Sony technologija žada 5 kartus didesnę diskinių kaupiklių talpą

Sony kompanija šiandien oficialiai pranešė apie naujo tipo technologiją, kuri leis diskiniuose kaupikliuose sutalpinti daug daugiau duomenų. Anot kompanijos atstovų, kietųjų diskų talpos galėtų padidėti iki penkių kartų.

Turbūt kiekvienas žinome, kad įprastiniame magnetiniame diskiniame kaupiklyje duomenų skaitymo ir rašymo operacijas atlieka specialios galvutės. Jos teigiamai arba neigiamai įmagnetina tam tikras vietas esančias ant magnetinių diskų, taip sukurdamos duomenų ląstelę. Sony sumanė rašymo/skaitymo galvutėse įderinti ir optinę šviesos technologiją, taip priverčiant galvutę veikti hibridiniu būdu ir duomenis įrašinėjant lazeriu, padidinti jų tankį. Šis itin preciziškas ir smulkus įrašymo būdas leidžia bet kokioje magnetinio disko vietoje įrašyti kur kas didesnį kiekį bitų, nei šiuo metu tai gali padaryti įprastines galvutes turintys įrenginiai. Visas terabitas (125 GB) gali tilpti viename kvadratiniame colyje, kas yra tikrai įspūdinga teigia Sony.

Bendrovė pati norėtų gaminti šios technologijos pagrindu veikiančius diskiniu kaupiklius, tačiau visi kompanijos gamybiniai fabrikai ir taip yra apsikrovę darbais, tad Sony teigia artimiausiu metu pradėsianti derybas su kitais kietųjų diskų gamintojais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.