Creative pristato savo pirmąją PCI-E x1 garso plokštę

Kompiuterinių garso sistemų gamintoja Creative šiandien pranešė apie pirmosios savo garso plokštės, turinčius PCI-E x1 sąsają su kompiuteriu, pasirodymą. Ja, kaip jau buvo minėta anksčiau, taps X-Fi Xtreme Audio.

Apie būsimą PCI-E X-Fi Extreme Audio garso plokštę minėjome dar prieš du mėnesius. Tiesa, plokštės nepamatėme spalio mėnesį, kaip buvo planuota anksčiau. Visgi prekyboje užsienyje ji pasirodys dar šio mėnesio pabaigoje ir kainuos maždaug 70 JAV dolerių.

Prie plokštės bus galima jungti 8 kanalų garso kolonėles, ji taip pat palaikys CMSS-3D bei EAX ADVANCED HD 4.0 technologijas, o prie naujosios X-Fi bus pridedama ir Creative ALchemy programinė įranga. Tiesa, neaišku, ar EAX palaikymas bus aparatinis, ar tik programinis, kaip Xtreme Audio PCI versijoje.

Dėl PCI-E architektūros mažesnio pralaidumo plokštės gali veikti ir didesnį elektrinį pralaidumą turinčiose jungtyse (x1 plokštė gali veikti x4 ar x16 lizduose). Garso plokščių, TV tiunerių bei kietųjų diskų valdiklių gamintojų perėjimas prie PCI-E magistralės yra naudingas kompiuterių savininkams, kadangi pagrindinėse plokštėse paliekama vis mažiau PCI lizdų ir daugiau PCI-E jungčių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.