AMD aplenks „Apple“ ir taps didžiausia TSMC kliente

Prognozuojama, jog AMD 2020 metų antrame ketvirtyje turėtų aplenkti „Apple“ ir tapti didžiausia TSMC kliente. Tai turėtų įvykti dėl to, jog „Apple“ pereis prie 5 nm litografijos, o likusius laisvas 7 nm  gamybos linijas užsisakys AMD. Esamu metu AMD TSMC gamyklose kepa „Zen 2“, „Navi 10“ ir „Navi 14“ lustus. Taip pat jau dabar turi vykti „Renoir“ APU procesorių gamyba, nes jie turi būti išleidžiami artimiausiu metu. Nepamirškite, kad šių metų gale bus išleidžiamos ir žaidimų konsolės, kuriose irgi bus AMD lustai.

Dabar top 5 TSMC klientai yra: „Apple“, „HiSilicon“, „Qualcomm“, AMD ir „MediaTek“. 2020 metų pirmoje pusėje TSMC galės pagaminti apie 110 000 silicio plokščių per mėnesį. Antroje metų pusėje „Apple“ perėjus prie 5 nm litografijos ir tobulinant 7 nm litografiją silicio plokščių kiekis per mėnesį išaugs iki 140 000. AMD jau dabar užsisakė visas būsimas laisvas silicio plokštes. Dėl to, būtent AMD taps didžiausia TSMC kliente. Beje, „Qualcomm“ kitos kartos lustus žada gaminti naudodami „Samsung“ 7 nm EUV litografiją, tai irgi turėtų suteikti daugiau gamybos linijų AMD.

3 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Didžiausia 7nm kliente taip, bet didžiausia TSMC kliente tai vargu. Lyginant kiek Apple parduoda telefonų.

    • Laimius parašė:

      Randu kad apple gamins 200mil+ telefonų. Tuo pačiu laptopų, pc, konsolių ir grafikos lustų dalis tenkanti AMD bus didesnė. O dar chipsetai visokie. Tad nemanau kad klaida padaryta. O jei apple stagnuos toliau, tai dar mažiau parduos

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Čia šiek tiek problema yra su šaltiniais, nes versta iš Kinų kalbos ir dar visi savaip interpretuoja. Jei tikėti tuo ką sako AdoredTV, tai AMD Apple aplenks 7 nm litografijoje, kas atrodo logiška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.