Dviejų branduolių Athlon X2 7750 BE galima paversti keturių branduolių procesoriumi

Tikriausiai prisimenate anksčiau pasirodžiusias žinias apie galimybę atrakinti ketvirtąjį kai kurių Phenom II 700 serijos procesorių ar visą Phenom II 800 serijos procesoriaus L3 atmintį pasinaudojant ACC su tam tikromis pagrindinėmis plokštėmis. Pasirodo, jog tai nėra vieninteliai procesoriai, kuriuos įmanoma taip „modifikuoti“.

Kaip žinome, AMD naujausiuose savo Athlon X2 procesoriuose naudoja tuos pačius 65 nm branduolius, kaip ir pirmosios kartos Phenom procesoriuose. Du, dažniausiai neveikiantys, branduoliai yra tiesiog atjungiami. Nors dėl to procesoriai nepasižymi dideliu energijos taupumu, AMD iš naujo nereikia projektuoti dviejų branduolių procesoriaus.

Visgi papildomi branduoliai ne visada yra neveikiantys. Kaip skelbia, Techpowerup, GiggleHD tinklapyje pasirodė informacija apie Kuma šerdį turintį ir mažiau nei 250 litų kainuojantį Phenom 7750 BE procesorių, kuris, BIOS derinimo programoje įjungus „Advanced Clock Calibration“, ASRock A790GX/128M pagrindinėje plokštėje buvo atpažintas kaip keturių branduolių procesorius. Apie visų keturių branduolių veikimą byloja ir 3D Mark 2006 testo rezultatai.

Kaip ir su trijų branduolių Phenom II procesoriais, nėra visiškai jokių garantijų, jog papildomus branduolius pavyks priversti veikti ir, kad jie veiks be sutrikimų. Visgi, jei turite šį procesorių, pagrindinę plokštę su SB750 ar SB710 pietiniu tiltu ir mėgstate spartinti savo kompiuterį, galite išmėginti šią modifikaciją ir pasidalinti rezultatais komentaruose.

9 Komentarai

  1. Unamed parašė:

    Idomiai 😀 Manau AMD ,tai ne i nauda 😉

  2. Ramizzzzzz parašė:

    geras, o neina semprono paversti 4 branduoliu gruonimi ? 😀

  3. corehead parašė:

    sakyciau amd tai kaip tik i nauda:) tokie pareiskimai tik pagarsina imones produkcija, o is tu vartotoju kuriu abejos ar pasirinkti si ar koki kita procesoriu, atsiras zmoniu kurie nusipirks 7750 vien del \"tikimybes\" ijungti keuris branduolius 🙂

  4. svedas parašė:

    tie branduoliai ne seip sau isjungti, jie nepraejo testu AMD gamykloje.

  5. Blexas parašė:

    svedas is kur zinai? Gal tiesiog mazesni kastai atjungineti nei projektuoti nauja. Vienas kitas brokuotas gali pasitaikyti

  6. Creative64x2 parašė:

    Blexas o is kur tu zinai. greiciau vienas kitas tik atjungtas, o kiti brokuoti, nes AMD gamina 4core viename kristale netaip kaip Intel 2kristalus po 2core, tad ir iseina daugiau broko pridirbt AMD.

  7. shift parašė:

    Creative64x2>>> pasitelk matematine logika ir isnaujo pergalvok ka parasei. Jei gamini 4xC viename luste, vadinasi broko galimybe kaip tik turi butu mazesne, nei 2×2. Butent 2×2 ir buvo ilgai naudojamas del to, kad buvo sunku pagaminti pakankamai kokybisku vienalyciu CPU. Manau tas branduoliu atrakinimas labaipasitarnaus AMD pardavimams, pirkejus tokie fintai daznai intriguoja. Juk tas kas gali nusipirkti 940-955 tikrai nesidairys i tuos kazkokius ten atsirakinancius, o tie kas zvalgosi po 2C ar 3C tai gali tureti lemiama reiksme apsisprendimui. Beje nebutinai kalba eina apie brokuotus gaminius, nes tarkim gaminant skirtingus VGA modelius, daznai naudojami tie patys chipai tik uzrakinant dali shaderiu ir tikrai ne del broko.

  8. pushaz parašė:

    shift – nusisnekejai totaliai,Svedas ir Creative teisus,nekisk cia kazkokiu isgalvotu matematiniu teoriju – koks gamintojas specialiai atjungines 2 core is 4,kad padarytu dual core?Zinai kiek tai jiem kainuotu?Zinant AMD finansine bukle,abejotina,kad jie tiesiog \"uzrakintu\" 2 corus – jau yra atveju,kai zmones pastebejo,kad pc veikia labai nestabiliai atrakinus tuos kitus core,taip kad nereikai sneket,plius pasiskaityk VR-Zone,ten sneka zinantys,o sneka,kad butent tai yra brokuoti keli core,uztat ir daro amd is liekanu tuos dual corus
    Tavo pvz su VGA isvis priestvaninis ir visiskai niekam tikes-VGA yra VGA,cpu yra cpu,gaminimo technologija gal ir panasi,bet visa kita skiriasi.
    Taip,tavo zodziais labai pasitarnaus,nes kitaip amd jau niek onebegali padaryti,tik imtis tokiu \"triuku\",skelbtis kaip jie uzturbina savo cpu iki 6ghz(kiek is musu gali tai padaryt namu salygom?) is vistiek pralost Inteliui.Vien jus reklaminis sukis – tikri vyrai naudoja tikrus quad core – vertas geros juoko dozes 😀

  9. Ambient parašė:

    bet kokiu atveju ka cia sapaliojat, dar tik 1 variantas jog atrakintas butent sis variantas, o jau jau snekat apie nestabilumus 😀 jus mylit intel, o mes AMD 🙂 beje pushaz man tai is taves juokas ima 🙂 vienas dalykas tai jog paprastam vartotojui tavo turbinimas pabarabanu, o kitas dalykas koks procas intel ir koks procas amd galingumo santykiu prilygsta kainai?? intel bet kokiu atveju brangesnis. Ir nesapaliok apie nestabilumus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.