Nokia nenugalimi ties telefonų pardavimais

Visiems ir taip mažiau-daugiau aišku – Nokia yra daugiausiai telefonų parduodanti kompanija pasaulyje. Visgi, visus ypač nustulbino pastarojo ketvirčio parduotų telefonų skaičius, anot kurio išvada tikrai stulbinanti – Nokia pardavė tiek telefonų, kiek visos trys pagal pardavimus po šios kompanijos einančios konkurentės kartu sudėjus.

Tiksliau pasakius – tai net 133 milijonai vienetų per tris mėnesius. Išesmės toks didelis parduotų telefonų skaičius, kuris sulaužė visas analitikų spėliones, siejamas su tuo, kad Nokia ypač gerai įsiskverbė į Azijos rinką. Ten ypač daug parduodama pigių Nokia telefonų. Taip milijonai Kinijos ir Indijos gyventojų taip pat perka Nokia telefonus.

Sekanti iš paskos Motorola nieko negali padaryti. Jie šiuo metu išgyveną krizę ir nieko negali priešpastatyti prieš Nokia. Analitikai įžvelgia, kad Nokiai einant į kitas rinkas, Motorola prarasdavo tą, ką gaudavo Nokia.

Šiuo metu Nokia rinkos dalis siekia net 40 procentų. Tai reiškia, kad iš 100 telefonų net 40 iš jų būtų Nokia. Nokia šiais metais nemano pakilsianti aukščiau šios ribos, tiesiog bandys išlaikyti esama situaciją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.