Hitachi palieka asmeninių kompiuterių rinką

Japonijos kompanija „Hitachi“ šiandien oficialiai pareiškė paliekanti asmeninių kompiuterių rinką ir gaminsianti juos tik ypač sparčiai besiplečiančiai TV industrijai. Toks žingsnis, anot kompanijos atstovų, žengtas norint sutelkti visas jėgas kituose gamybos sektoriuose.

„Hitachi“ ypač aktyviai reiškėsi konkurencinėje kovoje prieš tokius asmeninių kompiuterių gamybos gigantus kaip „Dell“, „Hewlett-Packard“ ir „Lenovo“ Japonijos rinkoje (tai vienintelė rinka kurioje „Hitachi“ siūlė savo produktus), tačiau kaip galima spręsti tai kompanijai kainavo per daug. Kaip teigia „MM“ tyrimų institutas, „Hitachi“ per metus pagamindavo ir prekybai pateikdavo daugiau kaip 580 000 kompiuterių, o tai garantavo aštuntą vietą rinkoje. Kad ir kaip bebūtų „ Hitachi Prius“ serijos asmeniniai kompiuteriai, vis dar bus pardavinėjami iki sezono pabaigos, kuomet bus nutrauktas produktų tiekimas parduotuvių tinklams.

„Hitachi“ iš asmeninių kompiuterių rinkos šiais metais gavo 608 milijonus JAV dolerių pelno, kas sudaro tik varganą 1% viso kompanijos biudžeto, tad žingsnis palikti šį rinkos sektorių pilnai suprantamas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.