AMD atskleidė naujus produktų išleidimo planus, „Big Navi“ 2020 metų gale

Šiąnakt vykusiame „Financial Analyst Day“ renginyje AMD kalbėjo apie būsimus produktus ir apie taip lauktą RDNA 2 architektūrą. Informacija buvo kukli, bet sužinojome, kad vaizdo plokštės su dideliu „Navi“ („Big Navi“) lustu bus išleidžiamos šių metų pabaigoje. Tikslesnės datos dabar nėra. AMD taip pat tvirtina, kad RDNA 2 architektūra leis pasiekti 50 % geresnį energetinį efektyvumą lyginant su RDNA. Tai nebūtinai reiškia 50 % daugiau spartos prie tų pačių elektros sąnaudų, nes gamintojai labai lengvai manipuliuoja šiuo parametru. AMD dar patvirtino, kad būsima RDNA 2 architektūra turės ray tracing spartinimą techniniu lygiu. Ši architektūra turės „Navi 2X“ kodinius pavadinimus.

Renginio metu sužinojome, kad AMD ir toliau kurs specialiai žaidimams pritaikytas RDNA architektūras. Duomenų centrams bus skirta CDNA (Compute DNA) architektūra. Tokią pačią grafikos procesorių kūrimo filosofiją turi ir „nVidia“.

Produktų išleidimo plane matome, kad AMD ruošia ir RDNA 3 architektūrą. Šios architektūros produktai turi būti išleidžiami iki 2022 metų. Tikslesnė data nepateikiama. Šie lustai turės „Navi 3X“ kodinius pavadinimus. Kokia litografija bus naudojama šiems lustams gaminti irgi neaišku. Tai gali būti tiek 7 nm+, tiek kažkas pažangesnio.

Renginio metu taip pat buvo paviešinta mistiškos vaizdo plokštės vizualizacija. Tai turėtų būti sekančios kartos „Big Navi“, bet tai nėra patvirtina.

6 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Idomu kaip baigsis ta tech-proceso misle 🙂 Savo skaidrese jie visur rase 7nm, o ne „7nm+“ ar pan. Net prie busimu produktu. Anandtech’as paklause, bet normalaus atsakymo negavo – mazdaug visai gali buti, kad ZEN3 ir RNDA2.0 GPU bus ant 7nm be EUV.

    • adex parašė:

      Kaip suprantu tai cia priklauso nuo tu kas blynus kepa, ir amd nenoredami prizadeti to kas ne nuo ju priklauso palieka vietos laviravimui, todel nieko konkretaus ir nepasako. Jeigu bus galimybe tai ir pushins kepti ant 7+, nes jiems svarbu progresuoti. Cia ne intelio padetis kad ,,ai px galim sau leisti daryti 14++++, nes vistiek taip perka, kad net gaminti nespejam“

      • kernelis parašė:

        Sunku pasakyti – reikia zinoti tiksliai visa procesa, kas nera viesa. Siaip wafer’iu kiekis uzsakomas gerokai is anksto, tai nera taip, kad AMD nezino, kokius kiekius tures metu gale. Jie gali nezinot nebent kiek gales uzsakyt papildomai, jeigu to reiketu. Kitas dalykas, tai neaisku, ar skirtumas tarp TSMC N7, N7P ir N7+ yra trivialus is chip’o kurejo (AMD siuo atveju) puses, kad jis galetu taip lengvai ir greitai pakeist. Gali skirtis tool’sai kazkiek, validacijos procesas ir pan.

        As tai manau viskas cia susije tiesiog su produktais. AMD greiciausiai tiksliai zino, kiek ir kokiu chiplet’u/GPU tures ant kokiu procesu, bet dar nera nuspresta, kaip vyks tu chip’u paskirstymas per produktus, atitinkamai jie nedeklaruoja konkretaus tipo konkretiems produktams. Tarkim N7+ gal eis isimtinai tik i EPYC, N7P i desktop, ir pan. Ir jie tai gali pakeist pagal busima situacija.

  2. Xron parašė:

    „Gandai“, kad 7np = 7% perf arba 10% efficiency, 7nm+ = 10% perf arba 15% effic.

    Eh… butu malonu, jeigu Amd pristatytu kokia korta 40% virs rtx2080ti, iki 799$ bent kainos… zinoma su 16GB Vram.

  3. BC00 parašė:

    Kiek vėliau AMD patvirtino, kad blower’ių ant Big Navi nebus. Ir gerai. Vienintelį kartą turėjau reikalų su R9 290 blower’iu. Niekad nemaniau, kad gali būti tokia didelė tragedija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.