Sony Ericsson G502 – pigiausias HSDPA telefonas

Vakar gerai žinomos Walkman telefonų serijos kūrėja, kompanija Sony Ericsson pristatė naująjį G serijos atstovą – G502. Telefonas ypatingas ne tik tuo, kad palaikys HSDPA bei kitas 3G technologijas, bet ir savo kaina, kuri turi gerą santykį su įrenginio funkcionalumu ir kokybe.

Telefonas skirtas Europos rinkai gebės veikti trečiosios kartos 2100 MHz dažnio HSDPA ir įprastiniuose GSM tinkluose (900/1800/1900 MHz) na, o interneto platybes galėsime pasiekti GPRS/EDGE duomenų perdavimo technologijų pagalba. Sony Ericsson pranešime spaudai teigė, jog G502 yra pigiausias HSDPA/UMTS palaikantis telefonas rinkoje, o sužinojus, jog įrenginys sveria tik 83,5 gramo, galima lažintis, kad tai dar ir lengviausias gamintojo HSDPA mobilusis. Telefono gabaritai taip pat patiks kompaktiškus telefonus mėgstantiems vartotojams, kadangi telefono išmatavimai siekia 109 mm x 46 mm x 13,5 mm.


Solidžiai subtilus dizainas. „Šampano juodos“ spalvos modelis.

Kadangi produktas yra skirtas vidutinės klasės pirkėjo kišenei, jis pasižymi standartinėmis techninėmis specifikacijomis ir gana ribotu funkcijų kiekiu, kuris nors ir nepatenkintų reiklių vartotojo poreikių, tačiau „pradedantiesiems“ siūlomo funkcionalumo turėtų visai užtekti. Įrenginys turi 2 colių įstrižainės, 262 000 spalvų ekraną gebanti atvaizduoti QVGA raiškos vaizdą. Kas be ko, aparate rasime ir 2 megapikselių fotokamerą. Programinės įrangos čia taip pat netrūksta. Interneto platybėse nardysime pasinaudodami NetFront naršyklę. Pasitelkiant itin patogią telefono funkciją, kurios pagalba budėjimo režime, ekrane matomos naujausios RSS naujienos, interneto naršymas taps daug greitesnis ir komfortabilesnis. Nors telefone ir nėra integruoto GPS imtuvo, jame rasime Google Maps žemėlapių programą, kuri turėtų kompensuoti šį trūkumą. Elektroninio pašto protokolų palaikymas neapsiriboja vien POP ir IMAP standartais dėka palaikomos Exchange ActiveSync galimybės. Tai reiškia, kad G502 savininkai galės gauti elektroninius laiškus iš kolektyvinių ir pavienių Microsoft Exchange mail sistemų. Kitos telefono ypatybės – Bluetooth (su AD2P) palaikymas, integruotas FM radijo bangų imtuvas bei 32 MB vidinė telefono atmintis, kuri gali būti praplečiama Memory Stick Micro (M2) tipo atminties kortelėmis.


13,5 mm storio telefonas rankoje turėtų būti jaučiamas labai patogiai.

Sony Ericsson tikina, kad telefonu GSM tinkluose be pertraukos kalbėti galėsime 9 valandas, tuo tarpu 3G diapazone G502 „atlaikyti“ turėtų 4,5 valandos. Budėjimo ir tik budėjimo režime telefonas veikti galės ištisas dvi savaites. Telefonas bus prieinamas „Šampano juodos“ ir „Briliantinės lazdyno“ spalvų versijose. Jokių žinių apie telefono kainą bei pasirodymo datą specifinėse rinkose kol kas nėra žinoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.