Pirmieji 9 mėnesiai: Blu-Ray laimi prieš HD DVD

Pasirodė nauji pranešimai, kurie sako, kad Blu-Ray įsiveržė į priekį, tai yra aplenkė HD DVD. Diskų pardavimai labai skiriasi.

Home Media žurnalo tyrimu atšaka, pavadinta Home Media Research, anonsavo rezultatus tarp Sausio 1 iki Rugsėjo 30 dienos. Blu-Ray sugebėjo parduoti 2,6 milijonus kopijų, tuo tarpu HD DVD tik 1,4 milijonus diskų.

Toks pareiškimas, kad Blu-Ray lenkia HD DVD dvigubai, jiems gali būti skaudus, nes HD DVD gyrėsi kaip gerai parduodamas jų Transoformers HD DVD filmas. Visgi, bendroje sąskaitoje dvigubo pralaimėjimo nėra. HD DVD džiaugiasi 2 milijonais parduotų diskų, o Blu-Ray – 3 milijonais.

Jei, kas ir nežinojote, galima priminti tai, kad HD DVD sukūrė "Toshiba" kompanija. Formatą remia "Microsoft", "Xbox 360" žaidimų kompiuteriui pasirodė HD DVD priedas, o dabar pasigirdo gandai apie galimą šio įrenginio įkėlimą į patį žaidimų kompiuterį. HD DVD palaiko Time Warner Brow, Paramount Picutres ir DreamWorks Animation – su paskutiniais dvejais pasirašyta 18 mėnesių sutartis ir jie filmus leis tik HD DVD formatu.

Blu-Ray sukūrė Sony. Ji turi išskirtinus kontraktus su Walt Disney Co., su pačia savimi, Sony kino kompanija, 20th Century Fox ir Lions Gate Entertainment. Tai pat su Blockbuster pasirašyta išskirtinė sutartus, kuri sako, kad jie leis tik Blu-Ray filmus.

Be įprastų grotuvų Blu-Ray gali pasigirti atsiradusi PS3 žaidimų kompiuteryje. HD DVD turi priedą prie X360 žaidimų kompiuterio, tačiau jo pardavimai, žinoma, nusileidžia PS3 pardavimams.

Analitikai pastebi, kad HD DVD labai padės kompanijos Paramount ir DreamWorks, kurios leis filmus tik šiam formatui. Jau matomas labai didelis pakylėjimas su Transformers filmu, o jų dar bus ir daugiau, taigi HD DVD pozicijos iki metų galo gali labai pagerėti ties diskų pardavimais.

Pabrėžiama, kad HD DVD labai sustiprės šiame ketvirtyje, nes pasirašytos sutartys leis jiems priartėti prie Blu-Ray. Nepaisant to pabrėžiam tai, kad veikiausiai 2007 laimės Blu-Ray. Blu-Ray rėmėjai gali džiūgauti pergale šiais metais, nepaisant didelių Transformerų pardavimų. Pasivyti HD DVD kompanijai Blu-Ray šiais metais yra beveik neįmanoma, tačiau artimiausioje ateityje tokie išskirtiniai leidiniai leis HD DVD artėti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.