Warner vis dar žada palaikyti abu HD formatus

Šiuo metu, „high-definition“ optinių diskų karas pradeda persikelti ant išskirtinių studijų pečių. Jei norit pamatyti HD formato „Trasformerius“, jums reiks „HD DVD“, jei norite „Spider-Man 3“ – „Blu-Ray“ grotuvo.

Šokia tokia iniciatyvą perėmė „Toshibos HD DVD“ formatas, nes senojo HD-2A kaina pradėjo labai mažėti. Pirmą grotuvas kainavo 200 JAV dolerių, vėliau keletas parduotuvių jį pradėjo pardavinėti už 100 JAV dolerių. Net neabejojame, kad šiuo laikotarpiu nupirktą daug „HD DVD“ grotuvų.

Kaip jau minėjome, norit peržiūrėti savo mėgstamą filmą 1080p raiškoje, jums reiks vieno ar kito grotuvo, jei filmas paleistas tik vienu formatu, o kitas dar kitu – jums prireiks abejų grotuvų. Siūloma išeitis pirkti „LG“ grotuvą, kuris skaito abejus formatus, tačiau jis labai brangus. Vienintelis džiaugsmas jei filmas paleistas abejais formatais – tiek „HD DVD“, tiek ir „Blu-Ray“.

Minėjome, kad „Paramount“ ir „DreamWorks“ pasirašė sutartis su „HD DVD“ formatu, kad tik šiam leis savo filmus. Daug kas manė, kad ir „Warner“ paseks jų pėdomis. Išleistas ir ypač svarbus „Warner“ filmas „300“, tačiau jis nėra kažkuo išskirtinis – jį galima įsigyti ir HD DVD ir Blu-Ray formatuose. Praėjusį mėnesį išreikšta Dano Silvbergo, „Warner Home Video“ viceprezidento, nuomonė, kad tai greitu laiku gali baigtis „Warner“ kompanijos neutralumas.

D. Silvbergas aiškiai išreiškė nuomone, kad ankščiau „Warner“ spendimas buvo palaikyta abu formatus, nes kainos buvo labai aukštos, tačiau dabar, kai kainos tampa vis geriau prieinamos, laikas keisti požiūrį ir palaikyti kažkurį iš formatų. D. Silvbergas paminėjo ir tai, kad „Warner“ kalbasi su Blu-Ray…

Interneto forumuose prasidėjo debatai, kurį iš dviejų formatų palaikys. Visgi išreikštos Silverbrgo frazės sakė, kad „Warner“ galbūt pradės leisti filmus tik „Blu-Ray“ formatu. Po keleto dienų tylos, „Warner Home Video“ pasakė žurnalui „High-Def Digest“, kad „Home Media Magazine“ išspausdintas komentaras yra tiesiog „iškreiptai cituotas“.

“Aš galiu pasakyti tik tiek – Warner pozicija nesikeičia, ir aš manau, kad Danas sakydamas tai, nemanė, kad pasigirs tokie pranešimai apie mūsų kažkokį pasirinkimą. Mes palaiko abu formatus ir nežada daryt kažkokio sprendimo, taip pat mes nežadame daryti tokio pranešimo ir tuo labiau nieko neplanuojame ta tema“, – sako Jimas Noonanas.

Žiūrint iš verslo pusės, „Warner“ sprendimas palaikyti abi puses ir leisti jiems filmus, gali tik paskatinti „HD DVD“ ir „Blu-Ray“ formatų kūrėjų žvilgsnius į „Warner“.

“Mes kaip ir kiekviena svarbesnė kompanija visada apžvelgiame savo strategija ir kiekvieną verslo aspektą, kaip ir kiekviena protinga kompanija. Aš negaliu pasakyti kas įvyks po penkių ar dešimties metų šioje sferoje. Dabar „Warner Bros.“ nepadarė jokio sprendimo ties formatais. Mes liekame prie abejų formatų ir palaikysi tiek „HD DVD, tiek ir Blu-Ray.“, – tęsė kalbą Noonanas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.