AMD leidžia partneriams kurti išskirtinio dizaino „Radeon VII, didesnė nei planuota FP64 galia

Vakar buvo išleista „Radeon VII“ vaizdo plokštė. Apžvalgose matėme tik pačių AMD sukurtą vaizdo plokštės modelį, partnerių patobulintų versijų kol kas niekur nematyti. Beje, nei vienas gamintojas kol kas oficialiai nepranešė, kad pasiūlys savo patobulintą „Radeon VII“ versiją. AMD atkleidė, kad jei tik kas norės patobulinti „Radeon VII“ dizainą, tai tą galės lengvai padaryti. Tokia AMD pozicija nestebina, bet sunku pasakyti, kiek jų partnerių imsis kurti patobulintą „Radeon VII“ vaizdo plokštę.

Kita žinia apie „Radeon VII“ kiek linksmesnė, bet irgi ne žaidėjams. Panašu, kad AMD persigalvojo ir padidino „Radeon VII“ FP64 skaičiuojamąją galią. Pagal pirminį planą „Radeon VII“ FP64 turėjo būti 1/16 FP32 galios, tai yra 0.88 TFLOPS. Dabar „Radeon VII“ siūlys apie 3.5 TFLOPS FP64 skaičiuojamosios galios, tai yra 4 kartus daugiau. Toks pakeitimas gali sudominti tuos, kurie atlieka FP64 skaičiavimus ir tam ieško kažko įperkamo. Šis pakeitimas niekaip neįtakoja spartos žaidimuose.

8 Komentarai

    • TomasP parašė:

      Su tvarkyklėm tai visi sakė yra problemų, bet didesnė problema, kad žmonės dar žiūri šito apžvalgas.

      • Povilas parašė:

        Kiek googlinau daugumoje apzvalgu tos pacios problemos, jeigu apie jas kalba, reiskia nebe reikalo, o kur dar plokstes auksta temp, energijos sanaudos, jas ispirks tik tie kurie compilina kazka ir reikia galios skaiciavimams, o kadangi pasiula nebus didele tai ir uzteks. Jeigu AMD konkuruotu su savimi tada kaip ir ok, bet dabar yra RTX. ir dvieju metu senumo 1080ti kuri daugumoje title yra spartesne, saltesne, taupesne, tylesne, pigesne.

        • Stipena parašė:

          Kokia dar taupesnė? Tiek pat siurbia elektros kiek ir ta 1080Ti.

        • adex parašė:

          ar pigesne?
          – taip!
          ar yra dar ju pirkti ta pigesne kaina?
          – nebent skelbimuose!
          tai kas yra pirkti su panasia sparta?
          – 2080!
          a kiek ji kainuoja?
          – tiek pat kiek ir vega 2…

          isvis vega 2 yra MI60 adaptacija desktopui, su ryskiai per dideliu atminties kiekiu ir to pasekoje kaina. kam reikes tas del vienokiu ar del kitokiu priezasciu nusipirks. neisivaizduoju kokiu stebuklu galima tiketis is tokios MI60 ,,modifikacijos“

  1. Neveris parašė:

    1080 ti tuoj pataps legendine 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.