Sony ir Qimonda apjungia jėgas DRAM atminties gamyboje

Elektronikos gamintoja Sony ir kompiuterių atminties gamintoja Qimonda pranešė apie ketinimą sudaryti sąjungą, pavadinimu Qreatic Design, gaminsiančią pažangius atminties lustus įvairiems įrenginiams. Nors visos detalės dar nežinomos, tačiau vien faktas, kad šios dvi kompanijos sudarys sąjungą žada, kad naujoji firma neišvengiamai varžysis su tokiomis kompanijomis kaip Rambus.

Pagal sutartį, abi kompanijos turės vienodas teises sąjungoje. Prie naujo projekto pradžioje darbuosis trisdešimt specialistų iš Sony ir Qimonda. Qreatic Design būstinė bus įkurta Japonijos sostinėje Tokijuje. Savo veiklą Qreatic Design turėtų pradėti dar iki šių metų pabaigos ir po truputį plėsti savo veiklą samdydama naujus darbuotojus.

Qreatic Design gamins didelės spartos mažai energijos naudojančius DRAM atminties lustus kompiuterių ir kitų elektronikos prietaisų dalims. Kompanijos neatskleidė, ar plėtos ir tobulins jau esamas DDR GDDR ar XDR technologijas ar kurs visiškai naują atminties standartą. Visgi įvertinant pradinį darbuotojų skaičių neatrodo, kad iš karto bus pradėta ieškoti naujų sprendimų.

Tsuyoshi Kashiwagi iš Sony stovyklos paskirtas Qreatic Designs prezidentu, o Thomas Seifert iš Qimonda – valdybos pirmininku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.