AK pardavimai kiek padidėjo trečiajame ketvirtyje

Pasak naujausių duomenų iš rinkos tyrimų bendrovės IDC, stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių rinka po truputėli atsigauna iš praėjusiais metais prasidėjusios pasaulinės ekonominės krizės.

Trečiajame šių metų ketvirtyje stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių pardavimai kilo 2.3 procento lyginant su praėjusiais metais, o tai buvo pirmasis pakilimas po trijų iš eilės ketvirčių vis mažėjant pardavimams. Tiesa, verta pastebėti, kad ekonominė krizė iš esmės prasidėjo trečiajame praėjusių metų ketvirtyje, tad industrija dar negrįžo į prieš recesiją buvusį lygį.

Bendrai nešiojamųjų kompiuterių pardavimai kilo net daugiau nei 30 procentų, tačiau akivaizdžiai mažėjo internetinių nešiojamųjų pardavimai dėl gana pigių, plonų bei lengvų įprastų nešiojamųjų pasirodymo. Stalinių kompiuterių pardavimai ir toliau krenta ir neatrodo, kad ši tendencija artimiausiu metu pasikeis.

Bendri šių metų pardavimai turėtų būti apie 1.3 procento didesni, tačiau didžiausias atsigavimas planuojamas kitiems metais, kai bendri pardavimai turėtų didėti apie 10 procentų. Kol kas liekame konservatyvūs šia tema, tačiau atrodo, kad blogiausia jau yra už mūsų nugaros.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.