Sony Ericsson užpatentuoja geo-žymų technologiją muzikos rinkmenoms

Kaip praneša naujienų portalas Electronista, vakar mobiliųjų telefonų gamintoja, bendrovė Sony Ericsson užpatentavo naują technologiją audio rinkmenoms žymėti. Jos esmė susieti dainas su tam tikromis vietovėmis ar regionu.

Kaip teigiama patento paraiškoje „vietovės priklausomybės muzikos paieškos“ technologija naudos GPS navigacijos ar panašų žemėlapių programos metodą telefono buvimo vietai nustatyti ir be didesnio vargo vartotojui paleis to su tuo regionu susietos muzikos paiešką, nesvarbu ar pačios rinkmenos būtų įrenginyje ar internetiniame serveryje. Ši interaktyvi funkcija leis priskirti mėgstamus kūrinius vietose, kuriose lankėtės bei atsiūsit vietinių atlikėjų ar gyventojų pamėgtos muzikos.

Pats patentas, oficialiai patvirtintas praeitą savaitę, buvo suteiktas dar 2006-ųjų lapkričio mėnesį, kuomet JAV Patentų Biurui ir buvo pateiktas prašymas apsaugoti SE kūrinį. Žinant, kad Sony Ericsson jau dabar rinkoje platina telefonus su GPS ar žemėlapių programine įranga, kuriose veikia „vietos nustatymo ir užrakinimo“ funkcija bei RSS duomenų srautų atsisiuntimo galimybė, šansų, jog būsimuose muzikiniuose (pvz. Walkman serijos gaminiai) telefonuose patentuota technologija bus įdiegta atsiranda vis daugiau. Jokių oficialių anonsų ar detalesnės informacijos pati kompanija nepateikia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.