AMD paskolins procesorių nusipirkusiems „Ryzen 3000“ ir negalintiems atnaujinti BIOS

Išleidus naujus procesorius ir išlaikant jų suderinamumą su senesnėmis pagrindinėmis plokštėmis visada bus tokių atvejų, kai pirkėjai negali naudotis savo nusipirktomis dalimis dėl seno BIOS. Problema ta, kad su nauju „Ryzen 3000“ procesoriumi ir senesne X470/B450 pagrindine plokšte negalima atnaujinti BIOS, tad gali išgelbėti senesnės kartos procesorius arba BIOS Flashback funkcija – su ja BIOS galima atnaujinti net be procesoriaus.

AMD supranta, kad kai kurie „Ryzen 3000“ pirkėjai kartu pirks 400 serijos pagrindinę plokštę ir susidurs su problemomis atnaujinant BIOS, todėl bus siūlomas pakaitinis „Athlon 200GE“ procesorius šiam darbui atlikti. Norint gauti pakaitinį procesorių reikės pateikti „Ryzen 3000“ procesoriaus serijinį kodą ir pirkimo dokumentus. Prašymo formą reikia užpildyti čia. Prie problemos aprašo reikia įrašyti „Boot kit required“. Procesoriaus atsiuntimas ir išsiuntimas bus apmokėtas. Kiek keista, kad AMD nereikalaus grąžinti aušintuvo.

Once you have submitted your claim for a processor loan boot kit, AMD will require pictures of your 3rd Gen Ryzen™ Desktop Processor and AMD Socket AM4 400 Series motherboard, which clearly shows the model numbers and unique serial numbers as well as a copy of the purchase invoice(s) to authorize the request. Additionally, a summary or copy of communication with the motherboard manufacturer is requested to indicate why support from the Original Design Manufacturer (ODM) is not suitable.

Once the RMA request is approved, the AMD Athlon 200GE processor will be sent with pre-paid return shipping. The processor is provided as a temporary loan to you for the sole purpose of updating the BIOS and must be returned within 10 business days of receipt. It is not necessary to return the provided thermal solution

6 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    Šitą reikalą galėtu kaip nors sutvarkyti protingiau, ar pačios pagrindinės plokštės turėtu saugos režimą su neatpažintu procesoriumi. Pats kai dėjau 2700X į Crosshair VI turėjau reikalų, bet nors buvo padorus BIOS atnaujinimo būdas.

    • SoTOP parašė:

      Nedaro, nes centus taupo. Bios atnaujinimas be CPU turėtų būti norma.

      • pasimetes parašė:

        Nes visada pigiau siųsti ir kad atgal parsiųstu, nei…? 😀

        • SoTOP parašė:

          AMD siunčia, ne motininių gamintojai.

          • pasimetes parašė:

            Bet AMD manau vis vien galėtu pakontroliuoti motininių gamintojus.

            • SoTOP parašė:

              Čia tokia situacija, kad laikui bėgant kažkoks sprendimas bus ir pvz. visos motininės turės galimybė be CPU perrašyti Bios, bet motininių gamintojai vėlgi tik savo žiūri ir kadangi buvo pripratę prie Intel’io kur kas porą procesorių kartų naujas lizdas ir naujos motininės tai tokių problemų būdavo mažai. Tiesiog komercinio trumparegiškumo pavyzdys, kaip ir su per mažais Bios. O dar tas faktas, kad būtent motininių gamintojai ir yra tie, kurie labiausiai suinteresuoti kad žmones naujas motinines pirktų. O dėl „pakontroliavimo“, nemanau kad jie kažką labiau negu patariamojo pobūdžio galėtu pasakyti, ypač su 300 serijos motininėmis, kur dar net nebuvo aišku ar Zen išvis bus vykęs produktas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.