AMD atskleidė X670 Extreme, X670 ir B650 AM5 mikroschemų rinkinius

AMD AM5 platforma su nauju LGA 1718 lizdu palaikys iki 170 W galios procesorius. 600 serijos platformoje bus DDR5 atmintis ir PCIe Gen5 magistralė duomenų kaupikliui ir vaizdo plokštei (priklausomai nuo mikroschemų rinkinio).

AMD patvirtino, kad X670E (Extreme) mikroschemų rinkinys skirtas „neprilygstamoms galimybėms ir ekstremaliam spartinimui“. Jis sukurtas taip, kad visur būtų galima naudoti PCIe Gen5. Kita vertus, turime X670, skirtą „Entuziastams, norintiems spartinti“, su Gen5 saugyklos palaikymu ir pasirinktinai vaizdo plokštei. B650 mikroschemų rinkiniu pagrįsta pagrindinė platforma palaikys PCIe Gen5 tik duomenų kaupikliams.

600 serijos pagrindinės plokštės pasiūlys iki 24 PCIe Gen5 linijų saugyklai ir grafikai, iki 14 SuperSpeed USB 20 Gb/s (Type-C), WiFi-6E palaikymą su DBS/Bluetooth Low Energy 5.2. AMD taip pat atskleidė, kad 600 serijos pagrindinės plokštės turės iki keturių HDMI 2.1 ir DisplayPort 2.0 išvesčių. Tai pravers turint omenyje, kad staliniams kompiuteriams skirti „Ryzen 7000“ serijos procesoriai turi integruotą RDNA2 grafiką.

AMD taip pat patvirtina, kad jos naujoji AM5 platforma palaiko naują technologiją „SmartAccess Storage“. Ši technologija AMD platformai leidžia naudoti grafikos procesoriaus iškodavimą duomenims ir tai veiks su „Microsoft DirectStorage Enabled“ žaidimais.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Pažiūrėsim, ar liks kažkas iš AM4 pigių motininių pranašumo prieš Intel pereinant į AM5. Nes atrodo nepigiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.