AMD pelnas kyla iš lėto

AMD tikisi pakeisti šiuo metu susidariusį savo, kaip firmos vėluojančios pristatyti naujus produktus, įvaizdį. Tai turėtų padaryti vaizdo plokštės su RV670 vaizdo procesoriumi, pasirodysiančiu lapkričio mėnesį. Visgi kompanija nesitiki, kad naujų vaizdo plokščių startas ženkliai pakeis jos finansinę būklę.

Po ilgų Radeon HD 2900XT vaizdo plokštės išleidimo atidėliojimų, AMD neteko 40 procentų pajamų iš vaizdo procesorių segmento. Dabar kompanija susigrąžino trečdalį prarasto pelno. AMD ir toliau sieks stiprinti savo pozicijas su naujuoju RV670 lustu. Pagal informaciją, kuri žinoma apie RV670 vaizdo procesorių, jis palaikys DirectX 10.1, PCI-E 2.0 bei turės DisplayPort vaizdo išvestį.

AMD teigimu, Radeon HD 2000 serija padidino kompanijos pajamas iki 252 milijonų JAV dolerių. Palyginus su pirmuoju 2007 metų ketvirčiu pelnas išaugo 29 procentais. Visgi ši suma yra kur kas mažesnė už 325 milijonus dolerių, uždirbtų paskutiniu ATI savarankiško gyvavimo metu, prieš ją įsigyjant AMD. Pastaroji tikisi, kad šiame ketvirtyje pajamos už vaizdo procesorių pardavimus liks tokios pačios, kaip ir trečiame šių metų ketvirtyje.

Daugiau informacijos rasite Xbitlabs.com.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.