentarai

  1. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    O ASUS? Bent jau uz lenovo tikrai verciau.

  2. Jordan parašė:

    Na ASUS Cebit pristate labai daug produktu, todel manau jam tos subscidijos nera tokios butinos 😛

  3. -NRJ- parašė:

    ASUS savaime iskes krize 🙂

  4. SarzzeR parašė:

    Iš tikro tai parodo Asus lygį tarp kitų konkurentų. Kai kitie reikalauja pagalbos, Asus – ne.

  5. PauliusBa parašė:

    Asus už Lenovo verčiau?! Asus visada buvo ir bus motininių plokščių gamintojas, kurie taip pat ir beskonius notebookus pardavinėja, tarp kurių nėra Pro ir Business klasės daiktų – tik expensive for idiots ir gan neblogi mainstream/basic.

  6. marazinas parašė:

    Lenovo tai nebent ThinkPad serija. Visą kitą pigus šlamštas…
    Ir jeigu kalbam apie nešiojamus PC, tai Asus man atrodo aukso viduriukas tarp kokybės ir kainos.

  7. kasharas parašė:

    ASUS notebook\’u kokybe su metais vis prasteja… skilineja korpusai, mamkes dega, o kadangi Lietuvoj labai geras ju garantinis servisas, tai nunesi kompa ir pripaiso, kad tu apipylei arba pats bandei isrinkt 😀 netenki garantijos ir turi plastiko gabala 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.