AMD didins RDNA 3 energijos sąnaudas

Neseniai „Tom’s Hardware“ duotame interviu AMD vyresnysis viceprezidentas Sam Naffziger prasitarė, kad tikisi, jog jų naujos kartos RDNA 3 vaizdo plokštės bus efektyvesnės už NVIDIA RTX 40 serijos produktus.

Naudojant RDNA 3, AMD daugiausia dėmesio skiria energijos vartojimo efektyvumui – AMD tikisi, kad ši architektūra padidins spartą vienam vatui daugiau nei 50 %. Šį efektyvumą lemia AMD naudojama 5 nm litografija, pertvarkyti AMD vykdomieji vienetai, optimizuotas grafikos apdorojimas ir naujos kartos spartinančioji atmintinė.

Panašu, kad AMD planuoja padidinti savo aukščiausios klasės RDNA 3 produktų galios ribas. Naffziger sakė: „tačiau net jei mūsų projektai yra efektyvesni, tai nereiškia, kad negalima didinti galios lygio, jei konkurentai daro tą patį. Tiesiog jie turės energijos suvartojimą padidinti daug labiau nei mes.“

Didesnis energijos vartojimo efektyvumas lemia didesnę spartą vienam suvartojamos energijos vatui, bet tai nereiškia, kad negali didėti bendras galingumas. Pridėjus daugiau galios, vaizdo plokščių našumas gali dar labiau padidėti, todėl AMD RDNA 3 serijos produktai bus daug spartesnis už esamos kartos RDNA 2 modelius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.