Pademonstruotas telefonas su Google Android platforma

Praeitas metais mes rašėme apie ją, tai yra Android – naująją Google kompanijos sukurtą platformą, kuri yra skirta mobiliesiems telefonams. Priminsime, kad ją kuria net 34 narės, kurios susibūrė į vieną aljansą, o ją, be pačios Google bendrovės, sudaro tokios garsios įmonės kaip LG, Intel, Qualcomm, HTC ir kitos. Šiuo metu vykstančioje, Mobile World Congress parodoje, buvo pademonstruotas pirmasis telefonas su jau veikiančia Google Android operacine sistema.

Kaip teigia patys Google, šia platforma susidomėjimą išreiškia vis daugiau bendrovių. Didelis pliusas yra tas, kad ši platforma yra visiškai nemokama, ne taip, kaip, kad, pavyzdžiui, Symbian, už kurią mobiliųjų gamintojai privalo mokėti.

Pirmoji telefono versija, kurią demonstravo ARM, neatspindi visiškai to, ką mes matysime galutinėje versijoje, bent jau taip sakė žmogus, kuris kalbėjo apie telefoną su Google Android OS. Jis parodė tai, ką mes tikrai joje rasime – tai naršyklė, žemėlapiai, foto/video kameros programos, elektroninis paštas, kalendorius ir daugialypės terpės programos. Atstovas pripažįsta, kad OS rasime tai, ko mes galime ir tikėtis iš mobilaus telefono.

Pasak pranešimų per konferenciją, pirmieji telefonai su Google Android platforma turėtų plačiajai rinkai pasirodyti jau šių metų antrojoje pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.